»

Retro ohišje

Retro ohišje

Overclockers Australia - Ohišje, predstavljeno na tej strani, je pa res nekaj posebnega. Že sama oblika, ki spominja na kak grelec iz 50ih let, je meni osebno dokaj 'nora', potem pa je tu še dejstvo, da je sestavljeno iz dvanajstih kosov litega aluminija, spoliranim do sijaja...nič, poglejte si, kaj o ohišju pravi avtor, za konec pa samo še slikica.

11 komentarjev

Vodni bloki na kupu

HardOCP - Da, da, nedvomno je konec tistih časov, ko smo vodno hlajenje naših mlinčkov šteli pod eksotiko. V želji po iztisku še tistih zadnji megahercev, postaja vodno hlajenje namreč vedno bolj zanimivo in uporabljano tudi pri povprečnih uporabnikih. In brez vodnih blokov pri takem športu pač ne gre. Pravi overclockerji po duši, si jih sicer naredijo sami, vsem ki pa nimate toliko časa ali znanja, pa so na voljo tudi že sestavljeni kompleti.

Na HardOCP so vzeli na test kar devetnajst vodnih blokov in jih dodobra izmučili, saj so jih spojili s trenutno najbolj vročima Pentium in Athlonom na trgu. Vsekakor zanimiv test, škoda je le, da jih večina ni dobavljiva v materi Kokoški.

0 komentarjev

Danger Denov Maze 3

Hardware Pub - Danger Denovi bloki so v skupnosti navijalcev ter modifikatorjev zaradi svoje kakovosti znani po vsem svetu. Sicer se po mojem mnenju nikakor ne bi mogli primerjati s tehnološkim čudežem v inkarnaciji Boeingovih in Morphlingovih vodnih blokov, ampak pustimo moje subjektivno mnenje [:D]. Hardware Pub je med seboj primerjal Danger Denov Maze 2 ter Maze 3 ter ugotovil to, da je Maze 3, po pričakovanjih, res boljši od svojega starejšega brata. Klik!

2 komentarja

Zanimivi "grili"

Club Overclocker - Danes malce krajše novičke, saj nimam prav veliko časa. Sorry!
Marvel, kot gigantski proizvajalec raznovrstnih igrač je izdal licenco za izdelavo ventilatorskih ščitnikov ali bolje znanih kot "grili" z logotipi nekaterih iger. Cooler Guys zadeve prodajajo preko interneta, tako da zanesenjaki SpiderMana oziroma MTGja hop v nakup. Še slikica:

0 komentarjev

Srebrno vodno hlajenje

Jaz - Tokratna eksotika ne prihaja z Azije ali ZDA, temveč in znam precej bližnjih krajev, točneje kar iz Slovenije. Forumaš Charles je eden izmed redkih (če ne edini na svetu!) lastnikov popolnoma srebrnega vodnega hlajenja. Za izdelavo je uporabil kar stari komplet srebrnega jedilnega prebora, zadevo pretopil (tip je zlatar ) in preoblikoval v ustrezno obliko. Potem je izdelal srebrni vodni blok, mrzlo ploščo in procesorski distančnik. Po številnik prošnjah in nadlegovanjih v Forumu je zadevo celo poslikal in mi poslal slikice. Prvo sem mislil objaviti le eno eli dve, toda nisem se mogel zadržati in sem kar vse slikice spravil na posebno stran. Zdaj le še upajmo, da bo Charles izmeril temperature s tem izrednim sistemom in nam jih zaupal. Kar začnite ga nadlegovati v Forumu .

7 komentarjev