»

300 milijonov dolarjev za XP SP2

Neowin - Microsoft namerava porabiti 300 milijonov ameriških dolarjev za splavitev najnovejšega Service Packa za operacijski sistem Windows XP. Od izida naprej bodo vsi osebni računalniki s prenaloženim opracijskim sistemom Windows XP že vsebovali SP2, prodajalci računalnikov pa naj bi tudi na vse ostale računalnike pred prodajo opremili s tem Service Packom. Tako naj bi v najkrajšem času vsi uporabniki tega operacijskega sistema imeli tudi SP2, ki prinaša pomembne dodatke, ki pripomorejo k varnosti samega sistema.

Najpomembnejša novost SP2 je aplikacija Security Center, ki je privzeto vklopljena, v primerjavi s prejšnjo verzijo pa prinaša malo bolj napreden požarni zid za vse mrežne povezave ter samodejno...

32 komentarjev

Slovenski študent bo kmalu brezžično omrežen?

Ministrstvo za informacijsko družbo - Ministrstvo za informacijsko družbo (MID) je letos prvič v svoji zgodovini objavilo razpis za sofinanciranje izgradnje oz. priprave brezžičnih podatkovnih omrežij (WLAN), ki se izteče konec meseca. MID želi skupaj z Arnesom, kot izvajalcem projekta, s sofinanciranjem postavitve brezžičnih omrežij omogočiti študentom, raziskovalcem, dijakom in drugim v izobraževalni sferi, nov in kakovostnejši dostop do interneta.

Ministrstvo bo izbralo pet, na javnem razpisu izbranih fakultet ali visokih šol. Maksimalna vrednost financiranja posamezne WLAN lokacije bo 3 milijone SIT.

Kako bodo brezžična omrežja zaživela v komercialnem svetu (WLAN na izbranih lokacijah po državi že ponujata mobilni Mobitel in spletni ponudnik SiOL), in ali jih morda (namenoma) utegne prehiteti kakšna druga brezžična novost (v interesu dobičkonosti, kot je UMTS), pa je še prezgodaj govoriti. Počakajmo tudi na svež veter iz tujine.

23 komentarjev

ZZZ #132

Slo-Tech - Vsakič presenetijo, vam povem [:D]. Tokratna izdaja se posveča nakupu vesoljskega poleta (verjemite, ruska vojska zadevo trži preko interneta), nato govorijo o človeku, katerega življenjski cilj je, da bi se s svojo doma narejeno raketo izstrelil v orbito ter s padalom spustil v ocean, ne manjka pa tudi znanstvena razprava, zakaj je kofein eden največjih dosežkov moderne civilizacije. Klik!

0 komentarjev

Novi ZZZ

ZZZ - Eh, še vedno ne morem skriti navdušenja nad ZZZ Online, futuristično e-revijo, ki se ukvarja s tem, kakšne izdelke kanimo skrbni potrošniki za mastne denarce kupiti v prihodnosti. Kaj nam prinaša 131. številka? V njej preberite vse o najnovejšem izumu ameriške vojske, ki izgleda tako kot naspidirani Mattelov avto na baterije. Ker pa je to vseeno vojaški proizvod, ga lahko mečemo ob zid, čez stopnice ter iz blokov na tla, pa bo še vedno vozil naprej. Vojaki ga upravljajo preko veselega ploščka™ (Joypada [:D]), zadevico pa lahko opremimo s kamero ter drugimi logističnimi pripomočki, ter celo z orožjem. Druga velika pridobitev je pogo palica (se spomnite Keena?), ki je narejena iz vlaknenega materiala, ki vase shrani 3- do petkrat več energije kot prejšnje pogo palice. Zaradi tega se kani dogoditi, da boste kmalu skakali čez dvopasovne ceste, zavarovalnici pa nič povedali. Tretji izum je pa kamera, ki zmore slikati 360-stopinjsko. Brž!...

0 komentarjev

Novi ZZZ

ZZZ - Vedno vam z veseljem povem, da pojdite prebrati novo izdajo spletnega futuristično-zajebantskega cajtnga ZZZ Online. Kaj prinaša 128. izdaja? Prebrali boste lahko vse o letečih internetnih baznih postajah, na katere se boste brezžično povezali s hitrostjo 50 megabitov v sekundi, o tem, da lahko na dražbi kupite star ruski space shuttle za 6 milijonov dolarjev, in še o mnogočem. Da ne govorimo, da je na sliki tedna lokostrelka, ki lok upravlja z nogami. Hehe [:D].

0 komentarjev

Nova izdaja ZZZ Online

Slo-Tech - Seveda tudi tokrat ne moremo mimo nove izdaje našega najbolj odbito-poučnega magazina za tehnološko opismenjevanje, ZZZ Online. Že stošestnajsta številka nas pouči o tranzistorjih na plastični podlagi, ki bi omogočili cenejšo izdelavo nezahtevnih čipov, o sledilni napravici velikosti nekuhanega riža zrna, katere telo ne zavrne, o pristajalni napravi za človeško odpravo na Mars in še kaj. Kot vsakič - ogled obvezen.

0 komentarjev

Novi ZZZ Online

Slo-Tech - Izšla je že 114. številka meni najljubšega neobičajnega futuristično-računalniškega magazina, ZZZ Online. Česa so se dotaknili tokrat? Ste vedeli, da okoli Zemlje kroži dobesedno milijarde odvečnih kosov raznih neuporabljanih satelitov, katerih kinetična energija je enaka žogici, vrženi iz stotih metrov višine na tla? Pa to, da je Nike vrgel dva milijona dolarjev za razvoj tekaške obleke, ki pokrije tekmovalca od glave do peta? Branje obvezno. Sedaj vsaj veste, kam gre denar, ki ga porabite za nove superge .

2 komentarja

ZZZ Online, #76

ZZZ - Goranov (lunijev) najboljši online cajtng, ZZZ Online, je spet prenovljen. Žal ga jaz ne berem, lahko vam pa povem, o čem teče že šestinsedemdeseta številka tega, po Goranovem mnenju (), enega najboljših OL cajtngov. OK, tukaj boste lahko brali o digitalnih avtocestah (dobesedno), o sistemih, ki zaznavajo utopitev, o gumah, ki so vozne tudi spuščene ter še o marsičem. Uživajte.

1 komentar