»

X-Box & Linux = Najcenejši računalnik?

več strani - New York Times je spisal članek, zakaj ljudje sploh modificirajo XBox, v želji da bi nanj namestili Linux ter tako za zelo nizko ceno dobili računalnik srednjega razreda. Za 180 ameriških zelencev namreč dobimo konzolo, ki jo lahko z modifikacijo spremenimo v Linux sistem, na katerem lahko predvajamo zvočne datoteke, igramo X-Box igre, brskamo po internetu in pač vse ostalo, kar lahko počnemo z PCji. Dobro utemeljitev je podal vodja projekta X-Box Linux: "X-Box je cenejši kot PC. X-Box je manjši kot PC. X-Box izgleda lepše. X-Box je tišji. Zaradi vsega tega je X-Box idealen PC za v dnevno sobo."

Dolgo in zanimivo branje: izvorni članek in skrajšana različica.

3 komentarji

X-Box emulator je trojanec!

Overclockers Australia - Hm, očitno imajo hekerji trenutno spet preveč časa in se morajo izživljati nad nečem. Tokrat je bil na udaru domnevni X-Box emulator, ki se skriva v datoteki EMU_xbox.exe in je namenjen vsemu drugemu kot emuliranju naslovov iz X-Boxa. V prej omenjeni datoteki se namreč skriva trojanec, zato se ne igrajte z njo in jo, če jo slučajno srečate na internetu, mirne volje prezrite. Več o samem trojancu si lahko preberete tukaj.

4 komentarji

Prodaja X-boxa

CNN - Prodaja X-boxa je stekla in srečneži iz čezoceanskih držav se že lahko zabavajo z najnovejšo konzolo in nekaterimi naslovi, ki so jih podjetja spisala prav za X-box. S prvo prodajo pa so nastopile tudi majhne težave, saj je imel Microsoft kar nekaj problemov s podporo za kupce. Težave so se odražale v kar dolgih čakalnih dobah za zamenjavo defektne konzole. To pa nikakor ni vplivalo na blagodejne odzive kupcev. Gotovo so to samo začetne težave Microsofta, ki jih bo le-ta poizkušal čimprej odpraviti.

8 komentarjev

Še malo X-Boxa

FlipCode - No X-Box naj bi bil predstavljen 5. Januarja na CES-u. Predstavil pa ga naj bi sam Bill Gates (potem se bo pa X-Box sesul kot Win98 ). Okno za prihod na trg (v Ameriki seveda) pa naj bi bilo med 15. Septembrom in 15. Oktobrom naslednje leto. Obenem pa naj bi nas takrat čakalo že morje iger. Tukaj pa si lahko preberete stvari še malo bolj podrobno, z razlagami. Bomo videli...

5 komentarjev

V X-Boxu bo DDR pomnilnik

Micron - Microsoft in Micron sta danes najavila sklenitev dolgoročnega sporazuma o uporabi DDR pomnilnika v X-Boxu. Po pogodbi bo Micron 6 let dobavljal DDR pomnilnik Microsoftu, le-ta pa ga b vgrajeval v svoje konzole naslednje generacije. X-Box bo uporabljal 64MB DDR pomnilnika s prepustnostjo 6.4GB/s. Celotno sporočilo javnosti si lahko ogledate tukaj. Še en hud udarec za Rambus... Yes [>:D]!

0 komentarjev