»

Wireless Networking 101 - Bodite Neožičeni

Wireless Networking 101 - Vas je že kdaj zamikalo, da bi postavili mrežo s sosedom, pa vam oče/mati ni pustil/pustila razbiti pol stene za mrežni kabel [>:D] ? Potem pa ste nekega lepega dne slišali za brezžični LAN (wireless LAN) in nikakor niste mogli najti načrta ali navodil kako to izdelati in izvesti pri vas doma? Prav za takšne ljudi je nastala tale stran. Na njej najdete veliko informacij, načrtov in navodil za uspešno postavitev brezžičnega omrežja. Zdaj pa hitro odklikajte tja!

0 komentarjev

Nova luknja v IE

SMH - Današnji hrošč, drage dame in gospodje, je tudi pravi mali izvirnež, saj človeku z zlobnimi nameni ter znanjem računalništva omogoči, da uporabniku namesti praktično katerikoli program, vse kar mora uporabnik narediti je pa to, da klikne na stran starega protokola Gopher (obstajal pred HTTP in ni omogočal slikic ter ostale večpredstavne vsebine poleg ASCII arta [:D]), ki vsebuje določen skupek kode. Tako bi lahko zlonamernež dobil popoln nadzor nad našim mlinčkom brez da bi mi sploh posumili v karkoli. Microsoft za zdaj še nima popravka, navkljub dejstvu, da je bil hrošč prijavljen že pred tremi tedni, po besedah Microsofta pa še raziskujejo vzroke. Klik!

5 komentarjev

ZlobnaKoda: Java, IE in Proxy

The Register - Še ena kost MS-neprivrženim: ZlobniJavaAppletek izkorišča luknjo v v naslovu omenjene kombinacije, ki mu omogoča preusmeritev podatkov po tem, ko zapustijo Proxy strežnik. Tovrstna konfiguracija sicer ni ravno pogosta pri rezidenčnih uporabnikih, zna pa biti problem predvsem v podjetjih. Rešitev? I, Microsoftov Popravek, ali pa -- kot predlaga konkurent N -- nadgradnja na Netscape 6.2(.1).

0 komentarjev

Popolni računalnik po Microsoftovo

ZDNet - Naš dragi Micro$oft je danes na konferenci Windows-ova strojna oprema in načrtovanje predstavil svoje zamisli o "popolnem" računalniku za nove WindowsXP. Vsem proizvajalcem računalnikov je predstavil svoje standarde za pridobitev Windows XP nalepke. Da vam na kratko obnovim, kaj Microsoft priporoča. Očitno si računalnik predstavlja kot multimedijsko napravo. Želi si namreč, da računalnik podpira razne naprave, priklop TV-ja in VHS-a na računalnik, realnočasovno komunikacijo,... Želi tudi, da je računalnik cenovno dosegljiv množicam. Hoče vsaj 128MB RAM-a za tekoče delovanje WinXP, priporoča pa še dodatnih 32-64MB na grafični kartici. Zahteva zelo hiter zagon računalnika. Serijski FireWire. DirectX 8.0 podporo. Vsaj 40GB trdega diska. Podrobnosti najdete tukaj.
Gre za priporočila in ne zahteve! Najbolj šokantno pa je priporočilo izdelovalcem, naj končnim kupcem (nam) ne dovolijo dostopa do razširitvenih kartic! Kriminalno! Za zjokat! Preberite podrobnosti....

11 komentarjev