»

Chrome pridobival, Firefox in IE izgubljala

ComputerWorld - Prvi marčevski dnevi so čas, da si pogledamo statistiko uporabe brskalnikov za februar. Ponovno je največji zmagovalec Googlov Chrome, ki svoj tržni delež povečal za osem odstotkov na 5,61 odstotka, s čimer trdno drži tretje mesto. Drugi je Firefox, ki pa je že tretjič zapored izgubljal. Z odstotkom manj uporabnikov kot mesec poprej so s 24,23-odstotnim tržnim deležem še vedno drugi. Podobno izgubo je utrpel vodilni Internet Explorer, katerega vse različice uporablja 61,58 odstotka uporabnikov. Priljubljenost Opere in Safarija se ni bistveno spremenila.

Internet Explorer 6 ima še vedno visok delež, saj domuje na 19,8 odstotka v internet povezanih računalnikov. Strani se trudijo temu narediti konec. YouTube je napovedal, da bodo 13. marca nehali podpirati ta antični brskalnik. V četrtek pa bo...

67 komentarjev

Še en test monitorjev

NeoSeeker - Če smo v prejšnji novici imeli test "navadnega" monitorja, naj imamo sedaj še test LCD monitorja. Na testu je bil Samsung 152T TFT LCD, velikosti 15". Monitor izgleda kar malce drugačen, tudi kar se tiče držala. Povzetki testa so, da izgleda dobro poleg tega pa se tudi na testih odreže dobro. Kvaliteta slike in ekrana je nadpovprečna in sami ga postavljajo med enega izmed boljših 15" LCD-jev na trgu. Klik!

0 komentarjev

Test monitorja Sony CPDG520

Tweak Town - Sony je že veliko let tudi proizvajalec monitorjev. Tokrat imate pred sabo test njihovega monitorja CPDG520. Le ta je 21", ima pa FD Trinitronski CRT ekran (z 19.8" velikostjo vidne površine). Vsem, ki iščejo dober, a velik monitor, bi lahko G520 prišel prav. Pohvalili so velikost ekrana, visoke resolucije ter raven ekran, ni pa jim bila všeč velikost in teža. Prav tako so imeli probleme tudi avtomatskim nastavljanjem velikosti slike. Na testu je dobil oceno 9/10. Klik!

1 komentar

Brezžični monitor

Slashdot - Hja, tudi to bo slej ko prej moralo priti. ViewSonic je predstavil monitor pomenljivega imena airpanel 100. Zadeva dela v Windowsih XP Professional in sicer preko brezžične LAN ali WAN povezave.
Magnezijevo ohišje in lahki deli tako ustvarjajo le 1,1 kilogramov težak 350 mm x 203 mm x 13 mm velik monitor. Za več specifikacij si oglejte ViewSonicovo stran. Ima 1800 mAh Litij-ionsko baterijo in zmore celo 1024 x 768 pri 85 Hz osveževanja.

1 komentar

Hitachi se umika

Electic Tech - Hitachi je najavil, da se bo umaknil iz trga proizvodnje monitorjev, ki delujejo na principu navadne katodne cevi. Kot poroča Electic Tech, Hitachi v proizvodnji CRT ekranov ne vidi več nobene prihodnosti ter misli, da se je njih razvoj ustavil. Produkcija ekranov bo prenehala do konca letošnjega leta, skladno s tem bodo zaprli tovarne na Japonskem, v Singapurju ter v Maleziji. Hitachi se bo zato popolnoma posvetil proizvodnji vseh vrst LCD, natančneje, TFT ekranov, od tistih s hladnimi polimeri, prek tistih, optimaliziranih za gledanje hitre slike, do tistih, ki imajo izjemno dobro vidljivost iz velikih kotov, kot tudi ekrane za mobilne produkte. Čakamo na rezultate...

2 komentarja

Crucial DDR SDRAM 2100

ChillBlast - Test teh modulov lahko najdete tukaj. Njihova ugotovitev je, da gre za zelo kvaliteten RAM, ki se tudi dobro navija. Kot veste oznaka 2100 pomeni, da gre za prepustnost 2100, ne pa za hitrost. Pri tej oznaki je ta 133MHz DDR. Stabilno jim je uspelo modul spraviti do 145MHz, kar je kar precejšen dosežek. Modul je dobil oceno 9/10. Poglejte.

3 komentarji