»

Bo G92 Geforce 8700 GTS?

VR - Zone - Kot poroča VR-Zone naj bi nVidiina prihajajoča grafična kartica z jedrom G92, o katerem smo vam pred dnevi že poročali, nosila ime GeForce 8700 GTS. V 65-nanometrski tehnologiji izdelanemu jedru bo družbo delalo 512 MB GDDR3 pomnilnika, pomnilniška širina pa bo znašala 256 bit-ov. Frekvenca jedra je zaenkrat neznana, medtem ko bo frekvenca pomnilnika predivdoma med 900 in 1000 MHz.

Izvorna novica na VR-Zone.

18 komentarjev

Težave GeForce 8800 GTX

VR - Zone - VR-Zone poroča o težavah nVidiine prihajajoče grafične kartice GeForce 8800 GTX, ki naj bi jih povzročil upor, ki nadzoruje menjavanje 2D in 3D frekvence. Sprva so poročali tudi o možnosti prestavitve datuma uradne predstavitve, vendar zaenkrat ni nobene informacije o tem. Poleg tega je nVidia že vpoklicala vse GeForce 8800 GTX in bo opravila zamenjavo uporov. Kot so dodali na VR-Zone, naj bi omenjene težave imele le nekatere grafične kartice določenega proizvajalca, vendar so zaradi previdnosti vsi proizvajalci grafičnih kartic vpoklicali svoje 8800 GTX-e. Grafične kartice GeForce 8800 GTS naj ne bi imele omenjenih težav.

Več na VR-Zone.

7 komentarjev

Avtomatsko hlajenje s suhim ledom

VR - Zone - Vsak, ki ekstremno navija svoje komponente, pozna pomen zmogljivega hlajenja in nemalokrat poseže po načinih hlajenja, ki omogoča ohladitev najbolj vročih komponent pod ledišče. Nadvse popularno je hlajenje s suhim ledom, pri čemer se v t.i. kontejnerjih, pritrjenih na procesor oziroma grafično kartico, nahaja suhi led, ki tako hladi komponento. Slabost tega hlajenja je v tem, da je potrebno...

16 komentarjev

Hercules 3D Prophet Radeon 9800 PRO

VR - Zone - Na internetu so se pojavile slike in karakteristike Herculesove 3D Prophet Radeon 9800 Pro grafične kartice, ki je res prava lepotica. Je modre barve in ima še eno posebnost in sicer to, da ima ventilator, na katerega je pritrjena modra neonka, ki popestri videz kartice. Ventilator je poseben tudi zato, ker proizvaja samo 28 dB hrupa. Sama kartica je opremljena z 128 DDR SDRAMa, ki je 256-bitni, na njej pa najdemo tudi VGA, DVI in TV-izhod. Jedro same kartice teče na 380 Mhz. Kartico naj bi začeli prodajati aprila in sicer za 399 dolarjev. Več o tem najdete na VR-Zone.

5 komentarjev

FIC Radeon 9700

VR - Zone - Na VR-Zone so si ogledali kralja grafičnih kartic, Radeona 9700 Pro. To izvedenko te odlične grafice kartice izdeluje podjetje FIC, kjer proizvajajo cenejše različice grafičnih kartic. In tako je tudi pri Radeonu, saj je cenejši od njegovih drugih bratcev. Kot je običajno za te prestižne grafične kartice, ima tudi ta 128 MB DDR pomnilnika ter na 325Mhz tiktakajoč procesor. V kompletu dobimo še kablovje ter gonilnike. Za tiste, ki vas zanima tale malce "cenejši" Radeon, klik!

Dodatek (19:40): V kolikor pa vaša denarnica takšnega izdatka ne bi zdržala, berite dalje. Njegovega veliko šibkejšega bratca, Radeona 9000 so namreč testirali na Hardware Zone.

Škatlja [:D]

0 komentarjev

Elektrike ni nikoli preveč

VR - Zone - Navijačem (pa ne tistim nogometnim) elektrike v računalniku nikoli ni preveč. Vgrajevanje dodatnih ventilatorjev, ledic, neonk in podobne šare seveda poje kar nekaj predragocenih wattov elektrike in nemalokdaj se zgodi, da se napajlnik odloči, da mu je vsega skupaj preveč. Na VR Zone so tokrat testirali napajalnik namenjen točno temu - dobavi velikih količin elektrike. Vantecov VAN-520A se kiti z oznako 520W, kar zagotovlja resnično dovolj elektrike tudi za tiste najbolj zagrizene. Klik!

3 komentarji

Test SIS Xabre400

X-Bit Labs - Medtem ko čakamo na Xabre600, ki se od šibkejših različic ne bo razlikoval po ničemer, razen hitrejšem taktu samega grafičnega procesorja in hitrejšem pomnilniku, ki ga bodo proizvajalci cinili na kartice, se je na internetu pojavila kopica testov, v katerih so do potankosti stestirali šibkejšo izvedenko Xabre400. Enega izmed teh testov lahko najdete tudi na X-Bit Labs, kjer so kartico obširno testirali in jo primerjali s konkurenčnimi izdelki. Je SiS tokrat upravičil vlogo konkurenta GeForceom 4 MX? X-Biti navajajo, da bi bil čip lahko zelo dober, če v njem ne bi manjkala enota Vertex...

1 komentar

SiSove grafične karte

VR - Zone - Na [VR-Zone] so se pojavile slike novega Triplexovega umotvora - grafične kartice s SiS33x čipovjem. Kartica ima pricinjen Xabre400 grafični čip, je lepe srebrne barve in ima precej dobro poskrbljeno odvajanje toplote od grafičnega čipa (pozabili pa so na pomnilnik).

Sicer prav veliko o tej kartici še ni znanega, toda naša novica izpred dveh dni je vsebovala malce bolj natančne podatke. Na VR-Zone forumu so poleg slik objavili še kratek test te grafične kartice, ki pusti GeForcea4 MX440 in 460 daleč zadaj. Več slik in benčmarkov najdete tukaj.

2 komentarja

Srebrno vodno hlajenje

vir: HardOCP
HardOCP - Sploh ne dvomim, da bi se dejansko najdel kakšen fanatik, ki mu niti bakreni vodni bloki niso dovolj in bi brez zadržkov kupil srebrnega. No, do zdaj so taki fanatiki lahko le mokro sanjali o dejanskih izdelkih iz srebra, toda pred kratkim se je pojavilo avstrijsko podjetje Zern, ki take zadeve dejansko ponuja. Kolikšna je cena zaenkrat ni znano, toda zagotovo ne bo majhna. Prav zanima me, ali bi se taka investiciaj vsaj delno izplačala...

4 komentarji