»

Resničnih 217 MHz

X-Bit Labs - Corsair je predstavil svoja nova DDR pomnilniška modula, oznake PC3500, kar pomeni, da je njuna deklarirana hitrost 217 MHz oz. 434 MHz, če upoštevamo DDR tehnologijo!

Modula imata kapaciteto 256 megabajtov (oznaka CMX256A-3500C2) ter 512 megabajtov (oznaka CMX512-3500C2) in sta zmožna delovanja na CAS2 nastavitvi. Če pa k vsemu temu prištejemo še dejstvo, da lahko celotno zadevo malce navijemo, dobimo ultrapošast za prave hardcore overclockerje. Še cena, prav tako pošastna: 206 dolarjev za polgigabajtno izvedenko. Klik ter uradni klik!

3 komentarji

Več štroma!

Tweak Town - Vsak dan se na internetu pojavi kar nekaj testov - procesorji, matične plošče, grafične kartice, ...bolj malo pa je testov ene napravice, ki vso šaro, ki jo namečemo v ohišje, poganja - govorim seveda o napajalniku, ki skrbi, da se po pregrešno dragih komponentah enakomerno pretakajo škratje elektrončki.
No, eden takih testov se nahaja tukaj, pod drobnogled pa so vzeli Antecovo enoto True550. Torej, vsi, ki vam vaš sedanji napajalnik ne more zagotoviti dovolj moči, si le oglejte test te 550 W pošasti.

1 komentar

Corsair XMS2700

Hardware Test - Corsairovi moduli so kvalitetni, se kar dobro navijajo ter imajo že industrijsko na sebi košček aluminija, ki razprši toploto ter poskrbi za boljše hlajenje. Na tej strani si pa lahko ogledate test Corsairovega XMS2700 modula. Clawfinger je v Slo-Techovem testu pomnilniških modulov ugotovil, da je XMS2400 pri svoji najvišji hitrosti (172 MHz FSB, CAS2) prekleto hiter za svojo frekvenco, kar lahko Corsairovim modulom štejemo samo v plus. Se že kaj bolj slinite, če vam povem, da je XMS2700 dosegel stabilnih 200 MHz (ustreznica PC3200)? Čudi se.

0 komentarjev

Primerjava zmogljivih DDR pomnilnikov

I Am Not A Geek - Še en test iz IANAG: tokrat so se spravili na dva DDR RAM modula podjetij Kingmax in OCZ. Številnim uporabnikom bo podjetje Kingmax znano, saj je prisotno tudi v Slovenije, medtem ko bodo številni ob omenitvi imena OCZ zgolj zmajevali z glavami. No, kljub temu, da OCZ ni ravno znano ime, se lahko pohvali z odličnim pomnilnikom. Na IANAG so namreč testirali "čokoladico" z oznako PC3000, kar pomeni, da lahko v načinu DDR deluje normalno pri 366 MHz, s pomočjo navijanja pa so frekvenco zvišali celo na 394 MHz. Čeprav je ta tip pomnilnika zaenkrat namenjen samo navijalcem, pa se bo to v bližnji prihodnosti spremenilo, saj SIS že razvija nabore za pomnilnik, ki bo bolj zmogljivo od PC2700. Dobro se je izkazal tudi Kingmax, ki je kljub slabšim specifikacijam (PC2700) uspel prilesti do 383 MHz. Kul.

0 komentarjev

Test Corsair PC2400 DDR RAMa

PC Stats - Na strani PC Stats sem zasledil opis Corsairovega PC2400 DDR modula. Slednjega so v testu tudi primerjali še z nekaterimi drugimi spominskimi moduli. Corsair se je v vseh testih obnesel odlično. Poleg tega so fantje pri PC Stats vse module tudi navili, kolikor se je dalo, in tudi tam se je Corsairov modul obnesel najbolje. Tristranski opis si lahko najdete tu.

0 komentarjev

Spletni brskalniki za Linux

Slashdot - Za razliko od borgovskega sveta Oken, obstaja pod Linuxom skoraj za vsako nalogo več različnih programov. Izjemna niso niti spletni brskalniki. Vsak ima seveda svojega ljubljenca zato so debate o tem kateri je najboljši, najhitrejši, itd. precej vroče.
Na Canada computers so se odločili narediti poglobljeno analizo. Primerjali so Opero, Konquerorja, Mozillo, Galeona, Skipstone in Netscape, pod drobnogled pa so vzeli zagonske čase, čase nalaganja strani in uporabniški vmesnik. Zmagovalec naj bi bil Galeon, ki sicer ni nikjer najboljši, ampak se povsod odreže precej v redu.
Ni pa čisto jasno zakaj so izpustili Lynx-a (sahurno bi zmagu pri zagonskem času :).

12 komentarjev

128MB KingMax PC150 SDRAM

Overclockers Australia - Ker so cene RAM-a zadnje čase prav nesramno nizke, se je na internetu pojavilo kar nekaj testov. Na tej strani so se spravili testirati 128MB KingMax PC150 SDRAM, ki utegne pomnilniškim velikanom v prihodnje kar pošteno hoditi v zelje. Pomnilnik nosi oznako PC150, kar pomeni, da deluje pri frekvenci 150 MHz in čez. Poleg tega ima tudi oznako CAS2. Pomnilnik so primerjali tudi s CAS 3 RAM-i istega proizvajalca in Apacer-jevimi RAM-i (Infineon čipi). Prišli so do precej zanimive ugotovitve - KingMax-ovi rami so posekali Infineonove. Zanimivo. Torej, če nikakor ne morete dobiti Infineonivih ali kakih drugih bolj znanih RAM-ov, potem bodo KingMax-ovi kar dobra alternativa (če še ne veste, KingMax RAM-e se da dobiti tudi v Sloveniji).

7 komentarjev

O cenah RAMa

Jaz - Po e-mailu sem prejel nekaj informacij v zvezi s cenami RAMa v prihodnje. Zavedajte se, da takim podatkom nikoli ni 100% za verjeti, toda baje je info zanesljiv. Torej, po novem letu naj bi se cene pomnilnika pri nas še dodatno znižale in to ne za malo! 128MB moduli naj bi se prodajali tudi po cenah okoli 15.000 SIT, 64MB moduli pa naj bi kar izginili iz prodaje. No, bomo videli koliko od tega je res, vi pa le pazite pri nakupih!

5 komentarjev