»

Snežni leopard žre uporabniške podatke

Lačen

MacRumors.com - Applova nova podrazličica operacijskega sistema Mac OS X 10.6 Snow Leopard, ki je izšla konec avgusta in v začetku septembra doživela zgolj manjšo nadgradnjo na 10.6.1, ima težave z izgubljanjem podatkov. Konec prejšnjega tedna so se na internetu začele kopičiti pritožbe uporabnikov, ki naj bi jim snežni leopard snedel podatke. Uporabniki so namreč nepojasnjeno pristali v profilu Gost na lastnem računalniku, pri čemer za njihovimi podatki ni bilo sledu. Podrobnejše analize so pokazale, da do težav prihaja na računalnikih, ki so imeli račun Gost vključen že pred nadgradnjo na zadnjo verzijo, in so po...

50 komentarjev

Izšla Fedora 11

Fedora 11

Slashdot - Včeraj je izšla nova verzija priljubljene Linuxove distribucije Fedora, ki v tokratni inačici nosi kodno ime Leonidas. Glavne novosti, ki jih prinaša Fedora 11, so privzeta uporaba datotečnega sistema ext4, GCC 4.4, KDE 4.2.2, Gnome 2.26.1, jedro 2.6.29-4, OpenOffice 3.1.0, Python 2.6 in še kup drugih. Vključeni sta tudi predrazličici Firefoxa 3.5 in Thunderbirda 3, ki uradno še nista izšli. Prenos je mogoč z uradne strani. Klik!

10 komentarjev

Izšel FreeBSD 7.2

Slashdot - Če ste morda spregledali, vas obvestimo, da je včeraj izšla nova verzija drugega najbolj priljubljenega odprtokodnega operacijskega sistema. Nova različica FreeBSD nosi oznako 7.2 in prinaša kar nekaj novitet. Nič novega ni pri podprtih platformah, ki ostajajo amd64, i386, ia64, pc98, powerpc in sparc64. Nekatere vidnejše izboljšave so: podpora za popolnoma transparentne superstrani za pomnilnik za aplikacije, podpora za več IPv4 in IPv6 naslovov za jail, Gnome 2.26, KDE 4.2.2 itn. Celoten seznam si lahko prebrete na uradnih straneh, prenos pa je najbolje opraviti s slovenskega zrcalnega strežnika.

7 komentarjev

Izšla Mandriva Linux 2009 Spring

Slashdot - Leto dni je minilo od izida Mandrive Linux 2008 Spring in pred nami je že nova različica. Glavne novosti so predvsem nove verzije programskih paketov, tako da inačica 2009 prinaša Speedboost za hitrejše zaganjanje, okolja KDE 4.2.2, GNOME 2.26.1, XFCE 4.6 in LXDE, na novo spisan Mandriva Security Centre, izboljšan požarni zid in orodja za nastavitev omrežja, OLPC Sugar, podporo za ext4 itn. Več o novostih si lahko preberete na domači strani, kjer je tudi sprehod po distribuciji. Prenos je že mogoč tudi brezplačno z uradne strani. Klik!

8 komentarjev

Dobri stari ... ne, novi Slackware

Slackware - Izšla je že druga letošnja različica Slackware-a, distribucije Linuxa, ki jo izdaja en sam človek.

Novosti je veliko, saj Slackware vsebuje sveže različice namiznih okolij, med drugim tudi KDE 3.4.2 in Xfce 4.2.2. Tokratna uradna izdaja zaradi varčevanja z avtorjevim časom žal ne vsebuje namizja GNOME, vendar si lahko uporabniki tega namizja namestite neuradne pakete, ki jih priporoča tudi avtor (Freerock GNOME ali GWARE).

Privzeto jedro je še vedno iz serije 2.4 in sicer 2.4.31, je pa na voljo tudi jedro 2.6.13. Ena izmed glavnih novosti je posodobljen glibc, ki ima podporo za NPTL (Native POSIX Thread Library) in TLS (Thread Local Storage). To naj bi bistveno pohitrilo izvajanje večnitnih aplikacij. Privzeti prevajalnik GCC 3.3.6 je že malce zastarel, kot obliž je zato na voljo tudi GCC 3.4.4. Prvič je v uradno distribucijo vključen tudi brskalnik Firefox 1.0.6 in poštni odjemalec Thunderbird 1.0.6, kot alternativa pa je dodana še Mozilla 1.7.11.

Poglejte si še podrobne...

31 komentarjev

Xfree86 4.2.0

Slashdot - Izšel je Xfree86 4.2.0. Changelog lahko dobite tule. Preden bo stvar zmirrorana in preden bodo narejeni paketi za vse distribucije, bo verjetno preteklo še precej vode. Ni ravno revolucija, je pa evolucija - veliko popravkov za različne grafične kartice.

7 komentarjev