»

Benchmark maraton

Nostalgija :)

vir: Tom's Hardware
Tom's Hardware -

Na Tom's Hardware so se tokrat zares potrudili. Spisali so namreč test vseh procesorjev, ki jih je sploh moč dobiti. Primerjali so benchmark rezultate, reci in piši, petinšestdesetih različnih procesorjev s hitrostmi od 100 MHz do najnovejših zverin s 3066 MHz. Test so, kot se spodobi, pričeli z legendarno štiriosemšestko (486 DX), nakar so si ogledali vse Penitum, Celeron, K5, K6, Athlon in Duron procesorje. Vas zanima, koliko so procesorji v devetih letih resnično napredovali? Nadmočen test!

23 komentarjev

Podprte igre za Surround gaming

Matrox - Čeprav Matroxova Parhelia kljub pošastnim specifikacijam ni ravno pretirano navdušila in je "poznavalci" ne priporočajo lovilcem FPS, se bo najverjetneje prodajala zaradi zelo uporabnega Surround gaminga. Iger, ki podpira ta način je kar nekaj; če vas zanima kateri naslovi se kitijo s to podporo, potem odklikajte na to stran. Torej, podpora je zagotovljena, na naslednji potezi pa so kupci.

1 komentar

Koliko je vreden tolar?

Slo-Tech - Vas zanima, koliko tolarjev je 10 albanskih lekov [:D]? Ali pa vas morda zanima, koliko je tolar vreden v kakšni eksotični valuti? Ker je internet medij, kjer se da najti vsemogoče, ne manjka niti tale stran, kjer lahko pretvarjate med raznimi valutami. Vsebuje vse države sveta, vključno z našim tolarjem™. Hitro in enostavno preračunavanje zna včasih priti še kako prav.

7 komentarjev

Poraba CPUja?

LAN Addict - Saj poznate "Task Manager" v Oknih, ki vam pove, koliko je zaseden vaš procesor kajne? Tale zadevica vam omogoča prav to, le da jo lahko namestite kamorkoli hočete. Lahko ga prilepite na ohišje, na monitor ali na mizo. S to razliko, da je priklopljena na COM vhod in že vam števec, podoben tistemu za obrate pri avtomobilu, kaže zasedenost vašega procesorja. Uporabno, če vas venomer zanima, kako močno se trudi vaš procesor.

4 komentarji