»

Mushkin kot proizvajalec grafičnih kartic

Expreview.com - Mushkin je sprva zaslovel v času AMDjevih Athlon64 procesorjev. Bili so eni izmed prvih, ki so ponovno začeli ponujati pomnilnik z znova oživelimi Winbondovimi BH-5 čipi, ki so dosegali visoke frekvence in nizke zakasnitve, a pri grozljivih napetostih. Kasneje so svojo ponudbo razširili tudi z napajalniki višjega cenovnega in kakovostnega razreda, še vedno pa izdelujejo tudi pomnilnik. Že lansko zimo so predstavili enega izmed GeForce 8800 modelov, a linija ni preveč zaživela. Tokrat so se ponovno povezali z nVidio, saj bodo v kratkem na trg pod svojim imenom dali celo skupino kartic višjega razreda, od GeForce GTX 285 z gigabajtom oz. dvema pomnilnika, prek GTX 275 v...

14 komentarjev

MSI ne bo izdeloval samo matičnih plošč!

DigiTimes - MSI vsak malce bolj razgledan uporabnik pozna po odličnih overclockerskih matičnih ploščah in grafičnih karticah, na katere je ponosen sleherni lastnik. Kljub temu, da si je s temi izdelki podjetje ustvarilo dober slives in dober vir dohodka, pa so se vodilni v podjetju odločili, da bodo svojo ponudbo razširili še na pogone CD-ROM/CD-RW in zaslone LCD. Za tako odločitev obstaja seveda več dejavnikov. Za proizvodnjo optičnih enot se je podjetje najverjetneje odločilo po zgledu ASUS-a, ki zna poleg matičnih plošč izdelovati tudi zelo dobre CD-ROM/RW pogone, za monitorje LCD pa nemara zaradi napovedanih dvigov cen zaslonov LCD. Več tukaj.

0 komentarjev

VIA bo izdelovala matične plošče

The inquirer - Po tem, ko so se nekatera podjetja raje odrekla sicer obetavnemu a precej spornemu P4 naboru P4X266, so se vodilni pri Vii odločili, da bodo poleg procesorjev, procesorskih naborov in grafičnih čipov odslej izdelovali tudi matične plošče. Spisek teh plošč je bil objavljen na Viini strani, vendar pa ga je VIA umaknila. No, še dobro, da imamo The Inquirer, ki je naredil kopijo. Skratka, s ploščami, ki temeljijo na VIA P4X266 namerava VIA ponuditi rešitve, ki so primerne tako za zahtevnejše uporabnike, kot tudi delovne postaje in strežnike.

0 komentarjev

Microsoft vse zanika

Guru 3D - Pojavile so se novice, da je nekaj hudo narobe z Microsoftovo Xbox konzolo. Problem naj bi bil v matični plošči. Intel je naredil design za plošči in pravi, da z njo ni nič narobe. Flextronics, podjetje, ki izdeluje to matično ploščo za Microsoft (in tudi druge komponente z Xbox), tudi zatrjuje, da oni niso krivi. Dejtvo pa je, da je nekaj narobe. Nazadnje, ko so delali javno predstavitev konzole se je namreč sesula.
Vseeno pa ta napaka naj ne bi ovirala načrtovane izdaje Xbox-a, 8 novembra. Microsoft namreč tekmuje z drugimi proizvajalci konzol, ki bodo, kmalu po Microsoftu, izdali svoje druge in tretje generacije konzol. Spodaj: fotka iz Unreal Championship na Xbox-u.

2 komentarja

X-bit labsi na obisku v AOpen

X-Bit Labs - Pretorijanec je poročal o Creativovi tovarnici, jaz pa bom pod drobnogled vzel AOpen-ovo tovarno.
Fantje (in morda še kakšna punca) pri X-bitih so bili zadnje čase kar zaposleni. Poleg pisanja novic in testov so se odpravili v na Tajvan v AOpen-ovo tovarno, kjer so si ogledali izdelavo nekaterih AOpen-ovih izdelkov. Zakaj ravno AOpen-ovo tovarno? Od podjetja so dobili posebno povabilo, pa tudi podjetje samo postaja vse bolj pomembno in zanimivo (spomnite se njihovih "otročjih" matičnih plošč). AOpen pa ne izdeluje samo matičnih plošč. Že dalj časa izdelujejo tudi grafične kartice, CD/DVD enote, modeme, itd. Skratka preberite si X-bitov res podroben članek, da boste znali ceniti trud, ki ga ljudje vložijo, da zadovoljijo računalniške razvajence.

Še zanimivost (ko smo že ravno pri daljnnjevzhodnih deželah): kot gotovo že veste, ima večina računalniških podjetij proizvodnje zmogljivosti ravno na Tajvanu ali kaki drugi daljnjevzhodni državi. Vendar zakaj ravno na daljnem vzhodu?...

0 komentarjev