»

Računalnik - krogla

vir: Akiba
Akiba - Ponavadi so računalniška ohišja v obliki takega ali drugačnega kvadra. A tole ohišje je malce drugačno - ima namreč obliko krogle. Ta zelena (imajo tudi srebrno) zadevica je zanimiva predvsem oblikovno, saj je vsebina precej borna: zmanjšana matična plošča s samo enim PCI mestom, enim trdim diskom in DVD-ROMom, ki se odpre tako, da se dvigne ena polobla krogle. Primerno predvsem za računalnik za povezavo s televizijo ali za bahanje pred sosedi.

4 komentarji

Računalnik za LAN razpaljotke

Bjorn3D - Tako imenovani LAN Partyji veljajo v tujini za ene izmed najbolj priljubljenih načinov druženja ljudi, ki prinese računalnike iz vsepovsod in se nato preizkuša v igranju mrežnih iger. LAN partyji pa niso samo oblika druženja, ampak so tudi gonilo, ki uporabnike spodbuja k izdelavi čim bolj priročnih ohišij, oziroma kar celotnih računalnikov. Enega izmed takih priročnežev si lahko ogledate na tej strani, kjer je nek zagret modifikator kar lepo združil 17" LCD...

0 komentarjev

Dobra modifikacija

Overclockers Australia - Na strani Overclockers Australia so objavili novo modifikacijo nekega tipa, ki ima že izkušnje s spravljanjem računalnika v potovalni kovček. Isti tip je presenetil tudi drugič in napravil isto modifikacijo, ki pa ni nič manj navdušujoča. Seveda pa najbrž ne gre samo za bahanje, saj je računalnik v kovčku dobro prenosljiv in primeren za LAN partyje, pa še polno radovednežev se bo vedno paslo okoli njega. Izdelku se lahko načudite tukaj, kjer pa vas bodo najbrž zmotile slike, ki so slabše kvalitete. Še slikica za najbolj neučakane [:D] :

0 komentarjev

Everglidova LAN oprema

Dan's DATA - Everglide je znan po svojih odličnih podlogah za miške, pred kratkim pa so se odločili, da se preizkusijo tudi na področju LAN pripomočkov. Dan's data poroča. Na testu so imeli štiri pripomočke, ki vam lahko (v zameno za denar ) kar precej olajšajo postavitev mreže. Če se hočemo udeležiti LAN patyja moramo najprej prinesti svoj računalnik. Monitor, in ostali pripomočki še nekako gredo, pri ohišju pa je vedno določen odstotek tveganja, da nam bo le-to padlo na tla. Everglide nam je ponudil poseben komplet, ki je namenjen prenašanju ohišja. Celotna stvar izgleda kot nekakšen trak z ročajem, ki ga ovijemo okoli ohišja. Na LAN partyju so potrebni tudi kabli, s katerimi računalnik priklopimo na HUB, vendar se včasih zgodi da zasedejo kar veliko prostora (posebej pri prenašanju), pa še zapletajo se. Tudi za tiste, ki jim zapletajoči kabli povzročajo kar precej preglavic so pri Everglidu poskrbeli s posebnim rolojem, na katerega se kabel navije. V Everglidovi lučki ne vidim kake pametne...

0 komentarjev

Case modov še in še ...

Overclockers Australia - Overclockers Australia je objavil nekaj novih modifikacij:
  • Tukaj si lahko ogledate belo Big tower ohišje in Midi tower ohišje. Oba imata vgrajene ventilatorje in okno. Prvo ohišje je nepobarvano, drugo pa je narejeno v Quake stilu (samo logotip Quaka 3)

  • Spet belo ohišje, vendar z vgrajenimi ventilatorji, vendar Midi tower formata. Iz slik je razvidno, da je imel modifikator kar nekaj opravka z barvanjem

  • Črno ohišje z vgrajenimi ventilatorji, ki pa malce spominja na strežnik

  • Za konec pa si lahko ogledate še modro ohišje z vgrajenim ventilatorjem, držalom za prenašanje, oknom in vgrajeno neonko

Priznam, ohišja niso ravno primer revolucionarne modifikacije (se spomnite vgradnje računalnika v mikrovalovno pečico? ), vendar so vseeno vredna ogleda.

0 komentarjev

Modifikacije ohišja n-tič

več strani - Modifikacije, modifikacije, modifikacije,... Ni jim videti konca. Ljudje še vedno radi ustvarjajo in kar tekmujejo med sabo, kdo bo naredil svoje ohišje bolj navdušujoče. Vse kaže na to, da se z raznoraznimi modifikacijami razvija nov del sodobne umetnosti. No, ker so modifikacije v novicah danes že kar malo zapostavljene, sem izbrskal dve strani, ki vam bosta dali nove ideje:

  • Ta modifikacija bo zanimala predvsem modifikatorje, ki veliko hodijo na LAN partyje. Ponavadi taki ljudje potrebujejo lahko ohišje z ročajem in še kakšen okrasek (v našem primeru nekakšno "okno"), ki omogoča pogled v notranjost računalnika (v kateri se blešči najnovejši GeForce 3 hehe). Skratka zanimivo branje.
  • Ta modifikacija pa bo prišla prav v vročih poletnih dneh. Govori namreč o vgradnji ventilatorja na ohišje. O tem je bilo na Slo-techu povedanega že veliko, vendar, ker že govorimo o modificiranju ohišja, sem v novico vključil tudi članek o vgradnji ventilatorja.
...

2 komentarja

Računalnik v steni

vir: HardOCP
HardOCP - Jao, računalnike smo že videli v kartonskih škatlah, potovalnih kovčkih, lesenih ohišjih, lego kockah, pribite na križ in tako naprej, toda to je menda prvič, da je nekdo računalnik vgradil v steno svoje sobe. Na žalost je zadeva spisana v enem izmed skandinavskih jezikov, toda slikice so dovolj univerzalne. Me prav zanima kako je z nadgradnjo in prezračevanjem .

11 komentarjev