»

Antigravitacijske naprave

BBC - Na BBC News poročajo o neverjetnem zanimanju za "iznajdbo" oziroma ugotovitvami ruskega znanstevnika Dr. Podkletnova tako s strani Boeinga kot Nase. Ruski doktor znanosti naj bi namreč že leta 1992 na finski univerzi za tehnologijo Tampere odkril, da lahko ubrani predmete pred privlačno silo Zemlje.

Sicer je bila sila zmanjšana le za zelo majhen odstotek, toda količina energije porabljene za to dejanje je bila izjemno nizka. Upiranje gravitaciji naj bi dosegel z močnimi magneti ter hitro vrtečim se diskastim kosom superprevodne keramike, hlajene s tekočim dušikom. Predmeti nad to napravo pa naj bi se "olajšali" za 2%.

Večina znanstvenikov to izjavo in ugotovitve negira in pravijo, da to ni mogoče, toda Nasa in Boeing sta odprla vsak svoj raziskovalni postopek, tako da nekaj od tega skoraj percej verjetno drži. Klik za celotno novico.

9 komentarjev

Quickoffice 6.0

Infosync - Za vse lastnike Palmov: Na Infosync so si podrobneje ogledali nov paket Quickoffice 6.0, ki je namenjen vsem, ki iščejo nekaj podobnega Wordu in Excelu. Quickoffice proizvaja Cutting Edge Software in ne Microsoft [:)]. Sodeč po testu na InfoSync-u večje prednosti v primerjavi z verzijo 5.6 predstavlja VFS podpora za naprave na osnovi "kartične razširitve" [>:D] . Deluje tudi v barvah, a le, če imamo tudi mi barvni Palm. Na težave pa lahko naletimo pri sinhronizaciji, saj je le ta zelo nerodna in okorna.

Vsi Palmaši pa lahko preiskusite demo verzijo tega programa tukaj.

0 komentarjev

Kul kištica

Dan's DATA - Pri Dan-u so si podrobneje ogledali Atlas SF-201S ohišje. Le to je lepe srebrne barve, ima že "vgrajeno" plexi okno ter modro neonko. Ne pozabimo še na krmilnik vrtljajev v odvisnosti od temperature (prevod by Boeing, za kar se mu zahvaljujem [:D]) katerega dobimo "brezplačno". Zadevica stane $AUD473 (brez napajalnika), kar naredi ohišje vse prej kot poceni. Se splača ali ne? Preberite si test in oglejte slike. Klik!

7 komentarjev

Prozorno ohišje

Mikhailtech - Prozorna ohišja niso bila nikoli preveč popularna, saj so bila vedno precej draga. Tako pravijo tudi na Mikhailtech, kjer so si nedavno ogledali enega izmed takih primerkov, ki ga proizvajajo pri podjetju ClearPC. Ali jim je bilo prozorno ohišje všeč, si lahko preberete tukaj, kjer so v kar obširnem članku zaobjeli vse njegove slabosti in odlike. Če mene vprašate, bi si prozornega lepotca hitro prisvojil, vendar pa je moje navdušenje kar pošteno upadlo, ko sem videl ceno, ki znaša niti ne tako...

1 komentar

Aluminjasto ohišje

Yahoo News - Spet sem se spomnil prihajajočega Slo-Techovega LAN partyja in težav z nošenjem (v skrajnem primeru vlečenjem) računalniškega ohišja po cesti za seboj. Kdor noče na pol poti do Slo-techovega LAN-a omagati, si lahko omisli aluminjasto ohišje za 230 zelenih, edina škoda pa je, da prevoz v Slovenijo stane dodatnih 100 dolarjev. Ohišje ima celo na spodnji strani 4 USB vtičnice in je pripravljeno za vgradnjo štirih 80 mm ventilatorjev in na žalost tudi napajalnika, ki ni priložen. To in še ostala ohišja si lahko podrobneje pogledate tukaj.

0 komentarjev

X-Wing 101 ohišje

Mikhailtech - Zanimivo industrijsko ohišje po imenu X-Wing 101 proizvedeno od podjetja Color Cases, se ponaša z lepo barvo, veliko možnostmi za hlajenje (veliko lukenj za ventilatorje), lepim izgledom ter relativno prostornostjo. Toda ima tudi precej napak. Recimo neuporabna zgornja in spodnja luknja za 5.25" enote in podobno... Toda te novice ne pišem zato, da bi vam predstavil ohišje, marveč zato, da bi vam pokazal tole: Kaj je to, sprašujete? To je "dimnik" oziroma luknja za izpih vročega zraka na vrhu ohišja. Če potrebujemo odjem vročega zraka iz ohišja, enostavno pritisnemo in zadevica se odpre. V njej pa lepo tiči ventilator, ki poskrbi za...

5 komentarjev

Greha vredno ohišje

Bit Technologies - Na Bit-Techu sem zasledil, da je njihov urednik kar tri mesece sestavljal ohišje iz pleksi stekla. Kot boste lahko videli, je človek perfekcionist tretje vrste, saj je ohišje domala popolno. Od tega, da je naredil prozorno ohišje za disk, napajalnik ter DVD do tega, da se mu zgornja stranica odpira prek plastičnih ležajev ter tega, da ohišje skupaj držijo plastični vijaki,... Članek je zelo obsežen, saj ima kar 16 strani ter 4000 besed (za primerjavo - ena tiskana stran v A4 reviji vsebuje okoli 700 besed, s slikami) ter 80 slik ohišja. Dokumentirano je domala vse - od ideje, preko vrtanja lukenj v pleksi, do sestave ter testa. Za vse modelarje! :D

9 komentarjev

Novo Antec SX1240 Full Tower Ohišje

Tweak Town - Ohišje ima (kot se spodobi za ohišja polnih višin) na sprednji strani kar šest 5.25" rež in dve 3.5" reži, v notranjosti ohišja je pa ravno tako šest 5.25" rež. Ima možnost vgradnje petih 80x80 mm in enega 92x92mm ventilatorja, dva sta že industrijsko vgrajena. Za dovolj elektrike pa skrbi PP412X 400 vatni SmartPower napajalnik, ki dovaja energijo po standardu ATX 2.03. Za odpiranje ohišja je tudi poskrbljeno, ker je na stranici vgrajena ključavnica, tako da ohišja ni treba zapirati z vijaki.

Za več informacij - klik!

4 komentarji

IAS Block 3.1

Boeing - Boeing je za vas spisal dve novici iz sveta deloma računalništva, deloma letalstva:

Boeing, ki je odgovoren za razvoj programske opreme v programu F-22, je včeraj svojemu partnerju, Lockheed Martinu, dostavil najnovejši programski paket IASP Block 3.1 (Integrated Avionics system Package). Nova programska oprema bistveno izboljša delovanje radarja, prinaša več funkcij podsistemu za elektronsko bojevanje in navigacijo, ter izboljša in pohitri določanje pozicije z GPS navigacijo. Pred dostavo v Lockheedovo tovarno v Marietti, je bilo celotno programje, kot je to pri Boeingu v navadi, dodobra stestirano na posebej prilagojenem B757 FTB (Flying Test Bed). Po besedah Boeingovih predstavnikov omogoča Block 3.1 izvajanje in testiranje dobrih 90% vseh funkcij, ki so načrtovane za vgradnjo v serijsko proizvodnjo v F-22A in F-22B. Omenjeni lovec naj bi postal operativen do leta 2005.

0 komentarjev