»

Microsoft Security Essentials na voljo za prenos

engadget - Težave z virusi, črvi in varnostnimi luknjami so uporabnikom operacijskih sistemov Windows predobro znane, z njimi pa se bojujejo na različne načine. Večina uporablja protivirusne programe, ki so v večini primerov plačljivi, medtem ko peščica uporabnikov zaupa lastni presoji in znanju, ki naj bi jih obvarovalo okužbe.

Microsoft je očitno pekla vest zaradi vseh težav, ki so jih povzročili uporabnikom, zaradi česar so že pred časom napovedali, da bodo razvili lastno zaščito proti virusom. Microsoft Security Essentials je včeraj izgubil oznako Beta in tako postal na voljo za prenos vsem uporabnikom operacijskih sistemov Windows XP (zgolj 32-bitne različice), Vista in Windows 7 (za 32 in 64-bitne sisteme). Pri Microsoftu obljubljajo, da bo protivirusni program večinoma deloval neopazno in vas bo na svojo prisotnost opozoril le, ko bo zaznal varnostno grožnjo. Poleg samega programa bodo brezplačne seveda tudi posodobitve virusnih definicij in same programske opreme.

65 komentarjev

iTunes for Windows

vir: Apple
Apple - Že nekaj časa se je po Macovih forumih govorilo, da naj bi Apple svoj program za poslušanje in kupovanje glasbe - iTunes - predstavil tudi uporabnikom operacijskega sistema Windows. Pred nekaj urami so se govorice uresničile.

Vsi, ki uporabljate Okna in bi radi preizkusili glasbeni predvajalnik iTunes, si ga sedaj lahko dolpotegnete iz Applove domače strani - iTunes.

Pa še ena graja. V Apple Music Store lahko glasbo še vedno nakupujejo le prebivalci Združenih držav Amerike. Upam, da bo Apple le uvidel, da Američani niso na svetu sami in tudi nam omogočil enostavno kupovanje glasbe.

27 komentarjev

Za lastnike LCD ekrančkov

Overclockers Australia - Vsi tisti, ki ste si že izdelali zaslonček LCD in ga priključili na paralelna vrata, lahko preizkusite program LEDMeter. Program vam na zaslončku izpisuje obremenjenost procesorja, katere procesi trenutno tečejo na operacijskem sistemu in še marsikaj drugega. Programček in krajši opis lahko najdete na tej strani. Zaenkrat je LEDMeter namenjen bolj uporabnikom operacijskih sistemov Windows, čeprav je na isti strani tudi nekaj malega govora o podobnem programu, ki naj bi deloval celo na Linuxu.

1 komentar

Še malo pomnilnika

Ars Technica - Na Arstechnici so objavili članek o izboljšanju in pohitritvi delovanja pomnilniškega podsistema, ki upravlja tudi z nekaterimi drugimi podsistemi. Prvi del članka je splošen in razlaga optimizacijo pomnilnika v biosu. Zelo dobro so razloženi tudi pojmi kot so CAS latency, RAS to CAS delay in ostali. Drugi del pa je namenjen uporabnikom operacijskega sistema Windows 2000. Najprej opiše registerske trike, potam pa še ostale, kot so določanje prioritete in podobne. Članek priporočam tako začetnikom, kot tudi tistim bolj izkušenim.

0 komentarjev