»

Pomnilniki na kupu

OC Prices - Pomnilnik je izjemno pomembna računalniška komponenta za navijalce, saj je po uspešnem odklepu procesorja največkrat prav pomnilnik ozko grlo pretoka podatkov. No, da se boste lažje odločili kateri pomnilnik kupiti, so na OC Prices testirali kar osem različnih pomnilniških modulov, ki so označeni bodisi s PC3200 oz. PC3500. Klik!

3 komentarji

P4 2400 vs. XP2100+ (2400+)

Tom's Hardware - Vendar to ni običajen test strojne opreme, kot smo jih pri Tomu in pri vseh ostalih vajeni. Ta test obsega vse od zgradbe procesorja, katerega od njiju se da bolj navijati, zgradbo in hitrost pomnilnika, ki jih potrebujeta proceosorja, zgradbo osnovnih plošč za oba procesorja, razlike med čipovju, povrh si pa lahko ogledamo še obilico različnih testov (OpenGL, Direct3D, audio in video,...). Avtorju tudi spregovorijo nekaj besed na temo T-Breada proti Pentiumu 4, in še in še...

Kdo je zmagovalec? Preberite sami. Tudi če niste ravno odpuljenec na procesorje, boste v članku zagotovo prebrali še marsikatero drugo zanimivo stvar.

0 komentarjev

Primerjava zmogljivih DDR pomnilnikov

I Am Not A Geek - Še en test iz IANAG: tokrat so se spravili na dva DDR RAM modula podjetij Kingmax in OCZ. Številnim uporabnikom bo podjetje Kingmax znano, saj je prisotno tudi v Slovenije, medtem ko bodo številni ob omenitvi imena OCZ zgolj zmajevali z glavami. No, kljub temu, da OCZ ni ravno znano ime, se lahko pohvali z odličnim pomnilnikom. Na IANAG so namreč testirali "čokoladico" z oznako PC3000, kar pomeni, da lahko v načinu DDR deluje normalno pri 366 MHz, s pomočjo navijanja pa so frekvenco zvišali celo na 394 MHz. Čeprav je ta tip pomnilnika zaenkrat namenjen samo navijalcem, pa se bo to v bližnji prihodnosti spremenilo, saj SIS že razvija nabore za pomnilnik, ki bo bolj zmogljivo od PC2700. Dobro se je izkazal tudi Kingmax, ki je kljub slabšim specifikacijam (PC2700) uspel prilesti do 383 MHz. Kul.

0 komentarjev