»

Nov članek: Medvedek Nosek in njegov internet

Slo-Tech - Tako živali, kot tudi dvonogi kosmatinci, morajo ob pravi starosti zapustiti svoj brlog in si najti svojega. Seveda pa dandanes ne gre brez največje pajkove mreže na svetu, zato se je naš medvedek odločil, da se bo na mrežo priklopil pri precej znanem ponudniku tovrstnih storitev.

Seveda je bilo pričakovanje, da bo priklop uspešen, malo preveč. Križev pot našega nadebudnega medvedka si lahko preberete v najnovejšem članku.

46 komentarjev

PlayStation Portable

The inquirer - Sony namerava na tržišče poslati novo prenosljivo igralno konzolo, ki naj bi konkurirala Nintendovi in Microsoftovi. Imenovala se bo Playstation Portable (PSP), vsebovala pa bo visokozmogljiv procesor in 4,5-palčni LCD-zaslon. Zmožna naj bi se bila povezati na druge enake naprave, mobilne telefone, osebne računalnike in nenazadnje na navaden Playstation. Naprava naj bi primarno konkurirala Nintendovemu Game Boy Advance in Nokii, ki ima v tem poslu tudi velike načrte. Klik!

0 komentarjev

3D igre na Gameboy Advance

Slo-Tech - Če gre verjeti temu članku, potem se lahko lastniki prenosne konzolice Game Boy Advance veselite igranja napravi prirejenega Quakea. Tehnologija WFR naj bi Game Boyu Advance omogočila renderiranje 100.000 poligonov v sekundi. Z aplikacijo efektov, kot so senčenje in teksturiranje ta številka pade na 7.000, kar je še vedno impresivno. Kmalu boste zmožni igranja (sicer estetsko komprimiranega) Quakea, kar lahko vidite tudi na slikah, priloženih članku. Sicer se pa WFR ni predstavil z upodobitvijo te igrice. Ljudje imajo, vsaj tako izgleda, raje nogomet [:D].

6 komentarjev

Medo Borg

Slo-Tech - Še ena "utrgana" modifikacija. Ste že kdaj pomislili, da bi naredili preklopnik (switch) iz plišastega medvedka? No, jaz nisem, je pa zato tale študent. In zadevo je seveda tudi izvedel. V medvedka je vrtal, ga rezal, ga obračal navzven in podobno... grozote, ki bi jih morali prijaviti na društvo za mučenje plišastih živali. Takole zadeva izgleda (oči se svetijo, da izgleda res grozno):

1 komentar

Playstation še vedno vodi

Short News - Kljub temu, da je Playstation 2 končno dobil pravo konkurenco v obliki X-boxa, Game Boy Advanca in Gamecuba, Sonyjeva konzola še vedno kraljuje po prodaji najbolj priljubljenih iger. Tako je izmed 20 najbolj prodajanih naslovov decembra, Playstationu 2 pripadalo 8, Playstationu 1 4, Game Boy Advancu 4, Gamecubu 2 in GB Colorju 1 naslov. Res pa je, da si je Sony medtem ustvaril kar dobro zaledje na tržišču, Microsoft in Nintendo pa si ga s svojimi novimi umotvori šele ustvarjata.

0 komentarjev

GBA + Wonderswan = Wonderswan Advance

Consoles Portables - Že iz naslova ste lahko razbrali, da ne gre za kakšno novo napravo, ampak za kombiniranje dveh naprav. Napravi, ki sta sodelovali v kombiniranju sta bili GameBoy Advance in Wonderswan (precej bedna konkurenca Nintendovemu ustrezniku). Za kaj sploh gre? Nekemu tipu, ki si je lastil ti dve konzoli, je postalo dolgčas, zato se je odločil, da drobovje GameBoy Advanca vstavi v Wonderswana. Rezultate predelave si lahko ogledate tukaj, vendar pa je članek na žalost v nekem romanskem jeziku (italijanščina - španščina - francoščina, ne vem). No, če uspete ugotoviti pravi jezik, potem lahko brez skrbi poženete babelfish in si vse skupaj preberete v precej polomljeni angleščini.

1 komentar

Razstavljanje Gameboy Advance

Overclockers Australia - Po navadnem Gameboy-u in Gameboy COLOR nas je razveselil še Gameboy advance. Gotovo si ga bo kdo izmed vas celo privoščil, saj je njegova glavna odlika ravno prenosnost. Vendar ker vas je večina Slo-Techerjev mahnjenih na odpiranje vsega kar vsaj malo diši po elektroniki, vas opozarjam, da GB Advance pod nobenim pogojem ne razstavljajte na prafaktorje, ker ga potem nikakor več ne boste spravili v prvotno stanje. Raje si oglejte kakšno stran, kjer so žrtvovali sredstva v slogu "vse za znanost" in razstavili to majhno čudo tehnike. OC Mojo je že ena izmed takih strani. Na njej so GB Advance razstavili in si ogledali njegove sestavne dele. Zanimivo, ni kaj .

3 komentarji