»

Kaj so že polprevodniki?

HowStuffWorks - Polprevodniki so srce računalniških čipov ter tranzistorjev in so tako vgrajeni v praktično vse, kar poganja elektrika (torej tudi naša računala). Pa poznate njihove naloge ter sestavo? Na HowStuffWorks so spisali poučen članek, katerega ogled priporočam vsem Slo-Techarjem, saj je v njem razložen pomen, uporaba, skratka vse o polprevodnikih. Še vedno mislite, da so v Silicijevi dolini rudniki silicija?

6 komentarjev

13 diskov na test je šlo...

X-Bit Labs - Sicer je tole "že" dva dni star članek, a ne mi zameriti njega objave, ker je res koristen in zanimiv ter ima veliko vrednost. Na x-bit labs so namreč stestirali kar 13 (nesrečna številka? [:8)] ) diskovnih pogonov in jih med seboj primerjali. Ogled priporočam vsem, ki se odločate za nakup novega trdega diska pa tudi tistim, ki le želite biti na tekočem s stvarmi. Tukaj!

0 komentarjev

BlowHole vodič

CaseEtc - Čeprav je takšnih in drugačnih vodičov za izdelavo BlowHolow (če mi nekdo najde pameten slovenski prevod dobi liziko!), je ta na CaseEtc zares vreden ogleda. Fantje so se članka lotili pošteno in uspelo jim ga je napisati na zelo jasen in informativen način. Ogled priporočam vsem, ki jih mikajo modifikacije ohišja, ogled pa ne bo škodil niti starim mačkom, saj bodo zagotovo izvedeli kaj koristnega. Priporočam!

4 komentarji

Navodila za izdelavo vodnega bloka

ProCooling - ProCooling, stručkoti za razne oblike ekstremnega hlajenja, so objavili zelo zanimiv vodič. Gre namreč za njihova navodila kako se lotiti izdelave pravega bakrenega vodnega bloka. Ogled priporočam vsem entuziastom in tistim, ki že dalj časa sanjarijo o vodnem hlajenju. Samo eno opozorilo: včasih se bolj splača kupiti profesionalno narejen vodni blok, kot uničiti očetovo delavnico [>:D].

0 komentarjev

OC Popotovanje 3

Jaz - OC Popotovanja so vedno eni izmed najbolj priljubljenih člankov, saj gre za nezahtevno in zelo zanimivo branje. Današnji dan vam bo s svojimi izkušnjami polepšal eraserr, ki je v 3. OC Popotovanju na Slo-Techu opisal svoje izkušnje z vodnim in freonskim hlajenjem Duronov. Članek je resnično zanimiv, tako da ogled priporočam vsem, še posebej pa tistim, ki vas zanima kaj je potrebno, da iztisnete še zadnjo kapljico moči iz procesorja! Hitro kliknite na povezavo v desnem meniju ali pa kar sem!

2 komentarja