»

High-tech pralnica perila

News.com - Kaj imata skupnega Internet in pralnica perila? Na prvi pogled mogoče ne veliko, vendar se najdejo tudi takšni, ki menijo, da precej.

Tako so se podjetje iz Massachusettsa odločilo, da ponudi univerzam rešitev, poimenovano LaundryView. S pomočjo te rešitve lahko študentje preko spleta preglejujejo število prostih pralnih strojev v pralnici, sistem je zmožen prikazovati tudi čas, ki ga do konca pranja potrebuje določen pralni stroj. Sistem bo posedoval tudi možnost obveščanja zaključka pranja preko mobilnega telefona ali dlančnika in ponujal statistiko uporabe za zadnja dva tedna, tako da se bojo lahko študentje odločali za obisk pralnice takrat, ko ne bo gneče. Za vse radovedne pa še prikaz delovanja sistema.

Tako bodo kronično preobremnjeni študentje pridobili še nekaj več časa za študij. Vsaj tako so rekli[0:)]

1 komentar

Cooler Master ohišje ATC-201B-BXT

"Moj črni konj ne rabi uzde ..."

vir: Dan's DATA
Dan's DATA - V naši deželici bi lahko lepa in kvalitetna ohišja, ki se jih da prosto kupiti, našteli v minutki, naši čezoceanski prijatelji pa se naslajajo nad praktično neomejeno količino pisanih škatlic različnih dizajnov in cen.

Najbolj slaven izdelovalec je seveda Lian Li, a obstaja mnogo kvalitetnih izdelkov iz drugih delavnic, denimo Cooler Masterjeve. Eno od njihovih mojstrovin je za bralce preizkusil Dani (ne, ne naš Dani z Dannyjevih zvezd, ampak bolj znan Avstralec z Dan's Data). Zelo izvirno poimenovan...

1 komentar

Opravičilo

Slo-Tech - Vsem uporabnikom se za nastali izpad opravičujemo. Imeli smo manjše težave, ker nam je vodno hlajenje spustilo, hkrati je tudi turbina, ki je grabila vodo, razpadla. Primož je v azbestni obleki zamenjal pokvarjeno turbino in z lastnim znojem obnovil lopatico, ki grabi vodo. Obenem je zaradi tega, ker smo na računalniku poganjali Folding, temperatura vode narasla na 90 stopinj Celzija, zato smo morali sobo shladiti s tekočim helijem. Pri tem smo Primoža pozabili v taisti sobi. Slava mu.

Hkrati za jutri tudi napovedujemo manjši izpad, pričakujte ga enkrat popoldne, dolžine nekaj uric, saj bomo morali odtajanega Primoža prepeljati v urgentni blok Kliničnega Centra. Molite za nas.

P.S.: Fold on! [:D]

P.S.S: Opravicujemo se zaradi pocasnega delovanja (popoln razpad streznika - tezave s strojno opremo).

24 komentarjev

Lian Li PC-6089A na kafiču

Overclockers Cafe - Na Overclocker Cafe so našli njihovo naj-naj računalniško ohišje. Lian Li-jevi izdelki so že dolgo znani po visoki kvaliteti in dobrih zamislih ter odlični izvedbi, toda to aluminijasto ohišje jim je res vzelo sapo in so ga nemudoma proglasili za najboljšo izbiro.

Edina stvar, ki so jo napisali proti, je bila zaenkrat še nedorečena cena. Drugače pa so ji za plus šteli: lahko snemljiv pladen za matično ploščo ter diske, kar 8 mest za 3,5' enote, posebno osvetlitev, prozorno okno na stranici ter lahko dostopnost do zračnih filtrov. Res vredno ogleda in verjetno celo nakupa, če le ne bo predrago.

1 komentar

Senfu LCD probe

RipNet - Največja nadloga oveclockerjev je toplota, ki lahko v preveliki količini trajno poškoduje komponente v računalniku, zato morajo biti navijalci vedno informirani o temperaturi sistema in kritičnih komponent. Temperaturo lahko odčitavamo na različne načine. Čipa se lahko dotaknemo s prstom in tako ugotovimo kako vroč je, ali pa gremo v BIOS in tam pogledamo, kakšna je temperatura. Prva metoda se ne obnese kaj pretirano, ker je treba vedno imeti odprto ohišje, pa še čutila se da hitro zmesti (poizkusite enkrat trik, ko daš prst v vodo in videli boste, kaj mislim). Druga metoda je kar v redu, vendar je treba vedno skakljati v BIOS in oprezati za temperaturo, pa še ta (BIOS) meri samo temperaturo na procesorju (CPU). Za najbolj uporabno se izkaže možnost vgradnje LCD prikazovalnika. ASUS z I-panel ni dosegel kvalitete svojih matičnih plošč, zato nam (če ne nameravate sami izdelati LCD prikazovalnika) ostane Senfu LCD probe. Senfu LCD probe ni eksotičen prikazovalnik, saj pokriva samo...

1 komentar