»

Prenos Linuxa na X-Box uspešno napreduje

Slashdot - Navdušenci, ki prenašajo operacijski sistem Linux na Microsoftovo konzolo X-Box (seveda z velikim neodobravanjem Microsofta [:P]) očitno ne poznajo meja, saj jim je pred kratkim uspelo na to konzolo prenesti distribucijo SuSE Linux 8, vendar pa ni šlo brez nekaterih modifikacij. Kot poroča Slashdot, sistem na konzoli zaenkrat deluje - KMail deluje, StarOffice pa prav tako, kot tudi nekateri drugi programi. Pognati jim je uspelo tudi igro Tux Racer, vendar pa na žalost deluje samo z eno sliko na sekundo (1 FPS). Na voljo so tudi slike.

4 komentarji

Obogateti z Xboxom

Source Forge - Ja, Microsoftova konzola je postala že zelo znana, saj se o njej govori skoraj vsak drugi dan. Ali slišimo to, da bomo Xbox 2 ugledali leta 2006, ali to, da ima veliki modri s konzolo izgube zaradi subvencioniranja končne cene, prek tega, da lahko z Xbox modchipom na konzoli gledamo DivX filme, in tako dalje. No, sedaj so za dosego "višjih ciljev" ponujene tudi nagrade. Na tem naslovu si lahko preberete celotno zgodbo, bistvo pa leži v tem, da je v skladu 200.000 amerikanerjev. Prvo polovico, torej 100.000 njih, dobi tisti, ki popolnoma legalno ter brez hardverskih modifikacij na Xbox namesti operiacijski sistem Linux, drugih 100.000 pa tisti, ki naredi program, ki softversko doseže isti učinek, kot Xbox modchip. Ste zagreti? [:D]

1 komentar

Xbox leta 2006

Slo-Tech - Po besedah Stevea Balmerja, naj bi Microsoft, ki se je pred kratkim podal v konzolaške vode, leta 2006 okoli naslednjega žogobrcnega svetovnega prvenstva izdal naslednika Xboxa. Glavna prednost? I, več aplikacij za dostop do interneta! Oprosti, dragi Microsoft. Leta 2006? Zelo zgodaj. Flop?

2 komentarja

Kraja pasovne širine

Slo-Tech - Tako se dela. Nekateri Američani ("hacker ring" :]) naj bi po trditvah policije ter FBIja priredili opremo svojega ponudnika hitrega dostopa do interneta na način, da jim je na račun drugih uporabnikov dovoljeval večo hitrost, ki naj bi jo, zopet -- po trditvah onkrajlužnih angelov -- uporabili tudi za dolvleko iger. Klik!

Če bi se to zgodilo v Sloveniji, bi sodnik verjetno razumel stisko na SiOL ADSL priklopljenih uporabnikov [>:D].

9 komentarjev

X-Box caruje!

Slashdot - Sergio je že pred kratkim poročal o tem, kako bo X-Box v kratkem predvajal filme DivX in se sploh začel obnašati kot kakšen manjši nestandardni PC. No, kljub temu, da je že predvajanje DivX filmov na tem strojčku že vse hvale vreden dosežek, pa navdušenci po svetu ne nameravajo odnehati. Pred kratkim sem zasledil novico o skupini, ki bo X-Box poizkušala pripraviti do tega, da bo poganjal program MAME. Za nevedneže: MAME je emulator, ki poganja igre iz 3800 igralnih avtomatov in je že dalj časa na voljo za PC-je. To pomeni, da bomo odslej lahko zastonj in predvsem legalno igrali razne stare uspešnice, kot so Motal Kombat III, Scramble, Space Invaders, Phoenix in še kakšne bolj navdušujoče novejše klasike. Seveda pa tudi tokrat ne bo šlo brez mod čipa. Projekt trenutno lepo napreduje in na voljo so že prve predelane verzije emulatorja.

