»

Lucent toži Microsoft zaradi MPEG2 dekoderja

več strani - Kot poročajo na spletni strani Gamernode.com, se je Microsoft zopet znašel na zatožni klopi. Tokrat jih nezakonitih dejavnosti obtoža podjetje Lucent, in sicer zaradi nedovoljene uporabe MPEG2 dekoderja, ki ga mali mehki vstavlja v svoje konzole XBOX 360. Lucent, ki naj bi vlogo za patent vložil že leta 1993, danes od Microsofta zahteva umik vseh konzol, ki uporabljajo dotični dekoder, torej celotna serija XBOX 360. Seveda je realnih možnosti za umik Microsoftovih konzol iz trga, zelo malo.

17 komentarjev

Test prenosnika

Hardware Zone - Kljub temu, da danes ni veliko novic (pa ne že spet, no [:D]), sem vas izbrskal še relativno svež test računalniške opreme. Na Hardware Zone so si namreč včeraj ogledali nov IBMov prenosnik, poimenovan ThinkPad X30. V njem tiktaka Intelov Pentium na 1.2 GHz, družbo pa mu dela 40 GB diska ter 256 MB pomnilnika. V kolikor vas je prenosnik zaradi dobre blagovne znamke pričel zanimati, klik!

4 komentarji

Vaio Picturebook

Sony - Vam je notesnik prevelik in bi radi imeli manjši a hiter računalnik? Če je odgovor "ja!!!" morate nato prihraniti samo še 2 tisoč zelenih - in VAIO Picturebook bo vaš. Mini prenosnik ima 20 GB trdega diska, vgrajen mobilni Radeon, procesor Transmeta 733MHz, 9" TFT LCD in še mnogo reči. Seveda to ni le manjši notesnik, saj ima tudi kamero z realnočasnim mpeg2 dekoderjem. Pomnilnika lahko naphate do 256 MB DDR in kupite baterije, ki zdržijo do 10 ur. Ni slabo za tako zelo majhen računalnik

0 komentarjev

DOSovske igre

Slo-Tech - Se spomnite dobrih starih DOS časov? Pa bi si želeli odigrati kakšno staro igro v tem operacijskem sistemu in videti kako "teče" na današnjih mrcinah? Ni problema, tukaj jih je dovolj! Preprosto si jih posnamite na disk, pred tem pa preberite, kako igrati takšne igre na modernih, živalsko hitrih računalnikih. Kaj dobro se zna zgoditi, da bo katera igra prav nemarno hitra. :D

13 komentarjev

EPoX in SMP

X-Bit Labs - Vse kaže na to, da bo EPoX izdal svojo rešitev za dvoprocesorske, na Palominu temelječe, sisteme. EPoX M762A naj ne bi bila prav naphana z bonbončki, saj naj bi od dodatnih funkcij imela "samo" integrirano 10/100 Mbit mrežno kartico. Vanjo bomo lahko zadegali štiri pomnilniške module. Sicer bo pa plošča podpirala AGP 4x, imela bo (opa) dve 64-bitni 66-megaherčni ter tri ortodoksne 33 MHz PCI reže. Kaj več o plošči ni znanega, kolikor pa poznamo EPoX, lahko predvidevamo, da bo cena nižja od konkurence v Asusovi inkarnaciji.

1 komentar

Epox 8K7A+

Lost Circuits - Da Epox zadnje čase mislis precej resno, smo že ugotovili in sodeč po prvih testih njihova nova SocketA matična plošča to samo dokazuje. Gre za trenutno popularno AMD 761 + VIA 686B kombinacijo, ki pa je tako naphana z raznimi funkcijami, da bo zadostila še tako zahtevnim (domačim) uporabnikom. Na splošno bi lahko povedali, da gre za zelo stabilno in dodelano matično ploščo z velikim overclockerskim potencialom in z nekaj manjšimi pomanjkljivostmi. Sam komaj čakam, da jo dobim v roke, vi pa si preberite test na Lost Circuits.

0 komentarjev