»

Apple iPad - povzetek

iPad

Slo-Tech - Kar dobrih 5 let govoric, patentov in naročil delov je bilo potrebnih, da je Apple končno izdelal in predstavil mistični tablični računalnik, svetu zdaj poznan kot iPad. Večina naših bralcev verjetno ni zgrešila doooolge novice, kjer smo se na Slo-Techu prvič preizkusili v živem pokrivanju (khm, prevajanju) takšne prireditve, tukaj pa bodo zbrani le osnovni podatki o enem izmed prvih predstavnikov nove kategorije mobilnih naprav, ki se pozicionira nad pametne mobilnike, a (po uporabnosti) pod netbooke in ultra-prenosne računalnike.

iPad uporablja nekoliko predelan operacijski sistem iPhone OS, kar pomeni, da ima Apple na zalogi že prek 140.000 aplikacij, ki v najslabšem primeru za nativno delovanje potrebujejo le manjše popravke. Že takoj zdaj vse...

345 komentarjev

Intel prenavlja BOX hladilnik

Expreview.com - AMD je za zmogljivejše (in požrešnejše) procesorje zasnoval hladilnik s toplotnimi cevkami že ob predstavitvi prvih dvojedrnikov na podnožju Socket939, čeprav so in še vedno zrak vpihujejo pravokotno na matično ploščo, proti procesorju. Enako zasnovo še vedno uporablja Intel, celo brez toplotnih cevk, tudi za najzmogljivejše procesorje. A s prihodom šestjedrnikov iz družine Core i9 se bo to očitno spremenilo in Intel bo stopil v korak s časom. Po vzgledu večine zmogljivejših hladilnikov, ki so dandanes na policah trgovin, bodo za šestjedrnike in procesorje iz družine Extreme Edition uporabili štiri toplotne cevke, ukrivljene v črko U. Nanje so pritrjene aluminijaste plošče, prek katerih zrak iz ventilatorja piha...

30 komentarjev

Prihaja Thermalright HR-03

Thermalright HR-03

Slo-Tech - Thermalright je predstavil nov hladilnik za grafične kartice z oznako HR-03. Hladilnik je zgrajen iz štirih vročih cevk (Heatpipe-ov) ter aluminijastih reber, za učinkovito hlajenje katerih lahko uporabimo 92 milimetrski ventilator.

Ob nakupu dobimo poleg hladilnika tudi hladilna rebra za hlajenje ramov na grafični kartici, mehanizem za namestitev na kartico ter mehanizem za namestitev 92 milimetrskega ventilatorja. Kupcem bo nov hladilnik za grafične kartice na voljo v prihodnjih tednih, njegova cena pa zaenkrat še ni znana.

Več o tem v Thermalrightovem sporočilu za javnost.

6 komentarjev

Zalmanov hladilnik za čipovja

The Hardwire - Že pred časom smo na Slo-Techu poročali o človeku, ki ga je zanimalo, kaj bi dosegel, če bi namesto starega aktivnega hladilnika na čipovje namestil veliko pasivno izmenjevalno površino. Izmeril je temperature ter bil izjemno prijetno presenečen, saj se je, gledano s stališča temperature, pasivni hladilnik obnesel bolje. Kaj še hočemo lepšega? I, komercialno izvedenko, namreč! Zalman ni sedel na lovorikah ter (že pred časom) izdal "Northbridge Heatsink", zlato obarvano veliko izmenjevalno površino, z vsemi zatiči in ostalimi pritiklinami, ki nam olajšajo pritrditev zadeve na osnovno ploščo. Rezultati so bili zgledni, celoten test si pa preberite tukajle.

5 komentarjev

Coolinkovi hladilniki

HiTechMODs.com - Na Tekočih Ninđah (ne sprašujte, ne vem [:D]) so se spravili vpreči dva nova Coolinkova hladilnika ter ju pretestirati. Oba sta prava mala posebneža, saj sta narejena iz bakrenega stičnega dela ter aluminijaste izmenjevalne površine, sta zelo velika, vsakega hladila pa po dva ventilatorja. Izgleda, da je Coolinku uspelo najti razmerje med robustnostjo, lepim izgledom ter ceno. Celoten test si oglejte na tem naslovu.

0 komentarjev

Hlajenje grafične - tokrat robustno

How.To - Ne, tokrat se ne bomo ukvarjali s postavitvijo zelo velikih izmenjevalnih površin na pomnilniške module ter procesor grafične kartice (kar nameravam jaz opisati v enem od svojih naslednjih člankov). Ta članek - Project Alpha imenovan - opisuje, bolj slikovno kot tekstovno, postopek vgraditve dveh ventilatorjev direktno nad grafično kartico s pomočjo tiste male kovinske zadevice, ki ponavadi zakriva prazno PCI režo pred prahom in ostalimi nezaželenimi faktorji. Rezultat? Precej fina zadevica, ki pa ima to slabost, da v resnici samo premika zrak znotraj računala. Če vprašate mene, bi se dosti boljši učinek dosegel z vrtanjem v stranico ohišja ter namestitvijo ventilatorja tako, da bi vlekel zrak iz zunanjosti.

0 komentarjev

Bakreni distančniki

The Cold Shop - O teh pridobitvah za lastnike AMDjevih procesorjev smo že govorili. Bakrena ploščica, ki jo zadegamo med procesor ter hladilnik, se je izkazala za zelo priročno, saj zelo zmanjša rizik prelomitve procesorja na pol (huh ) ter še malo pripomore k hlajenju dotične zadevice. The Cold Shop so se spravili testirati enega teh gizmov ter prišli do nadaljnih zaključkov: Stvar sekne! Pa še poceni je. No, uvozniki, zmigajte se, ter začnite prodajati to! Zagotavljam vam, šlo bo ko med. Celoten test si oglejte tule.

0 komentarjev