»

Ozadja za Windows XP

Jaz - Posedujete okna 95/98/ME/2000, pa vam priložena ozadja za namizje kratijo spanec, ker bi radi imeli točno takšna, kot jih vidite pri prijatelju, ki ima Okna XP? Na voljo imate dve možnosti: lahko se odpravite k njemu in ozadja zapečete na zgoščenko ter jih prenesete na svoje računalo, lahko pa odklikate na to stran in si vunpotegnete nekaj manj kot 3 MB dolgo zip datoteko z več kot 25 standardnimi in novimi ozadji za Windows XP. Seveda obstaja še možnost, da bi si OS celo omislili, a kje je smisel [:D].

0 komentarjev

Thoroughbred iz 1.53 na 1.90 GHz

VR - Zone - Heh, procesorja še ni na trgu, pa ga že navijajo [:D]. Odklikajte na to stran ter si oglejte prvi vtis nove AMDjeve 0.13 mikronske zverine. Procesor je preizkusil na Iwill XP333-R ter EPoX 8K3A+ ter ugotovil, da plošči s prepoznavo procesorja ter dovodom pravilne voltaže nimata težav. Procesor je tudi navil ter z zračnim hlajenjem dosegel vrtoglavih 1.90 GHz. Se že veselite?

0 komentarjev

EPoX 8K3A+

Hardware Unlimited - EPoX je naredil osnovno ploščo, s katero bo zaoral v svet PC2700 pomnilniških modulov. EPoX 8K3A+, ki temelji na VIInem čipovju KT333, je osnovna plošča, ki bo še priljubljena, vsaj sodeč po testu na Hardware Pub. Plošča ima 6 PCI rež, manjek ISA reže, ATA133 kontroler za diske ter dvokanalni RAID vmesnik, tudi ta s podporo ATA133. Debug Display ostaja - prihaja pa uradna podpora delovanja pomnilnika na 166 MHz, medtem ko se procesor poti na deklariranih 133 MHz. Plošča, ki podpira PC2700 module, sicer že dolgo obstaja - sicer je to Iwillova XP333, ki bazira na ALi Magik1 čipovju. Boj bo še trd :D. Še opozorilo - zaradi očitne preobremenjenosti strani se bo test nalagal nenormalno dolgo...

6 komentarjev

Kateri Intelovi procesorji se nam obetajo v prihodnosti?

The inquirer - Intel je s svojimi 0.13 mikronskimi Pentiumi4 obetal veliko, vendar pa se je izkazalo da še vedno ne more občutno preseči AMD-jeve ponudbe, ki skuša ponuditi še zadnje procesorje na 0.18 mikronski tehnologiji. Kljub vsemu pa so Pentiumi4 še vedno procesorji z največjim frekvenčnim potencialom, saj jih lahko Intel navije do onemoglosti. Tako se je pred kratkim izvedelo, da se nam iz dneva v dan vse bolj bliža predstavitev 3 GHz različice. Na žalost bo le-ta na voljo šele v začetku prihodnjega leta, vendar pa bomo do tedaj že lahko brali teste vmesnih različic. Vse vmesne različice bodo delovale s pomočjo 533 MHz vodila, pojavljati pa se bodo pričele predvidoma že v drugi četrtini, ko bosta na voljo primerka, ki bosta tekla na frekvencah 2.26 in 2.4 GHz. Predstavljanje novih različic bo prisotno tudi v četrti četrtini, ko bodo izšli procesorji s frekvencami 2.80, 2.66 in 2.60 GHz. Za dodatno razburjenje pa bo gotovo poskrbela tudi tretja četrtina.
Za vse tiste, ki si ne morete...

3 komentarji

Iwill XP333

Slo-Tech - Na spletni strani Accelenation so opisali zelo zanimivo osnovno ploščo, ki bazira na čipovju ALi MAGiK1 C1, Iwill XP333. Čipovje se izkaže za zelo zanimivega, ker kot prvo sploh podpira 166 MHz frekvenco zunanjega vodila. Če to skombiniramo še z izjemnimi navijalskimi sposobnostmi, ki so proslavile podjetje Iwill s ploščo KK266A, dobimo zmagovalca. Test pokaže nekakšno bimodalno razdelitev rezultatov, saj v nekaterih testih vodi XP333, v drugih pa 8KHA+ (ja, vem, tečen sem s to ploščo, a kaj ko jo vsi testirajo kot referenco ). Bo to plošča, ki bo prevzela krono slavnemu KT266A čipovju? Počakajmo še na nekaj primerjalnih testov in videli bomo.

2 komentarja

Še malo o AMD XP

The inquirer - Kot da že nismo slišali dovolj o novih AMDjevih kavnih mlinčkih, vam lahko danes uradno potrdimo cene, pod katerimi se bo (v ZDA) prodajal procesor AMD XP.
  • 1.5 GHz PR (1.33 GHz) - $119
  • 1.6 GHz PR (1.4 GHz) - $129
  • 1.7 GHz PR (1.47 GHz) - $169
  • 1.8 GHz PR (1.53 GHz) - $199


  • Petdeset tolarskih tisočakov, kot bo zadeva stala v ZDA, za 1.53 GHz (1.8 GHz po AMDjevi skrajno glupi PR inačici) procesor ni veliko. Če upoštevamo vse razmere, bi se moral v Sloveniji prodajati po ceni okroglih 60.000 SIT. Cene pa bodo, se ve, še nižje, in to zaradi prežeče nevarnosti po imenu Intel Pentium 4 2.0 GHz. Vesel je to boj .

    4 komentarji