»

Ubuntu Global Jam pri nas - Prevajalski maraton

Slo-Tech - Ubuntu Global Jam je, kot že samo ime pove, globalni dogodek, ki se ga lahko udeležijo prav vsi. Dogodek bo potekal od 1. do 3. aprila in letos se ga udeležuje tudi slovenska Ubuntu skupnost. Na Global Jamu se odvija več t.i. Jamov. Udeleženci se ukvarjajo z iskanjem napak, s testiranjem, nadgradnjami, prevajanjem in pisanjem dokumentacije.

Možnosti za sodelovanje je precej, predznanje praktično ni potrebno, saj organizator poskrbi za vsa potrebna navodila in pomoč novincem.

Slovenska ekipa se bo tokrat v večini ukvarjala s prevajanjem in usklajevanjem prevodov. Dobili se bomo 2. aprila ob devetih zjutraj v Kiberpipi na Kersnikovi 6 v Ljubljani na prvem tradicionalnem prevajalskem maratonu.

Prva prevajalska seja se bo začela ob 9.15 in bo trajala...

5 komentarjev

Naj vam Kiberpipin program polepša deževne dni

Tipkovnica Iskra Delta Triglav

vir: Kiberpipa
Kiberpipa -

Na današnji deževno turobni dan si boste proti večeru zagotovo lahko vzeli kako urico časa in se udeležili Spletnih uric - predavanja o ŽVPL 3.0. Urednika in snovalca prenovljenega ŽVPL-a Gregor Zalaznik in Davorin Pavlica nam bosta povedala nekaj bridkih izkušenj kako je prenova potekala, zakaj je potekala tako dolgo in kako se ne lotiti prenove spletnega mesta.

V okviru Filmšteke, ki zagovarja idejo odprtosti in vabi obiskovalce k soustvarjanju filmskih...

3 komentarji

Firefox 3 Release Party 2008 v Kiberpipi

Firefox 3 Release Party 2008

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - Izid nove različice najbolj popoularnega odprtkokodnega spletnega brskalnika Firefox 3 se naglo bliža in ob tej priložnosti Kiberpipa in Društvo študentov informatike pripravljata veliko zabavo!

Na programu pa ne bo "le" zabava, temveč se bo marsikaj dogajalo že pred tem. Dogodek bo potekal v torek, 24. junija 2008, v Kiberpipi. Ob 11. uri se prične z novinarsko konferenco, od 15. ure dalje poskrbljeno za niz zanimivih predavanj, tako z gosti z Mozille (zagotovo med drugim ne smete zamuditi keynote-a Tristana Nitota, predsednika Mozilla Europe) kot drugimi. Vrhunec dneva bo seveda zabava od 21. ure dalje, kjer bo čas za sprostitev in klepet ob ritmih DJa. Poskrbljeno bo za obilico pijače in jedače, seveda ne bo manjkalo priložnosti za druženje, mreženje in spoznavanje.

Vse novosti o dogajanju in...

36 komentarjev

Kitov računalniški tečaj

Večer - Kiblina spletna točka Kit na mariborskem Glavnem trgu bo pripravila računalniški delavnici, namenjeni naprednemu grafičnemu oblikovanju in osnovnim računalniškim veščinam z uporabo interneta. Prvi tečaj bo posvečen odprtokodnemu programu Blender, ki omogoča tridimenzionalno grafično oblikovanje in modeliranje, izdelavo interaktivnih animacij in aplikacij ter igric, ki delujejo na različnih platformah. Tečaj bo vodil Matija Abram.

Trajal bo štirikrat po štiri šolske ure, prva se bo začela to soboto, 28. februarja, ob 14. uri, nato pa še v nedeljo, 29. februarja, ter v soboto, 13. in 20. marca.

0 komentarjev

Teden mladih 03

Slo-Tech - Teden mladih je najdaljši teden v maju, ki kljub imenu ni usmerjen samo na mladinsko populacijo, temveč je privlačen tudi za starejše, vse, ki si želijo zabave, športa in kulture v enem mestu, v Kranju. Letos bo že devetič zapored spremenil mestno podobo Kranja v nasmejano in prijazno središče, saj bo v devetih dnevih zaživelo preko sto dogodkov, ki bodo mestne ulice obarvali z zabavnimi prireditvami za najmlajše, športnimi dogodki in tekmovanji, filmskimi projekcijami in gledališkimi predstavami, večernimi koncerti takšne in drugačne glasbe, pa kulturnimi dogodki, kot so literarni večeri, plesne predstave in potopisna predavanja. Vsekakor vsega po malem, kar spreminja Teden mladih in mesec maj v težko pričakovani praznik vseh Kranjčanov in okoličanov.

Poskrbljeno bo tudi za vse navdušence nad računalniškimi igricami - LAN party bo na sporedu drugi vikend (16. - 18. maj). Nekaj praktičnih nagrad, dokazovanje mojstrstva za tipkovnico, vsesplošna zabavan, ... na Tednu mladih '03!

1 komentar

Slo-Tech Piran 2002

Slo-Tech - Še dobrih devet ur nas loči do odprtja vrat Osnovne šole Cirila Kosmača. Najbrž ste vsi, ki nas kanite jutri obiskati, že seznanjeni z vsem, a vseeno pojdimo še enkrat čez najpomembnejše zadeve:

Dogodek bo potekal dva dneva, v soboto ter nedeljo. V soboto bo potekalo tekmovanje v štirih kategorijah: najlepši računalnik, najhitrejši računalnik, najbolj navit računalnik ter tekmovanje X.

Zvečer bo potekala podelitev nagrad. Po podelitvi bodo sledila predavanja, potem ste pa prosti za igranje igric, ki bo potekalo do nedelje popoldne.

Nagrade so bogate. Za podatek naj vam povem, da se bomo znebili Altec Lansingovega kompleta zvočnikov ATP3, Hewlett-Packardovega tiskalnika, nekaj Zalmanovih CNPS6000-AlCu hladilnikov, nekaj DVD filmov in še premnogo drugih zadev.

Vabljeni ste vsi, saj je vstop popolnoma brezplačen.

Za prehrano je poskrbeljeno. Vsi, ki se boste odločili jesti z nami, boste lahko jedli tako v soboto kot v nedeljo. Kdor bo jedel samo enkrat, mora odšteti 600 SIT, kdor...

15 komentarjev

3. sejem rabljene računalniške opreme v Škofji Loki

Jaz - V soboto, 31.3.2001, se bo v OŠ Ivana Groharja v Škofji Loki odvijal 3. sejem rabljene računalniške opreme. Poleg glavnega dogodka se bo odvijalo še veliko stvari, kot na primer:
  • Predavanje o konvertiranju DVD v AVI (mp4) zapis
  • Network Security
  • Oddaljen dostop v podatkovna omrežja
  • Kako velik je Internet ter
  • Microsoft VS Linux
Zadnje predavanje bi še najbolj izpostavil, saj ga bo održal Žorž. Če še ne veste, je Žorž goreči vneti zagovornik Linuxa, ki ga lahko poleg Andraža Torija vidimo vsak petek v oddaji Resnična Resničnost. Priznam, najlepša mu dala, tip res obvlada, a zna na čase postati res tečen (primer: živciranje mene na predavanju o navijanju na sejmu Abort 2000). Klik za več informacij.

8 komentarjev