»

Novi strežniški procesorji

The inquirer - Kot poročajo na Inquirerju, je Intel za ponedeljek, 18. novembra, napovedal izdajo novih strežniških procesorjev. Gre za serijo Xeon, ki bodo tekli na 533 MHz sistemskega vodila. Glede na to, da so že Xeoni relativno stara serija, naj bi tokratna izdaja napovedala prihod serij Placer, Plumas 533 in Granola Bay.

Kot lahko preberemo tukaj, Intel napoveduje, da bo ponedeljkova izdaja pomenila enega večjih preobratov v izdelavi strežniških procesorjev. Prav tako naj bi pomenila izboljšanje kotiranja Intela na borzi, vsekakor pa boste kmalu obveščeni o novih cenah procesorjev..

Kaj je res ali in kaj ni, lahko izveste tukaj.

0 komentarjev

Thunderbird 1200 MHz

Overclockers Australia - Včeraj sem poročal o navitju 1.333 GHz verzije tega procesorja, danes pa sem našel nekaj podobnega - Thunderbird 1200 navit na 1897 MHz. Za ta dosežek je bilo uporabljeno hlajenje s tekočim dušikom in ASUSova A7M266 matična plošča, ki je zgrajena okoli AMD760 čipovja in podpira pomnilnik tipa DDR. Ta pošast doseže v SiSoft Sandri skoraj 5900 MIPSov in 2579 MFLOPSov. Prav tako je zelo hiter dostop do pomnilnika, ki znaša okoli 1000 MB/s. Če želite videti benchmarke, se odpravite sem.

0 komentarjev

Neng Tyi Subete Doda

Frosty Tech - Če se sprašujete kaj za vraga pa zdaj pomeni ta naslov, naj razkrijem, da gre za ime še enega hladilnika do zdaj anonimnega azijskega podjetja. Na Frosty Techu so zadevo testirali in moram priznati, da je kar zanimiva. Če ne zaradi drugega, pa zaradi dejstva, da je hladilnik popolnoma bakren. Toda zdi se mi, da se podjetja preveč zanašajo na material, saj bi hladilnik težko označili kot kakšno inženirsko čudo. Pač navadna hladilna rebra z velikim ventilatorjem... Več lahko izveste tukaj.

0 komentarjev

Prve slikice Tualatina

3ag - Srečneži z Insane Hardware so si lahko med prvimi na svetu pobliže ogledali naslednika Coppermine procesorja s kodnim imenom Tualatin. Gre za procesor, ki ga bomo po vsej verjetnosti videli nekje na sredini tega leta, v srednjem tržnem segmentu pa bo zamenjal Pentium3 Coppermine. Zadevca bo predvidoma izdelana v 0.13 mikronski tehnologiji, delovala bo pri 1.2V, imela 512KB L2 predpomnilnika. Procesor bo podpiral DDR SDRAM in 200MHz zunanjo frekvenco. Zaradi vseh teh sprememb bo potrebno tudi novo čipovje, in sicer i830 ali Almador. No, kot vidite bo proc fizično precej drugačen od trenutnih Coppermine in Celeron2 procesorjev, saj bo čez jedro imel "IHS" ali Integrated Heat Spreader, ki naj bi omogočal boljši prenos toplote med jedrom in hladilnikom. No ja, kolikor jaz vem, so take zadeve imeli že stari Celeroni in Pentiumi in je ravno FC-PGA format in ukinitev aluminijaste zaščite vzrokoval za precej nižje temperature. Več lahko izveste tukaj.

vir: 3ag

vir: 3ag
...

3 komentarji

TBird @ 1728MHz

vir: DW3D
DW3D - Kaj se zgodi, če vzamete enega Thunderbirda 1200MHz, eno Gigabyte GA7DXC matično ploščo in malce tekočega dušika? Hja, po vsej verjetnosti novi rekord v overclockanju AMDjevih procesorjev. Kaj pravite na 1728MHz? Množilnik je seveda bil 12x, zunanja frekvenca pa kar 288MHz, kar pomeni 144MHz. Več lahko izveste tukaj.

4 komentarji

Prve matične plošče za Crusoe

X-Bit Labs - Transmetini Crusoe procesorji se končno uveljavljajo in moram priznati, da jim kar privoščim, saj gre za nadvse luštkane zadevice. Po začetku proizvodnje prvih Crusoe prenosnikov, je sedaj podjetje TMC najavilo prvo matično plošči za Crusoe. Ne gre za tipičen izdelek, ki ga poznamo PCjaši, temveč za zelo kompaktno platko, namenjeno uporabi za kakšne terminale, "book" računalnike in podobne zadeve. Še nekaj spcifikacij:
  • LongRun Technology, ki podpira procesorje do 600MHz,
  • 2x Intel 82559B čipa za Dual LAN,
  • SMI 721 grafika s 4MB RAMa, ki podpira Dual View in Dual Display,
  • 64MB RAMa na plošči, ena DIMM reža za do 128MB pomnilnik,
  • 144MB SSD, do 288MB (ne, ne vem kaj je to ),
  • ATA33 podpora, ATA66/100 podpora z ustreznim kablom,
  • 66MHz zunanja frekvenca,
  • ena PCI reža

0 komentarjev