»

SiS Xabre600

več strani - Kartica, o kateri se zadnje čase veliko govori, poleg GeForceaFX, je zagotovo SiSova Xabre600, s katero le-ta misli resno konkurirati ATIju ter nVidii. O kartici je bilo povedanega že veliko, napisanega še več, prav tako pa je bila že ogromnokrat pretestirana. Kakorkoli že, informacije nikoli ne škodijo, tako da vam danes podarjam še eno povezave na njen test. Tokrat so ga izvedli na Digital Daily.

0 komentarjev

SiS Xabre 600

Hexus - Nova iznajdba podjetja SiS je gotovo ena izmed najbolj vročih tem teh dni, saj skoraj ni strani, na kateri grafikulja ne bi bila vsaj omenjena. Na Hexus pa so spisali pravi članek o novem SiSovem paradnem konju, ki ima odlično razmerje kakovost/cena. Sam procesor je grajen v 0.13 mikronski tehnologiji, kar je velik plus za grafično kartico. Velika pomanjkljivost tega testa pa je v tem, da je bila Xabre 600 primerjana le s Xabre 400, kar nam ne da ravno najboljšega pogleda na položaj kartice med konkurenco. A vseeno, klik!

0 komentarjev

SiS Xabre II

X-Bit Labs - Končno smo dočakali, da je tudi SiS predstavil kakšno grafično novost na letošnjem Comdexu. Danes so se odločili, da nam postežejo z detajlnimi podatki o svojem novem grafičnem procesorju, Xabre II. Xabre II VPU bo po zagotovilih SiSa podpiral DirectX9 oziroma vsaj Vertex Shaders 2.0 ter Pixel Shaders 2.0. Kartica bo imela osem cevovodov, vsakemu bo pripadal en TMU. Podobno tehnologijo uporabljata tudi GeForceFX (NV30) ter Radeon 9700. Celotna zadeva bo izdelana v 0.13 mikronski tehnologiji, na voljo pa bo v prvi polovici prihodnjega leta. Klik!

0 komentarjev

SiS pridobiva nove partnerje

X-Bit Labs - SiSovi Xabri so, po testih sodeč, več kot dostojni tekmeci procesorjem GeForce 4 MX. To so končno uvideli tudi proizvajalci grafičnih kartic, ki se počasi opogumljajo in napovedujejo nove kartice na teh čipih. Do sedaj smo videli predvsem kartice podjetij Triplex, ECS in Soltek, sedaj pa se jim bo pridružill še PowerColor s kartico XP400-B3. Kartica bo opremljena z 250 MHz čipom Xabre 400 in 64 MB 500 MHz DDR SDRAM-a. Upajmo, da kakšen primerek zanese tudi v Slovenijo [:)].

0 komentarjev

Prvi AGP 8x grafični čip

SIS - Podjetje Silicon Integrated Systems Corporation (SiS), je danes pokazalo svoj nov grafični čip - Xabre400. To je prvi čip, ki podpira AGP8x način ter hkrati tudi DirectX 8.1 funkcije. Jedro čipa Xabre400 tiktaka pri 250MHz, pomnilnik pa pri 500MHz (DDR). Ime Xabre prihaja iz angleškega izraza 'sabre', kar pomeni ostro sabljo, prikazuje tril hitrosti ter boj na trgu današnjih grafičnih čipov. Celotni članek tukaj. Kaj menite, bo SiSu uspelo vsaj malo konkurirati?

12 komentarjev

Prihajajo nove grafike za množice

OC Workbench - Če se ravnokar odločate za nakup nove grafične kartice, bi bilo morda modro malce počakati, saj se je na obzorju pojavilo nekaj zelo zanimivega.

Najbrž vam je večini znano Sis-ovo čipovje Sis735, ki je nedolgo nazaj, predvsem v obliki Elit-ove plate K7S5A, dvignilo veliko prahu s svojo zelo nizko ceno in vrhunskimi rezultati (to lahko potrdim iz lastnih izkušenj). No, globoko vdihnite, kajti sedaj se nam obeta nekaj podobnega tudi na grafičnem področju. Prihaja namreč Sis-ov Xabre, ki naj bi bil direktna konkurenca NV17, NV25 in ATi RADEON-u.

Zadevica bo prva grafična kartica, ki bo podpirala AGP 8x, imela podporo za Direct X 8.01, pricinjen DDR RAM (v najboljšem primeru 3.3 ns), TV-Out in DVI. Kot je trenutno v modi bo navoljo več različic, ki bojo zapolnjevale...

5 komentarjev

ECS K7S5A

Slo-Tech - Obljubljeno je bilo, da bo naslednji novi vnos v sekciji "Še se kadi" test in tako se je zgodilo. ECS K7S5A je osnovna plošča, ki temelji na novem, vročem SiSovem naboru, ki za nižjo ceno ponuja zelo veliko. Tako lahko za 25.000 SIT kupite ploščo ter s prihrankom za dražjo ploščo nabavite procesor in pomnilnik. Se splača, kajne? Preberite test!

2 komentarja