»

Kako spraviti računalnik v Millennium Falcona?

The Register - Kot lahko preberete na tej strani, ne ravno brez težav, toda z malce truda tudi to ne bo več problem. Tip, ki se je odločil, da v Falcona zbaše računalnik, je modelček nabavil na eBayu, vanj pa spravil matično ploščo z 800 MHz procesorjem VIA C3, 7 GB disk za prenosnike ter nekaj ostale periferije, kot so priključki PS/2, USB in podobno. Poseg je podrobno poslikan in opisan, zato kar veselo na branje [:)].

7 komentarjev

Računalnik v hladilniku

PC Rivals - Nekateri res ne morejo zdržati brez raznih čudnih posegov, ki že kar malo mejijo na norost. Če smo v preteklosti videvali računalnike, ki so bili vgrajeni v mikrovalovne pečice, sem tokrat naletel na vgradnjo računalnika v hladilnik. Ves poseg so opravili na PC Rivals in ga opisali po postopku veliko slik & malce manj teksta. Opravili so tudi vodič za kupovanje sestavnih delov, ki jih potrebujemo pri modifikaciji, vendar je na žalost prirejen samo ameriškemu trgu, kjer prevladujejo veleblagovnice Wal*Mart in podobne. Če se boste odločili za podoben poseg, boste najverjetneje uporabili kakšen družinski "Made in Yugoslavia" hladilnik, saj se kupovanje novega hladilnika ne obnese najbolje. Drugače pa je tale kombinacija s hladilnikom vsaj po mojem mnenju kar dobra ideja, saj vam bo hladilniški kompresor hladil procesor (izdelati boste morali poseben hladilni blok) in notranjost hladilnika. Sicer tukaj nastopi tudi problem kondenzacije, vendar se tudi ta problem da rešiti. Premislite,...

0 komentarjev

Coolermaster Cool Drive 4002

Mikhailtech - Ko sem zagledal naslov tega testa, sem takoj pomsilil: "Ahh... še ena pocen plastika..." Moje mišljenje se je takoj spremenilo, ko sem videl sliko tega hladilnika za diske. Izgleda res dobro, sestavljen pa je iz dveh delov. Kovinsko ohišje, na katerem je majhen ventilator, in aluminijast nosilec, na katerega privijemo disk. Da bi bilo hlajenje še boljše, so na ohišje nalepili neke vrste termalni trak, ki odvaja toploto s površine diska. Za testiranje so uporabili dva IBMova 30GB diska, povezana v RAID 0. Razlika med diskom v in med diskom zunaj Cool Dirvea je bila celih 17°C pri obremenitvi. Če si želite test ogledati, pojdite sem. Aja, da ne pozabim, design je res dober !

6 komentarjev