»

Navijanje Bartona

vir: HardOCP
HardOCP - AMD je nedavno na trg poslal Athlone XP, temelječe na prenovljenem jedru Barton. Na [H]ard|OCP so si zamisli zanimiv test - navijanje Athlona XP 2500+ z Barton jedrom. Ta procesor deluje pri 11*166 MHz FSB, kar znese 1,83 GHz. Za navijanje so uporabili Asusovo matično ploščo, bazirano na nForce 2 čipovju A7N8X. Preizkusili so tudi, če deluje stabilno pri 200 MHz FSB. Kot pravijo, so ob navijanju imeli mešane občutke, ter doumeli veleresnico -- da pač vsi Bartoni niso narejeni na enak način, kar se odraža v doseženi končni frekvenci procesorja. Na testu se je navijanje kar lepo obneslo, čeprav v njihovih testih navit procesor ni doprinesel k tako visoki razliki v igrah. Več o tem

4 komentarji

Test 3D Marka 2003

vir: HardOCP
HardOCP - Na Slo-Techu smo že pisali o pomanjklivostih najnovejšega mučilnika grafičnih kartic -- 3D Marku 2003. Na [H]ard|OCP, so spisali članek o tej novosti in ugotovili, da testi niso realni, saj s posodobitvijo gonilnikov pridobite na točkah, medtem ko se hitrost grafike med igrami ne spremeni. Prav tako pa so sprejeli interno pravilo, da na [H]ard|OCP ne bodo testirali s tem programom. Klik!

10 komentarjev

MSI KT4 Ultra-FISR

HardOCP - Še en test. Tokrat matične plošče. Na [H]ard|OCP so včeraj dobili v roko MSIjevo matično ploščo na KT400, poimenovano KT4 Ultra-FISR, ter jo temeljito pretestirali. Plošča ni nič posebnega (razen zapeljivo rdeče barve), saj ima vse tiste standardne bonbončke, ki so značilni za novo generacijo KT400 plošč (SATA, DDR400, AGP 8x, bla, bla, bla [:D]). Klik!

Ležišče [:P]

4 komentarji

Aerodinamični kabli

HardOCP - Pisun na [H]ard|OCP je rekel: "??? Heh...wonder if they wind tunnel tested these? Whatever happened to just calling them rounded cables? Heh...aerodynamic." In stirnjam se z njim... :D Zakaj reči navadnim okroglim IDE kablom aerodinamični kabli, razen zaradi promocije? Saj v računalih ne rabimo aerodinamičnih kablov, potrebujemo le take, ki zasedejo čim manj prostora. :D Tukaj.

1 komentar

AthlonXP 2000+ : P4 Northwood 2000MHz

HardOCP - Na [H]ard|OCP so v zelo obširnem in podrobnem članku primerjali P4 Northwood pri dveh gigahercih ter Athlona XP 2000+ (1,66 GHz). Kljub nižji delovni frekvenci AthlonaXP se zelo približa ali celo prekaša P4, toda ko pride do iger in do programov, ki so napisani P4 na kožo, le-ta "potegne" in ga celo prehiti. Tudi pri overclockanju se P4 izkaže kot zelo dober, saj so ga navili na 2,5GHz samo z zračnim hlajenjem. Ko pa je navit je pa tako ali tako zmagovalec. Samo počakajmo, da cene padejo. Tukaj.

1 komentar

Hladilniki in ohišja na Computexu

VR - Zone - Fantje na VR-Zone so spisali zanimiv pregled Computexa, le da so se skoncetrirali na področje hladilnikov in ohišij. Kot bi lahko pričakovali, so tajvančki predstavili vse svoje hladilne novosti, in moram priznati, da jih je nekaj prav impresivnih. Thermaltakovi Tiger in Dragon Orbi, novi Volcanoti, Enlightovi hladilniki, CoolerMasterjeva in Lian-Lijeva aluminijasta ohišja, Enemraxovi napajalniki za petičneže, Sunonovi magnetni ventilatorji... Novosti je vsekakor ogromno, tako da ogled močno priporočam! Thnx, Tomi!

1 komentar

Computex

X-Bit Labs - Kaj vse se dogaja junija? Konec šole (ou, yeah!), poletje pride (in s tem pomankljivo oblečene punce (no offence, girls)),... Na računalniški sceni pa je zelo pomemben dogodek: Computex sejem v Taipeu.
Na tokratnem se bo govorilo o: AMD bo predstavil strežniško različico Palomino procesorja. Prva verzija naj bi imela frekvenco delovanja 1.2GHz. Še ena iz AMD-ja: izšlo bo AMD-760MP čipovje, ki naj bi popravilo napake predhodnika in bilo ultimativno DDR čipovje. Tyan, podjetje, ki je šele pred kratkim prišlo v Slovenijo, bo predstavilo svoje dvo-procesorske matične plošče na zgoraj omenjenem AMD-jevem čipovju. AMD bo, ker namizni Palomino še ne bo izšel, predstavil zadnjega iz Athlon Thunderbird družine. To bo Athlon Thunderbird 1.4GHz. Stal bo okoli $240 in bo le začasna rešitev do prihoda Palomina. V začetku junija bo izšel tudi Duron 950MHz, ki bo stal okoli $110. O Intelu pa ni ne duha ne sluha. ...

5 komentarjev