»

MSN blokira povezave do thepiratebay

TorrentFreak - Januarja lani je Google začel cenzurirati imena znanih piratskih ključnih besed v svojem instantnem iskanju (Google Instant, ex Google Suggest), kar so potem novembra še izdatno razširili na nove ključne besede in njihove izpeljanke, letos pa še lokalizirali, tako da jim politično ali drugače občutljivih besed zaradi pritožbe ene države več ni potrebno cenzurirati za cel svet. Rezultati naj bi bili, kot piše v drugi novici, precej vzpodbudni.

Zdaj se je za idejo navdušil še Microsoft, ki je začel v svoji klepetalniški rešitvi Windows Live messenger ("MSN") blokirati povezave do thepiratebay.com kot "nevarne"...

39 komentarjev

Darwinovi zapiski so od zdaj na voljo tudi v spletnem arhivu

Cambridge University - Številni zapiski, risbe in rokopisi, ob katerih je Charles Darwin ustvarjal teorijo o razvoju vrst, so po novem na voljo v spletnem arhivu. Svetovna javnost je tako dobila dostop do ene največjih zbirk dokumentov, ki jih je vplivni znanstvenik ustvarjal celo življenje. O obsežnosti arhiva govori dejstvo, da bi za ogled potrebovali dva meseca - pod pogojem, da bi vsako minuto prebrali eno stran.



Do obsežne zapuščine so imeli desetletja dostop le znanstveniki Univerze v Cambridgeu, 20 tisoč predmetov v 90 tisoč elektronskih dokumentih pa si od zdaj naprej lahko ogleda kdorkoli in to zastonj. Obsežna zbirka vsebuje prvi osnutek teorije o razvoju vrst, zapiske s potovanja z ladjo Beagle in kuharsko knjigo, ki jo je sestavila njegova žena Emma. V arhiv lahko vstopite

3 komentarji

Google bo iskal tudi po knjigah

Slashdot - Očitno pri Googlu mislijo resno s svojimi nakanami zbrati na enem mestu vse informacije sveta in jih prosto ponuditi javnosti. Tako so sedaj začeli s preskusno fazo nove storitve, poimenovane Google Print (BETA). Za kaj pri vsej stvari gre?

Ker vse informacije vendarle še niso dostopne na internetu, temveč jih je nekaj še vedno v starih dobrih knjigah, je dostop do njih nekoliko otežkočen. Knjige so resda razvrščene po računalniških katalogih (naprimer COBISS) s ključnimi besedami, a preiskati celotne knjige po vseh besedah, besednih zvezah in podobno vendarle še ne moremo. Google bo tako ponudil možnost iskanja po velikem številu knjig (ki se bo še povečevalo) v elektronski obliki kar prek svojih spletnih strani. Vse knjige bodo dostopne na naslovu print.google.com, tako da bo iskanje samo po knjigh izgledalo takole. Slashdot.

4 komentarji

Spremembe

Slo-Tech - Sedaj za registrirane uporabnike deluje tudi t.i. modra črta pri novicah. Če vas moti, si jo lahko izklopite v osebnih nastavitvah.

Dodatek: Vsi ki imate težave s prikazom novic se prosim ponovno prijavite (odjavi me / prijavi me).

25 komentarjev

WebSite Watcher

Slo-Tech - Če se vam spodaj napisani scenarij pogosto dogaja, potem je ta programčič kot nalašč za vas, le v preizkušnjo, a vseeno. Predstavljajte si, da ste danes prišli na Slo-Tech in videli 15 novih novic. Potem čez 2 dni odbrzite na morje in se čez 14 dni spočiti in novih moči spet vrnete domov in kakopak, poženete najprej našo stran [:D]. V štirinajstih dneh pa se novih novic nabere že toliko, da ne veste več, kje ste zadnjič ostali. No, v takem primeru vam pride prav programčič na tejle strani, ki bo za vas lepo označil kaj je novega na določeni strani, od kar ste jo zadnjič pogledali. Sicer lahko še vedno uporabljate naš arhiv novic, a vseeno.

6 komentarjev