»

Zune HD le za Američane

Heise - Poročali smo o Microsoftovih napovedih, da kanijo še jeseni izdati nov Zune HD, s katerim se bodo zoperstavili Applu in njegovemu iPodu Touch. Nekoliko so se nam že začele cediti sline, a je Microsoft Evropejce hitro postavil na realna tla. V pogovoru za Heise je namreč njihov predstavnik za stike z javnostmi Felix Petzel pojasnil, da bodo v več državah sicer ponudili video storitve Zune v okviru Xbox Live Video Marketplace, sama naprava Zune HD pa bo na prodaj le v ZDA. Več pričakujemo prihodnji teden na E3.

11 komentarjev

AMD Geode - družina x86 procesorjev z nizko porabo

AMD - AMD je pred nekaj dnevi predstavil družino procesorjev, ki so kompatibilni z x86 arhitekturo in porabijo zelo malo električne energije. Zaenkrat sta na voljo dva modela GX in NX. Pri GX modelih znašajo frekvence od 300MHz-400MHz, ter poraba od 0,9W-1,1W. GX modeli podpirajo MMX in 3DNow in imajo 32kB L1 predpomnilnika, zgrajeni pa so v .15u tehnologiji. Že sam procesor vsebuje 64bitni DDR kontroler, kontroler za 66MHz PCI vodilo, ter grafično kartico.

Bolj zanimiva pa sta NX modela, katerih frekvence znašata 1GHz in 1,4GHz, ter poraba 6W oz. 14W. Oba modela podpirata MMX, SSE in 3DNow imata tudi 128kB L1 predpominilnika in 256kB L2 predpomnilnika, zgrajena pa sta v .13u tehnologiji. In zakaj se mi zdita NX modela bolj zanimiva, zato, ker uparabljata...

25 komentarjev

Thermaltakeovi barvni ventilatorji

Thermaltake - Vsi vemo, da je v zadnjem času zrasla priljubljenost barvnih ventilatorjev. Tudi Thermaltake se je odločil, da izda svoj primerek prozornega ventilatorja z barvnimi diodami. Lahko ga dobite v rdeči, modri ali zeleni barvi in stikalom za vklop ter izklop. A1654 FireBall premika zrak z 2000 obrati na minuto ter ga je možno pritrditi na katerokoli stran, saj ima snemljivo okrasno masko.

3 komentarji

Hlajen monitor?

Twisted Mods - Res je, tudi monitorji potrebujejo hlajenje. Na Twisted Mods so spisali članek o modifikaciji CRT (se pravi katodnega) monitorja. V monitor je avtor vdelal dva prozorna ventilatorja - vsakega na eno stran - čeznju namestil mrežice, vstavil pleksi steklo in za osvetljavo še modre LED diode. Končni rezultat izgleda osupljivo! Članek si lahko ogledate tukaj! Pa še slikico kot žgečkljivček ("teaser").

9 komentarjev

Barvanje ventilatorjev

Bit Technologies - Zadnji precej zanemarjen del računalnika so bili do nedavnega ventilatorji, ki so s svojo vedno črno barvo tako kot vedno kremasta ohišja začeli postajati precej dolgočasni. Sedaj pa se tudi tukaj nekaj premika, saj smo bili pred kratkim priča prozornim ventilatorjem, ki izgledajo precej kul, pa tudi Sunon se je zganil in predstavil svoje obarvane primerke. Ostali se zaenkrat sklicujejo na rek "pomembna je učinkovitost in ne dizajn", zato morajo tu poseči vmes računalniški umetniki, ki jih poznamo pod nam bolj znanim nazivom - modifikatorji. Poseg se imenuje ročno barvanje ventilatorjev in je tako preprost, da ga lahko naredi tudi tisti, ki ne ve, kako se resetira računalnik. Sicer je res, da tak obarvan ventilator ne pride do izraza, če je v napajalniku, vendar te stvarce v blowholu naredijo kar precejšen vtis. Kako izgleda pobarvan ventilator v akciji, pa si poglejte tukaj.

7 komentarjev

Čistilka Fata

GideonTech - V računalniku imamo moderji veliko ventilatorjev, ne? In ti ventilatorji obrnejo veliko zraka, ne? In v tem zraku je tudi prah, ne? Ja je. In ker naši ventilatorji obrnejo veliko zraka, je tudi veliko prahu. Ki pa, ko se nabere, začne ovirati naše hlajenje. Torej je treba celotno "kišto" očistiti. Vodičev, kako je sicer veliko, ampak ta mi je pa še posebej všeč. Sistematično gre skozi vse ventilatorje v računalniku in opiše, kako jih najlažje očistimo. Celoten postope lahko, če se držimo navodil, uspešno opravimo v eni uri. In učinek? 4°C nižja temperatura procesorja in 2°C nižja temperatura ohišja. Skratka... splača se!

3 komentarji