»

Relikvije

The Register - Kaj bi rekli, če bi vam za (trenutno) 11.000$ ponudli prenosnik s procesorjem serije 486, 4 MB rama, 14,4 kb modemom in Windowsi 95? Verjetno kaj drugega kot to, da je prodajalec optimist, ne.

Vendar takšen računalnik se da kupiti na Ebayu. Gre namreč za računalnik, ki ga je FBI zasegel slovitemu hekerju Kevinu Mitnicku med aretacijo leta 1995. Na spodnji strani ima podpis lastnika in Steva Wozniaka, nekaj podatkov iz FBI-ja, ter nekaj dodatnih priboljškov.

Novico so našli na Registru, če pa imate nekaj tisoč dolarjev preveč in želite imeti računalnik osebe, ki ne sme več na internet (avkcijo je začelo njegovo dekle), pa kliknite.

2 komentarja

Voodoo 5 6000 na dražbi

eBay - Voodoo 5 6000 je zadnja kartica, ki jo je uspel narediti 3dfx, vendar pa na žalost ni nikoli ugledala prodajaln. Vsaj masovne ne. Vendar pa so se našli srečneži, ki so lahko dobili tak primerek v trajno last. Ti so lahko uživali v izjemno lepem FSAA-ju in hitrosti, ki ji še danes ne poide sapa. Vendar pa razvoj gre naprej, Nvidia pa je prevladala s svojimi GeForci. No, če je v vsaj malo nostalgika, ki si želi dobrih starih časov, potem si lahko svoj Voodoo 5 6000 omislite na Ebayu, kjer imate še 7 dni časa, da se odločite za nakup. Na žalost pa so začetne cene že kar visoke (910 $), zato se vam nakup najbrž ne izplača, ker za ta denar dobite že dovolj zmogljivega GeForca 3 Ti500 ali pa...

12 komentarjev

Si želite 3dfx Voodoo5 6000?

eBay - 3dfx je propadel, to je že vsem znano. Eno od podjetij, ki je krojilo razvoj trodimenzionalnih pospeševalcev v zgodnjih obdobjih, je bilo kupljeno s strani nVidie. Vsi patenti, izdelki, delavci - kupljeni. Enako se je zgodilo s proizvodno linijo, katero je nVidia brez pardona ustavila. Poleg projekta Rampage, ki je tudi neslavno propadel, je bil 3dfxov paradni konj, ki bi se zanašal na večprocesorsko moč, Voodoo5 6000. Narejenih je bilo petdeset primerkov. Si ga želite? Na E-Bayu se je znašel eden od njih. Dražba traja že slabe štiri dni, postavljenih je bilo že 45 ponudb, cena trenutno znaša 1500 dolarskih zelencev. Vso srečo .

Zlektoriral p'ščanček Pretorijanec ...in ker je p'šanček, še marsikatero napako spregleda... zato pa ima Slo-Tech LPPja, ki se trudi za slovnično pravilnost

21 komentarjev

Voodoo 5 6000 naprodaj

Overclockers Australia - Odsotnosti 3dfx-a smo se že kar nekako navadili, vendar se še vedno najde kak privrženec, ki se nostalgično spominja starih časov. Novica, ko naj bi neko podjetje na podlagi 3dfx-ovih tehnologij začelo proizvajati nove čipe, se je izkazala za lažno. Novega 3dfx-a ne bo. Žal! Se je pa na internetu pojavila stran, kjer lahko 3dfx fani dobijo čisto pravo Voodoo 5 6000 grafično kartico. Če se vas spomin še kolikor tolikor drži, potem zagotovo veste, da je Voodoo 5 6000 kartica s štirimi VSA procesorji, ki uradno ni nikoli izšla. Kartico lahko kupite za ne tako skromnih 470 $, kar znese približno 120000 SIT. Pa jo kupite, če jo morete. Če gre za tipkarsko napako (kar se V5 6000 tiče), pa bo pokazal čas. Stran, kjer kartico prodajajo najdete tukaj.

6 komentarjev