»

Vdor v Steam

Daily Tech - Steam je najbž vsem dobro znan kot Valve-ov spletni sistem za nakup, nadzor, posodabljanje in igranje iger, podatek, da je uporaba odjemalca pogoj za igranje streljačine Counter-Strike pa vam najbrž pove tudi dosti o popularnosti cele zadeve.

A navdušeni uporabniki storitve bi znali biti kaj kmalu razočarani, na spletu so se namreč pojavile novice o izjemno resnem vdoru v Steam. Cracker, ki se skriva pod vzdevkom MaddoxX, trdi, da je uspel pridobiti shell dostop do vseh sistemov in se tako dokopal do številnih občutljivih podatkov uporabnikov, vključno s številkami njihovih kreditnih kartic. Sam vdor naj bi bil storjen zgolj zaradi načel, saj se MaddoxX ne namerava okoristiti, temveč opozoriti na slabo varnost Valve-ovega sistema, trenutno v zameno za vse ukradene podatke zahteva sporočilo oz. opravičilo na domači strani podjetja.

Izvorna novica.

19 komentarjev

Pipin odprti termin: Računalniški kriminal v Sloveniji

Slo-Tech - V torek 21. februarja vas ob 19.00 vabimo v Kiberpipo na predavanje Računalniški kriminal v Sloveniji. Predaval bo Toni Kastelic, kriminalistični inšpektor s policijske uprave Ljubljana

Predstaviljena bo pravna ureditev s področja računalniškega kriminala v Sloveniji, nekatere kriminalne oblike kaznivih dejanj in praktični primeri. Tema je namenjena predvsem uporabnikom in sistemskim administratorjem saj se bodo lahko seznanili s tem kako ukrepati ob morebitnih napadih ali vdorih v njihove računalniške sisteme in omrežja ter kako jim lahko pri tem pomaga policija.

19 komentarjev

Aretiran "največji heker na svetu"

Slashdot - Predvčerajšnjim so v Londonu aretirali 39-letnega Garya McKinnona, znanega tudi pod imenom Solo, za katerega pravijo, da naj bi bil "največji heker na svetu".

Solo je obtožen številnih vdorov v ameriške vojaške računalnike v 92 različnih računalniških omrežij ameriške vojske in NASE ter 6 omrežij podjetij. Pri tem si je pomagal s prosto dostopnimi orodji s katerimi je redno preiskoval (skeniral) večinoma računalnike ameriške vojske. V nekaterih primerih je datoteke tudi brisal in ugašal sisteme, ob vdoru v računalnik v vojaški bazi Fort Myer v Virginiji pa je izbrisal tudi okrog 1,300 uporabniških računov.

Stroški preiskave so znašali več kot 570.000 britanskih funtov (dobra 202 milijona SIT), Solotu pa grozi do 70 let zapora in plačilo 950.000 funtov (dobrih 337 milijonov SIT) kazni.

Večina vdorov se je zgodila v letih 2001 in 2002, preiskovalci pa so nekaj časa celo sumili, da so vdori delo teroristične mreže Al-Kajde. Razlog za njegove vdore pa je bil očitno veliko bolj...

71 komentarjev

Stran l337 haX0rjev napadena

Vnunet - Medtem, ko je brazilska 'hekerska' skupina Hax0rs Lab praznovala svoj 1000. vdor tako, da je vdrla v nadalnjih 1158 strani in jim spremenila podobo, je 'heker' z vzdevkom CarderBR spremenil podobo njihove lastne strani.

Na tej jih je obtozil, da so lamerji ter niso sposobni uporabljati lastnih orodij temveč zgolj ukradene skripte drugih skupin. Ka-Klik!

0 komentarjev

Zanimiv gadget

Slo-Tech - Slovensko podjetje Avel Elektronik je pred kratkim začelo tržiti zanimivo napravico z imenom Internet pozivnik. Dotični gadget je namenjen uporabnikom dial-up interneta, ki vseeno potrebujejo prost telefon za sprejemanje kakšnih pomembnih telefonskih klicev. Zadevica namreč deluje tako, da vas ob primeru zasedene telefonske liije (recimo surfanje po internetu) opozori na prihajajoči klic in vam omogoči sprejemanje tega klica. Torej, če spadate med dial-up nesrečnike in vas ta zadevca zanima, kliknite sem.

5 komentarjev

Maxtorjev FireWire disk

Target PC - Na TargetPC boste našli test precej zanimive napravice, ki se ji reče Maxtor External 1394 Hard Drive. V osnovi gre za zunanji trdi disk, ki se z računalnikom sporazumeva s pomočjo Fire Wire vodila. Tukaj se ne bom spuščal v razglabljanja o uporabnosti in (ne)popularnosti FIre Wire vodila, tako verjamem, da bi dotična napravica prišla prav marsikateremu sistemcu ali naprednemu uporabniku, ki potrebuje praktično in portabilno napravo z veliko pomnilniško kapaciteto (kar 80GB!). Tudi cena je za takšen disk kar razumna (okoli $380), vsaj za tiste, ki takšno napravo dejansko potrebujejo.

0 komentarjev

Xyloc varnostna naprava

Little White Dog - Na Litttle White Dogu so objavili test zanimive napravice, ki sliši na ime Xyloc Wireless PC Security device. Gre za hardversko zaščito računalnika pred vdori... Če se vam to zdi nesmiselno, naj povem, da je še vedno večina vdorov v računalnike izvršena s pomočjo fizičnega kontakta in ne preko interneta. Zadevice, kot je Xyloc, so torej kot nalašč za kakšnega sistemskega administratorja, ki računalnika s pomembnimi podatki noče pustiti nezaščitenega.

0 komentarjev