»

LED, LED, LED in še enkrat LED

Planet Quake - Tele LED diode so se tako razpasle, da pišem samo še o njih. Včasih (ko sem bil še mlad in neumen) sploh nisem vedel, kaj je to LED dioda, sedaj pa me/nas spremljajo na vsakem koraku.

Zadnjič smo poročali o Antecovih ventilatorjih z diodami, sedaj pa so si na PimpedOutCases.net ogledali še Xoxidove Crystal ventilatorje. Tu je svetilna dioda postavljana na malce drugačen način, tako da dobimo popolnoma drugačen efekt. Sicer je meni osebno Antecov bolj všeč, toda kot pravi stari slovenski pregovor: "Vsake oči imajo svojega malarja."

0 komentarjev

Nadzor obremenjenosti diska preko LED diod

Bit Technologies - Ste si kdaj zaželeli, da bi si lahko na hitro ogledali, pod kakšno obremenitvijo je trenutno vaš disk, a se vam ne da stalno preklapljati med nadzornimi programi? Vam je dovolj utripajoče LED diode na ohišju, ki bolj služi light-showu kot pa natančnemu kazanju obremenjenosti diska? Če je temu tako in imate povrhu vsega še malce moderske in "štromarske" žilice, potem si morate ogledati to stran, kjer se je kopica navdušencev odločila, da bo izdelala pokazatelj obremenjenosti diska, ki bo sestavljen iz desetih LED diod. Bolj ko bo disk obremenjen, več diod bo svetilo naenkrat. Sicer pa kaj bi razlagal, slika kot vedno pove več kot tisoč besed.

1 komentar

LED destrukcija

Bit Technologies - Veliko smo tega že rekli v forumu, a vedno se najde nekdo, ki nima pojma, kako zvezati LED diodo, da bo lepo svetila in se ne skurila. Na Bit-Techu je bilo CheeseManu nekega dne dolgčas, pa se je spomnil, da bi lahko skuril kakšno ledico, bralcem v poduk. Celotni življenski krog LED diode je prvič poslikal, nato pa še posnel in spravil v krajši članek. Kaj je na koncu ostalo? Tole:

0 komentarjev

Je moj glodalec zadovoljive kvalitete in/ali hitrosti?

Slo-Tech - Kot vsi vemo, je dobra in kvalitetna miš še kako pomembna pri raznih streljačinah in grafičnih programih. Tale odličen, predvsem pa zelo kratek program (cca. 80kb) vam, ko ga zaženete in premikate miško, natančno pove kolikšno odzivnost ima vaš mišon (v Hz). Samo za info: baje naj bi bil ljubitelj sira "zadovoljive" kvalitete, če doseže frekvenco nad 100 Hz, ob tem pa naj povem, da je na "testu" moj glodalec, (optični - Logitech) dosegel frekvenco samo 40 hz na ps/2 vhodu in čudovitih 151 Hz na USB vhodu. Potemtakem sem se kar prav odločil, da ga poganjam na USBju, kajne? [:D] Me pa prav zanima, kako bo z vašimi ljubljenci.

51 komentarjev

Modifikacija tipkovnice

PC Extreme - Vsem tistim, ki vam brez sprememb na vašem PC-ju živeti ni, je namenjen tudi članek na PC Extreme. Ekipa je spisala članek, ki se nanaša na modifikacijo tipkovnice - natančneje na zamenjavo diod LED. Modifikacija je preprosta, saj potrebujete samo nekaj ledic, izvijač, spajkalnik, cin in nekaj iznajdljivosti. V nekaj minutah imate tako v svoji tipkovnici diode LED, ki si jih želite.
No, če se vam vse skupaj zdi malce prelahko in si želite večjega izziva, potem poizkušajte svojo tipkovnico prepričati, da se bodo ledice v zaporedju prižigale in ugašale. Namig: če je v vas vsaj malo programerske žilice, to ne bi smel biti problem . ...

