»

Nekaj za v knjigo želja mladoporočencev

Slo-Tech - Tisti, ki se držite življenjskih načel starega mačka Garfielda, se verjetno strinjate, da so v življenju točno tri najpomembnejše stvari, ki so nujne za življenje. TV, postelja in seveda hladilnik. Prepričan, sem, da bi bil nad hladilnikom, s katerim lahko preko interneta naročite pizzo ter sam skrbi za to, da je vedno poln, navdušen še sam Garfield. Vgrajen ima tudi TV (poleg elektronske pošte, dostopa na internet, igralnika za empetrije, knjige receptov, spletne kamerice, dnevnika, beležnice, digitalnega albuma fotografij,...) Klik!

2 komentarja

Toshibino prenosno MP3 igralo

CDR-Info - Toshiba bo kmalu začela prodajati svoj lasten prenosni MP3 igralnik, ki bo imel 5 GB trdega diska, imenoval pa se bo GIGABEAT. Opremljen bo z 480 Mbps USB 2.0 terminalom, prav tako pa je lahko povezan preko USB 1.1 vmesnika. Na prodajne police naj bi prišel 22. tega meseca (torej, jutri [:D]), predvidena cena pa naj bi bila okoli 400 ameriških zelenih. Klik!

1 komentar

Avtomobilski CD igralnik

Slo-Tech - Če se vam zdi, da je strošek za vgradnjo avtoradia s priloženim igralnikom za zgoščenke prevelik, si morate nujno ogledati to stran, kjer sta dva mojstra v avtomobil vgradila navadno, računalniško, CD enoto. Za dovajanje 5 V sta uporabila regulator voltaže (ki se, seveda, greje kot naspidiran), po začetnih težavah jima je pa vezava uspela. Za novico hvala technoboyu.

0 komentarjev

Uničene komponente drugič

Twisted Hardware - Vam je pred kratkim, ko ste na Slo-Techu lahko videli spet zlomljene procesorje, spet pognalo kri po žilah? Vam radostna destrukcija nikakor ne da miru? No, če je temu tako, potem se morate nujno odpraviti na stran, ki se imenuje Twisted Hardware. Prvo, kar boste lahko prebrali je stavek "abused and misused hardware", potem pa vas čaka cel kup slikic, bi obsegajo razbite matične plošče, razbite monitorje, zažgane in zlomljene procesorje, spečene grafične kartice, fizične poškodbe pri nerodni poštni dostavi in še marsikaj drugega. Če vam je zmanjkalo idej, kako "zlorabiti" strojno opremo, potem je Twisted Hardware pravi naslov za vas ;) .

0 komentarjev

Uvod v parjenje napajalnikov

Burnout PC - Že veliko strani se je ukvarjalo s problemom spajanja dveh ATX napajalnikov. To izkušnjo sem pred časom za Slo-Tech opisal tudi sam. Ugotovitve? Ko prebrodemo vse začetne težave z razumevanjem ozadja delovanja teh napravic, gre vse kot po maslu. Samo vezava čez rele, pa smo. No, na Burnout PC so zadevo poenostavili ter predstavili samo prvi korak do usposobitve parjenja napajalnikov - kako doseči, da PSU dela brez priključitve na ploščo. Na žico so nato vezali še stikalo ter dobili pravi pravcati AT napajalnik :D. Klik!

0 komentarjev

Ročno gnani Linux strežnik

LinuxDevices - Kateri so najbolj odbiti predelovalci računalnikov? Tisti, ki na chipset tlačijo Golden Orba? Tisti, ki izmaličijo računalnik do nerazpoznavnosti (modifikatorji)? Če ste imeli pripadnike teh taborov za malce čudne, potem si morate nujno ogledati tole stran. Nekdo se je spravil na enega najbolj čudnih projektov, kar sem jih kdaj videl - spletni strežnik, ki bazira na Linuxu (logično ) je spravil v svetilko na ročni pogon. Tip obvlada stvari, saj je preko diname na koleso napajal svojega Spectruma ZX81. Drugače dinamo v svetilki proizvede ravno toliko energije, da računalnik lahko požene Linux, potem pa postane preskrbovanje z energijo problem. Ročno gnani strežnik je gotovo ena izmed najbolj...

10 komentarjev