»

Novi SSD-ji iz OCZ

OCZ Agility

X-Bit Labs - Podjetje OCZ je izdalo nove SSD-je, ki so namenjeni tistim z nekoliko skromnejšimi denarnicami. Gre za serijo Agility, ki za razliko od Apexa ne uporablja tehnologije RAID 0 za zvišanje hitrosti, kar blagodejno deluje na ceno. Dvainpol palca veliki diski bodo na voljo s kapacitetami 30 GB, 60 GB in 120 GB, vsi pa bodo imeli 64 MB predpomnilnika in krmilnik podjetja Indilix. Najmanjši model bere s 185 MB/s, piše s 100 MB/s in zaporedno zapisuje z 60 MB/s, medtem ko večja bratca bereta z 230 MB/s, pišeta s 135 MB/s oz. zaporedno z 80 MB/s. Deklarirana življenjska doba med napakami (MTBF) znaša 1,5 milijona ura. Cene se bodo gibale okrog 150, 230 in 380 dolarjev,...

16 komentarjev

Hotmail bo ponudil 2 GB prostora?!

The Register - Potem ko je Google oznanil Gmail in z njim uporabnikom obljubil cel gigabajt prostora za shranjevanje elektronske pošte, se je marsikomu zazdelo, da gre za prvoaprilsko šalo. A poskusni zajčki storitev že uporabljajo, Yahoo!Mail je kot odgovor mejo 4 oz. 6 MB prestavil na 100 MB, Hotmail pa na 250 MB in kar 2 GB za naročnike. Tokrat pa je Microsoftov oddelek močno presenetil in obljubil 2 GB prostora tudi za "brezplačne uporabnike". Prav tako bodo odstranili oglase in potek računa po 30 dneh neuporabe, priloge pa bodo omejene na vzornih 20 MB. Uau!

Morda pa je Google želel samo apelirati na ostale ponudnike ...

30 komentarjev

Intelove težave s PCI ter UATA

The inquirer - Medtem ko smo vedno mislili, da je VIA tista s težavami z čipovji ter raznimi hrošči v le-njem, se je za pridnopridnega proizvajalca "najzanesljivejših čipovij na svetu" izkazalo, da tudi oni niso brezmadežni. The Inquirer poroča, da je Intel na svojih straneh objavil, da i850 ter i860 ne dosegajo nominalnih ter zagotovljenih prenosov. Tako je najvišja hitrost PCI vodila tam okoli 90 MB/s namesto 133 MB/s, najvišja hitrost, ki jo lahko doseže uATA100 kontroler, pa posledično tudi 80 MB/s namesto nominalnih stotih. Tudi velikim se kdaj zalomi...

3 komentarji

Širša Amis.net-ova pipica

Jaz - Amis.Net, verjetno eden največjih SiOl-ovih tekmecev, je svojima dvema 34 Mbps povezavama dodal še tretjo. Glavna prednost teh povezav pa ni zgolj v hitrosti (no ja, 12 MB/s bi se zdelo malo za kakšnega ponudnika kabelskega dostopa ali klicnega v evropskem merilu, toda ne pozabite: smo v mali Sloveniji), ampak tudi priklop preko različnih ponudnikov, kar omogoča boljše delovanje v primeru izpada ene povezave.

5 komentarjev

Samsung ima 300MHz DDR SDRAM

več strani - Samsung je proizvedel nekaj primerkov najnovejšega DDR SDRAM-a, ki deluje pri frekvenci 300 MHz in ponuja 600 Mbps (Megabit per second) prenosa, kar znese približno 2.4Gbps. Pomnilnik bo šel v masovno proizvodnjo že v tretji četrtini tega leta (Q3 2001). Samsung bo čipe proizvajal v 128Mb (Megabit, ne Megabyte) in 64 Mb različicah. Pomnilnik bo namenjen prenosnikom in zmogljivim napravam. Več na The Registerju in X-bitih (priporočam slednjo povezavo).

0 komentarjev