»

Lucentovih 7.000 nesrečnikov

Slo-Tech - Po slabih četrtletnih finančnih rezultatih (padec prodaje iz 3.76 MRD GBP na 1.88 MRD GBP ter izguba 5 MRD GBP) je Lucent Technologies, znan predvsem po mrežnih izdelkih, najavil odpuščanje nadaljnih 7.000 zaposlenih. Klik!

Ti se bodo do konca tekočega leta pridružili letos že 12.000 odpuščencem, za kar gre kriviti drastičen upad prodaje opreme telekomom. Če pa posplošim, se iz rezultatov mnogih podjetjih lepo vidi, da podjetja z visoko vezanostjo na same izdelke recesijo prenesejo težje kot ona, naprimer Microsoft, ki vzporedno/istočasno tržijo 'mehkejše' izdelke ter storitve.

0 komentarjev

Tudi Sun v črnih številkah

Vnunet - Res je, družbi veselih podjetij (/delničarjev) se pridružuje še Sun. Ta je v enakem obdobju kot ostala podjetja, o katerih sem poročal v zadnjem tednu, pridelal $3.4 MRD prihodkov, kar je sicer 16.8 odstotkov manj kot v enakem obdobju leto dni nazaj, vendar del tega predstavlja tudi dobiček -- tega je kar $20 MIO oz. 1 cent na delnico -- kar pa se je zgodilo prvič po dolgem obdobju 'recesije'. Klik!

1 komentar

Yahoo v zelenih številkah

Australian IT - Omenjeno spletnousmerjeno podjetje je po spremembi finančne politike, ko je za nekatere svoje storitve pričelo zaračunavati, v drugem četrtletju tega leta ustvarilo dobiček -- prvič po letu 2000. 'Dobiček' je v v obdobju od aprila do konca junija znesel $21.4 MIO, kar pomeni 3 cente na delnico, v primerjavi z lanskoletno izgubo 9 centov. Klin$g!

Navedeni primer lepo dokazuje splošno nerazumevanje A. Smithove ekonomije laične (ali kvazi-strokovne, karkoli pač želite) javnosti, saj se je v 'prizadetih' uporabniških krogih na veliko govorilo o popolnem lapsusu, ki naj bi spletnega velikana popeljalo še dlje v rdečkovje.

11 komentarjev

in odYaHoOjal je stran...

CNet - Priznam, spletna stran Yahoo je bila v mojih rosnih (heh) letih stran, katero sem najpogosteje obiskoval, saj sem po njej brskal po dražbah, gledal novice, iskal po spletu,... A potem sem našel Google, e-Bay ter Slo-Tech (heh) in stvar se je obrnila. Da nisem edini, sem izvedel, ko sem slišal, da Yahoo menja svoj search engine ter da bo začel uporabljati Googlovega. Naslednji udarec me je presenetil pred tedni, ko so rekli, da mislijo spletnim stranem, ki bi plačale, zagotoviti višje mesto v uvrstitvi med rezultati iskanja. Zakaj? I, ker ima Yahoo močno izgubo, namreč. No, tale novica je pa bosa. Yahoo bo postal plačniški servis ter bo računal za rezultate iskanja. Hvala lepa, ne. Imam raje Google. Pa Najdi.si. Ter Northern Light...

5 komentarjev

Novi načini spletnega oglaševanja

CNet - Na kaj pomislite, ko vam nekdo omeni 'bota'? Verjetno na kolega, ki bi si na kanal rad postavil bota, pa ne ve, da mora zato imeti dostop do neprenehoma v splet povezane mašine?

Bot, o katerem imam govoriti v tejle novički, pa je malce drugačne nravi. Za komunikacijo ne uporablja irca, pač pa programje za 'instant messaging'. Microsoft je to storitev na svojem že napovedal, Intel pa je svojega bota pravkar postavil na AOL in Yahoo messengerjih.

In kaj je tako posebnega? I, to, da sta prijazna do uporabnikov! Šalo na stran: 'Yourdigitalbuddy', kakor se reč imenuje, se doda na uporabnikov seznam 'buddyev', nakar pa lahko prinaša novice (recimo o novih Intelovih čipih), uporabnik ga lahko povpraša o digitalni fotografiji, pa mu bo v prijaznem jeziku interesantno področje razložil, po možnosti pa dodal še kaj spletnih povezav. Klik!

0 komentarjev

GeoCities PRO

Slo-Tech - Še ena od Žige Dolharja.

Yahoo bo v okviru leta 1999 prevzetega GeoCities-a, preko katerega posameznikom ponuja zastonjski prostor na njihovem strežniku (s kopico oglasov), bo ponudil 2 novi, plačniški ter brezoglasni storitvi: prva, 'GeoCities Pro' po ceni $8.95 mesečno + $15 enkratnega stroška ponuja 25 MB prostora, 5 e-poštnih naslovov ter 'personalizirani' spletni naslov (me prav, zanima, kaj so s tem dejansko mislili), različica 'GeoCities Webmaster' pa poleg tega tudi več naprednih možnosti in prostora po ceni $11.95 mesečno + $15 enkratnega stroška. Klik.

0 komentarjev