»

Nov članek: ASCII Videowall

Ozdaje videozida

Slo-Tech - Če ne veste točno za kaj gre, naj vam namignem, da imate v primeru posedovanja (ali dostopa do) več starih zaprašenih "tadebelih" zaslonov izjemno priložnost, da si izdelate pravi pravcati kino z enim samim velikim zaslonom, kot to do najmanjših podrobnosti natančno v našem novem članku predstavljajo Boštjan Špetič, Martin Hribar in Andraž Tori. Nujno in razburljivo branje! MMG, svojevrstno računalniško čudo sliši na ime ASCII-videozid (ali po domače: ASCII Videowall).

55 komentarjev

Tiskajte brezžično

ZDNet - Predstavljajte si situacijo. Pridete v službo in na dlančniku imate obsežne dokumente. Nobenega prostega računalnika, vam pa se mudi. Ni ravno prijetno ...

Dileme, ki se loteva čedalje večjega števila uporabnikov, so se lotili pri HP-ju. Razvijajo programsko opremo za tiskalnike, ki bo omogočala, da boste tiskali brezžično s pomočjo svojega dlančnika. Opremo, ki naj bi jo predstavili danes, naj bi uporabljala predvsem podjetja in pa višje opremljeni (konferenčni) hoteli. Test, ki so ga izvedli v eni od ameriških bolnišnic, je pokazal, da sicer niso vsi pripravljeni na novo obliko dela, vendar se je čudovito obnesel na Japonskem.

Več na ZDNet-u.

0 komentarjev

Oklep za Visorje

HardOCP - Že res, da so dlančniki nadvse uporabne pripravice, veda pa se kljub vsej ljubkosti kar prerado zgodi, da vam napravica zleti iz rok in se vam razsuje na trdnih tleh. Za vse tiste, ki se vam to pogosto dogaja (hehe) bo najbolje, če si omislite pravi pravcat oklep za svojega dlančnika. Zaenkrat sem našel le zaščito za Visorje, ki si jo lahko ogledate tukaj, vendar ne dvomim, da podobnih pripomočkov ne izdelujejo tudi za druge dlančnike.

0 komentarjev

Novi Handspringi

Slo-Tech - Uganite kdo nam je poslal naslednjo novico... Ja, Žiga Dolhar.

Dan po tem, ko je Palm dobil odobritev Zveznega Komiteja za Komunikacije (FCC) za svoj prihajajoči i705, je odobritev dobilo tudi podjetje HandSpring za svoja dlančnika. HandSpring je javnosti znano predvsem kot ponudnik cenejših dlančnikov, ki uporabljajo Palmov OS namesto Microsoftovih Oken CE. Modela, znana pod kodnim imenom Manhattan (Treo k180) terShea (Trea g180) bosta imela 33 megaherčni Dargonball VZ procesor, 16 megazlogov pomnilnika ter bosta za povezavo z namiznimi bratranci uporabljala serijsko ali USB povezavo. Pod pokrovom se bo pri Shea-i skrivala 'grafitti tablica', pri Manhattan-u pa 'prave' tipke. Najbolj zanimivo pa šele pride - v pokrovu bo vgrajena tudi slušalka, saj bosta oba služila tudi got GSM tulifona! Klik.

13 komentarjev

MP3 player dodatek za Visorje

PC Stats - Ročni računalniki postajajo vse bolj priljubljeni, čemur priča tudi veliko število dodatkov. Tukaj ne mislim na programsko, ampak na strojno opremo, ki lahko vašemu dlančniku doda nekaj novih funkcij. Po dodatkih zagotovo prednjačijo ročni računalniki z operacijskim sistemom PalomOS; pred kratkim smo videli dodatke, ki lahko "original" Palma spremenijo v mobilni telefon, kmalu pa so se tudi pri podjetju Innogear odločili, da izkoristijo razširitveno mesto Visorjev in naredijo strojni dodatek, ki opravlja nalogo MP3 playerja. Dodatek je lepo oblikovan in malce spominja na Applov dizajn, saj je popolnoma prozoren. Dobimo ga skupaj z 32 MB pomnilnika, ki ga lahko razširimo do 128 MB, v napravo pa so vdelali tudi 2 MB Flash roma, ki programe za napravo, lahko pa ga uporabimo kot dodaten pomnilnik pri Visorjih. Zanimivo.

0 komentarjev

Obletnica Pocket PC-ja

več strani - Še malo Microsofta od Mitje.
Korporacija Microsoft je na vsakoletni prireditvi Local Media Day predstavila in proslavila prvo obletnico obstoja svojega izdelka Microsoft Pocket PC. Dogodek je običajno priložnost za medije iz Seattla, da izvejo kaj več o Microsoftovi strategiji ter načrtih za prihodnost, tokrat pa je Microsoft izkoristil to priložnost za obeležitev prve obletnice ene najbolj prodornih naprav na trgu dlančnikov. "V preteklem letu smo bili priča velikim spremembam, izvedenim glede na pričakovanja uporabnikov dlančnikov, ki potrjujejo pravilnost Microsoftovih domnev, da ljudje od svojega dlančnika pričakujejo več kot le upravljanje z osebnimi informacijami," je povedal Juha Christensen, podpredsednik Microsoftovega oddelka Mobility Group. "Medtem, ko industrija dlančnikov sedi in čaka na prodajne uspehe, je pravzaprav Microsoft tisti, ki s tehnološkimi inovacijami in enakomerno rastjo prodaje dokazuje svoje vodstvo na trgu."

V preteklem letu je Pocket PC software...

0 komentarjev