1 komentar

Nov hack za Xbox

I Am Not A Geek - Hehe, ta konzola je zadnje čase zelo na udaru[:)]. Tokrat so naredili mod chip, ki omogoča igranje iger vseh regij, igranje kopiranih iger in celo poganjanje programov, originalno napisanih za osebne računalnike. Poleg tega pa se vse bolj trudijo spraviti Linux na Xbox - to bo še veselje.

5 komentarjev

Igrajmo DivX filme na Xboxu!

Slo-Tech - Po vsem, kar so morali nekateri primerki Microsoftove debitantske konzole, Xbox, prestati, se ne moremo več čuditi, da jim je uspelo na konzoli zaigrati DivX posnetek, in sicer predstavitveni filmček za Matrico. Po tem, ko je 27. 5. izšel modchip za Xbox, omejitev preprosto ni več. Tretnutna izjemno beta različica zagonskega cedeja, na katerem je igralnik za DivXe, še ne igra zvoka, ima težave s hitrostjo predvajanja posnetka ter se na čase zatika. A vseeno je to postranska težavica, ker je bil led prebit. Bomo kupovali Xboxe kot konzole, sposobne igranja DVD filmov ter DivX cedejev ter jih priklapljali na fotrov Dolby Digital sistem?

6 komentarjev

Xbox modchip

vir: XBox
XBox - Honkonška firma lik sang je izdala več "mod" čipov za Microsoftov xbox.

Xbox Mod čip ne bo zmožen samo predvajanja/igranja lastnih varnostnih kopij in raznih vnosov, ampak bo odprl tudi čisto novo poglavje pri izdelavi konzol. Xbox-ova arhitektura in nabor temelji na arhitekturi osebnih računalnikov, DivX predvajalnikih, VCD predvajalnikih, pa tudi Linux bo možno poganjati na xbox-u.

Tisti, ki bi hoteli presnemavati filme, naj uporabljajo Xtender.

Kopiranje DVD-jev bo zanimivo z Messiah X (MX), ki pa je trenutno še v povojih.

Neox kot prvi najavljeni uradni mod čip pa bo ostal samo govorica.

Več informacij : tukaj

5 komentarjev

Linux @ Xbox

MSNBC - Po tem, ko smo končno dočakali komercialne različice sistema Linux za Sonyevo konzolo Playstation 2, se nam podobne možnosti odpirajo tudi na, o ironija, Microsoftovi konzoli.

Sodeč po članku na MSNBC (smeh: stran je v delni lasti Microsofta) je študentu iz MIT uspelo razvozlati zaščito X Škatulje, s čimer bi lahko poganjal neavtorizirane igre (beri: piratizirane igre) ter sisteme (beri: "konkurenčni" Linux). Istočasno je njegov kolega odkril, da se v pomnilniku nahaja tudi serijska številka konzole, kar pa zna biti v navezi s sistemom za spletno igranje "Live" kamen spotike. Klik!

2 komentarja

Halo opisan!

Voodoo Extreme - Igra Halo je na računalniški sceni povzročila kar nekaj prepiha - predvsem zaradi izjemno lepe grafike, ki je bila po slikah sodeč tako čudovita, da je že vse skupaj mejilo skoraj na sanje. Razne računalniške navdušence je že skoraj pobralo od nestrpnega pričakovanja, vendar pa je skupinico medtem prevzel Microsoft in povedal, da bo Halo eden izmed temeljnih iger za Xbox. Smo PC-jaši s prehodom igre na Xbox kaj zamudili? Sodeč po opisu igre na Voodooextreme veliko, saj opisovalec daje igro po pomembnosti pred legendarni Half-Life ki je kljub vsem Max Paynom, Operation Flashpointom, Red Factionom, ... še vedno najboljša streljanka, kar jih je bilo na PC-ju. Opisovalec pravi, da igro enostavno morate imeti, če si lastite Xbox. Ali se bo Xbox prodajal zaradi Haloja? Bomo videli.

4 komentarji