»

Imate Linux? Nimate garancije.

Linux.com - Laura Breeden je v začetku tega leta kupila nov Compaq-ov prenosnik in nanj namestila Ubuntu Edgy. Operacijski sistem je na računalniku deloval brezhibno (kar so ji že ob nakupu zagotovili prodajalci), a pred kratkim se je začela tipkovnica obnašati čudno. Šlo je za popolnoma mehansko težavo, nekatere tipke se včasih niso odzivale, druge so se zatikale, zato se je lastnica odločila, da uveljavi garancijo, ni pa pričakovala, da bo tako ostro zavrnjena. HP-jevi uslužbenci so ji namreč povedali, da ne nudijo garancije za prenosnike z nameščenim Linux-om, čeprav je napaka povsem strojnega tipa, in da bo morala pred popravilom naložiti Okna. Več informacij na Linux.com.

63 komentarjev

Leopard ne bo prestavljen

MacRumors.com - Januarja je bilo na sejmu MacWorld Expo najavljeno, da bo Mac OS X 10.5, znan pod kodnim imenom Leopard, izšel to pomlad. Kot je pri Apple-ovih izdelkih v navadi, so se začele nedavno širiti novice, da zaradi nekaterih razlogov (med drugim preveč hroščev v izdajah, posredovanih razvijalcem) prihajajoči operacijski sistem ne bo na voljo v prej določenih časovnih okvirih.

Govorice je, kar je sicer precej nenavadno, prekinil kar sam Apple, eden od njihovih predstavnikov je namreč povedal, da obljube še vedno držijo. Novo muco bomo tako najbrž ugledali še pred poletjem, upoštevati pa je treba tudi dejstvo, da pomlad tehnično gledano traja do 21 junija, pravijo pri Mac Rumors.

2 komentarja

Popravljeni problem(čk)i

Guru 3D - Vsi, ki imate Windowse 2000 ali XP (ne bom dvomil v to, da ste jih dobili popolnoma zakonito ) in Nvidia grafično kartico, ste verjetno že ugotovili, da ne morete spremeniti frekvence osveževanja zaslona. Frekvenca je "zaklenjena" na 60MHz. Kar pa ni dobro. Sploh ne za oči!
Zato si je nekdo izmislil progamček, ki to popravi. Dobite ga tu. Vse kar morete narediti je, da ga inštalirate. Vse drugo bo opravil on.

7 komentarjev

HSR na Voodoojih

PC Reports - Sicer to, da so zadnji gonilniki za Voodoo4/5 sposobni HSRja, niti pod razno ni kakšna huda novica, je še vedno marsikdo, ki ne ve, da je HSR mogoče usposobiti tudi na Voodooju3. Tudi postopek za to ni ravno splošno znano dejstvo, tako da ta članek na PC Reports pride zelo prav. V njem boste (v polomljeni angleščini) našli navodila in vse potrebno, da HSR usposobite na bilo katero 3DFXovi kartici novejše generacije. Vseeno pa bi vas rad opozoril, da ti gonilniki nikoli niso (in ne bodo) dočakali konca razvoja, tako da je HSR za dejansko igranje precej neuporaben...

4 komentarji

HSR tudi v Detonatorjih

NvNews - Po nekaterih neuradnih informacijah naj bi se HSR pojavil tudi naslednjih Nvidiinih Detonatorjih. Če ste zadnje tedne preživeli pod kamnom, potem ne veste, da je 3DFX v zadnji beta izdaji gonilnikov za Voodoo4/5 kartice omogočil nekakšen softverski HSR, ki je dvignil precej prahu. Seveda Nvidiia ne sme zaostajati, tako da je ta govorica o HSR Detonatorjih precej verjetna. Vsekakor bi ta poteza povrnila staro razmerje moči, ki se je z izdajo HSR Voodoo gonilnikov kar malce porušilo.

2 komentarja

HSR deluje tudi na Voodoo3 karticah

Jaz - Igor sporoča, da mu je HSR uspelo usposobiti tudi na njegovem Voodooju3 2000. Kot veste, je 3DFX nekaj dni nazaj izdal nove beta gonilnike za Voodoo4/5 kartice, ki podpirajo tudi HSR ali Hidden Surface Removal. Zadeva baje opazno pospeši delovanje iger, vendar je trenutno utripanje slike nevzdržno (tako pravi Igor). Gonilniki so v beta fazi, tako da upajmo, da bo 3DFX utripanje odpravil. Torej, vse kar rabite, so BETA Voodoo4/5 gonilniki ter ta registerski hack in pod 3DFX Advanced Features menijem boste dobili možnost za nastavljanje HSRja. Thnx, Igor!

7 komentarjev