»

Albatron ponudil mini-ITX ploščo za AMD-jeve Turione

Albatron KI51PV

vir: Tech Report
Slo-Tech - Standard Mini-ITX je ob predstavitvi veliko obljubljal. Rekli smo si, končno ne bo več potrebe po gromozanskih škatlah na naših mizah, če (en) računalnik potrebujemo zgolj za pisarniška opravila in brskanje po medmrežju. Mere osnovne plošče (17x17 cm) so obljubljale, da bo računalnik zelo majhen, ob katerem se celo Shuttlovi XPC-ji zdijo veliki.

Realnost seveda ni tako rožnata. Na trgu sicer je mogoče kupiti matične plošče tega standarda, vendar je na skoraj vse pricinjen šibak Viin procesor (C3, C5, C7) , ki sparjen z njenim veznim naborom včasih ne nudi dovoljšnje in udobne odzivnosti.

Albatron očitno zna prisluhniti potrebam na trgu...

31 komentarjev

Prozorno ohišje na ExtremeMHz

ExtremeMHz - Na tem naslovu si lahko preberete prvega od treh člankov o, vsaj za moje pojme, enem najlepših prozornih ohišji. V prvem delu od treh se ukvarjajo s pregledom sistema kot celote ter komponent ter s končnim izgledom ohišja. Kmalu lahko pričakujemo tudi dve nadaljevanji. Drugi del bo obravnaval hlajenje in navijanje tega sistema, v tretjem delu pa bodo obširneje spregovorili o modifikacijah ohišja. Klik!

5 komentarjev

Zanimive modifikacije napajalnikov

News.com - Najprej ena modifikacija, ki jo mislim tudi sam v bližnji prihodnosti izvesti. Namesto grdega, sivega in precej neoptimalnega kosa kovine, ki prekriva drobovje napajalnika je nekdo na RadiativeNZ dobesedno preoblekel svoj napajalnik v kovinsko mrežo. Zadeva se mora obnesti dobro, saj sedaj ni več problemov s preslabim pretokom zraka preko pasivnih hladilnikov. Pa še izgleda izjemno lepo. Slikica:
Naslednja zadeva pa je poganjanje vašega PSUja brez glasnega ventilatorja. Sicer članek ni vodič, kako bi lahko odstranili ventilator in dovolj dobro shladili vse skupaj, da ne bi prišlo do pregretja. V bistvu je članek bolj raziskava, različnih načinov pretoka zraka preko hladilnikov v...

3 komentarji

Voltaže na pretek

InsaneWB - Za relaksacijsko novičko: na tem naslovu si lahko ogledate slikico, kako je tip Thunderbirdu 1000 zvišal voltažo na, pozor, 3.02 volta! To naj bi bil svetovni rekord, žal pa ekstremist ne poroča o nikakršnih dosežkih v navijanju. Natega? Mogoče. Upajmo, da ne.

5 komentarjev

Mega ventilator #2

vir: HardOCP
HardOCP - Na HardOCPju so objavili še en primerek umetniškega dela, ki ga je inspiriralo overclockanje in hlajenje. Tokrat ne gre za ventilator, temveč pravi procesorski hladilnik. Kdo ve, mogoče bi ta zadeva celo delovala, če bi jo kdo v resnici naredil. Ne glede na to izgleda res dobro, le tisti [H] na vrhu me malo moti [:\\].

3 komentarji