6 komentarjev

Modifikacija miške

Overclockers Australia - Modifikatorji, ki imate doma Microsoftovega Intelli Explorerja si najverjetneje že od vekomaj želite, da bi rdečo LED diodo zamenjali z modro. Tisti, ki pa si lastite prozorno miško, pa ste si gotovo že od nekdaj želeli vgradnje LED diode, s katero bi na LAN partyjih povzročili nemalo navdušenja (če že nebi zmagali v Quaku 3 ali Unreal Tournamentu). Če ste si to že od nekdaj želeli, pa niste vedeli kako bi to storili, potem bo ta stran kar pravšnja za vas. Opisuje namreč, kako za ne preveč velik denar opraviti to na prvi pogled dokaj enostavno modifikacijo. Denarni vložek je minimalen in delo prav tako, rezultati pa so lahko marsikdaj prav...

4 komentarji

Zamenjava LED diod

Overclockers Cafe - Sicer je to popolnoma preprosta modifikacija (zamenjati LED diode v CD-ROMih in disketnikih namreč), toda če ste še bolj žačetniški moder, potem le oddeskajte na Virtual-Hideout.Net in si preberite članek o tej modifikaciji. Tokrat se je avtor članka spravil nad disketnik in dva CD-ROMa, sam pa vam predlagam, da se spravite vsaj nad vaš CD vrtiljak ali pa na vašo pečko, saj verjetno disketnik uporabljate bolj malo. (Disketnik lahko uporabite za vajo.) Seveda je odveč, da poudarjam, da boste s tem izgubili garancijo!

1 komentar

Modificirana miška

3dXtreme - Modifikatorji se še vedno ne dajo. Po ogromnemu številu modificiranih ohišij, so se sedaj na udaru znašle še miške. Primer modificirane miške si lahko ogledate na tej strani, kjer boste našli kar nekaj slik in malo teksta, ki (precej skopo) opisuje ves potek. Vse kar potrebujete za tako modifikacijo je vrtalnik, dremel, nekaj brusilnega papirja, barvo, 2 uri časa in seveda A4tech WOP-35 miško. No, čeprav je modifikacija prirejena samo temu modelu miške, boste lahko napotke mirne volje uporabili tudi na drugih modelih. Pa prijetno fraganje z modificirano miško ;).

0 komentarjev

Zamenjava LED-ic v Nokii

Overclockers Australia - Ah ja, kakor jaz vem, so LED-ice zadnje čase zelo popularne. Modifikatoji jih dajejo tja, kamor bi človek najmanj pričakoval, ali pa že obstoječe LED-ice zamenjujejo z drugimi, barvno bolj navdušujočimi (npr. modrimi - meni niso všeč, ker mi preveč "silijo" v oči). LED-ice lahko polepšajo izgled marsikatere stvari, najbolj pa navdušijo na mobitelih. Za navdušene modifikatorje sem našel to stran, ki skozi slike prikazuje, kako se v Nokiinem mobitelu (zaenkrat 3210 in 6150) zamenja LED diode. Modifikacija ni kar tako, saj je potrebno cinjenje, uporaba volt/amperometra, ter nekaj spretnosti. Če ste se naveličali zelene svetlobe, ki osvetljuje mobitel in bi radi imeli modro, potem le modificirajte. Na lastno odgovornost seveda.

5 komentarjev

Modifikacija ohišja

OC Prices - Si želite spremeniti izgled vašega računalnik? Potem je tale članek kot nalašč za vas. Zvedeli boste, kako najlaže izrezati okno v stranico računalnika, ne da s tem poškodujete barvo. Potem so se lotili še lepljenja slikice na to okno... sicer ne vem, kaj je tukaj težkega, pa vseeno. No, zadnja stvar pa me je zopet premamila. To so tisti neonski kabli, ki svetijo in se jih da ovijati okoli vsega možnega. (Če slučajno kdo ve, kje bi se te kable dobilo v Sloveniji, naj mi to prosim sporoči!) Tip se je nazadnje odločil, da bo kabel napeljal po dnu ohišja, in sedaj zgleda, kot da njegovo ohišje dobesedno lebdi v zraku. Celoten članek si lahko ogledate tukaj.

3 komentarji

Še ena modifikacije miške

Bastardize - No, še ena modifikacija mišk prihaja z Bastardize.neta. Osnovne barve M$ Intellimouse Explorerja so se jim zdele preveč dolgočasne in so se ubogo miško odločili prebarvati v bolj agresivne barve. Ali vam je zadeva všeč ali ne presodite sami, meni osebno pa so kar nekako bolj všeč originalne barve. Kaj naj rečem... pač nisem velik ljubitelj (umazano) rdeče barve [;)].

5 komentarjev