»

Teagueduino - Arduino brez lotanja ali programiranja

engadget - Skupina navdušencev je na spletni strani za zbiranje financ za manjše, kreativne projekte Kickstarter predstavila Teagueduino (na sliki). Gre za posebno različico Arduinota, odprte platforme z mikrokontrolerjem, ki je namenjena hitremu, enostavnemu in poceni grajenju najrazličnejših možnih elektronskih napravic. Njegova glavna prednost je, da ne zahteva znanja spajkanja (komponente preprosto zaskočijo v vezje), programiranje pa mogoče kar čez poenostavljen vmesnik s pomočjo drop-down menijev, s katerimi se določene signale (npr. stikala) veže na sprožitev povezanih elektronskih naprav. Fantje so pripravili kratki demo, ki je uspešno navdušil tudi urednike pri Engadgetu:

.

Projekt je zbral...

44 komentarjev

MSI najavil K7N2

MSI - MSI, podjetje znano po izdelavi kvalitetnih matičnih plošč je najavilo svoj nov produkt, ki bo - glej no glej - temeljil na Nvidiinem nForce2 jedru. MSI je bil tudi prvi, ki je izdal nForce plošče, tako da je tu vsekakor že skoraj strokovnjak.

Nova plošča prinaša Dual 400MHz DDR pomnilniški kontroler, optimizirano 128-bitno arhitekturo, ki zmanjša celotno sistemsko pomnilniško latenco in tako dalje in tako naprej. Več podatkov najdete na uradni MSI-jevi strani: MSI K7N2.

0 komentarjev

Kako usposobiti pokvarjen disk?

Overclockers Australia - Precej zanimiva debata se odvija v eni od tem na forumu avstralskih navijalcev. Neki uporabnik trdi, da ob okvari diska v večini primerov pomaga, da ga za eno uro damo "hladit" v hladilnik. Med elektroniki naj bi bilo že dolgo znano, da lahko ob primerni trenutni ohladitvi elektronske komponente preprosto oživijo. Udeleženi v debati so poskusili s postopkom na lastnih mrtvih trdih diskih, in - glej no glej - nekaterim je uspelo rešiti podatke. Klik!

12 komentarjev

Bitka z Delto

Overclockers Australia - Še ena zanimiva zgodba, ki jo je napisal lastnik Thermoengina z Delta ventilatorjem. Avtor tega članka enostavno ni več prenašal vibracij, ki jih je s svojimi 7000 RPM povzročal Deltin ventilator na hladilniku. Ventilator je poizkušal utišati na vse načine, vendar mu nekako ni uspelo. Prva ideja, ki se mu je porodila je bila, da bi med ventilator in hladilnik dal volno. Zamisel je bila dobra, vendar se ni obnesla. Poizkušal je še zmanjšati število obratov ventilatorja, kar pa je imelo prevelik (negativen) učinek na zmogljivost. Iskal je navdih, dokler mu ni na glavo padel poster, ki je bil glej no glej, pritrjen z majhnim žebljičkom. Človek je namesto vijakov pritrdil ventilator s pomočjo žebljičkov in kot po čudežu so vibracije izginile. Uau, kako lahko čisto preproste stvari marsikaj izboljšajo. Škoda je edino tega, da članek nima slik.

3 komentarji

CeBit v ospredju

Ace's Hardware - Če ste opazili, pride zadnje dni vsak dan na Slo-Tech vsaj ena novica s tega sejma. Priznati je treba, da se na tem vsakoletnem sejmu pokaže dosti lepih ter uporabnih inovacij, a skladno s tem tudi dosti stvari, ki jih ne bi niti pod prisilo uporabljal. Kakorkoli že, če si hočete prebrati Ace's Hardwareovo videnje tega dogodka, si oglejte tale članek, ki so ga (glej no glej) spesnili prav oni.

1 komentar