»

AOpen Pentium M mamaplata

The inquirer - AOpen je predstavil dobro opremljeno namizno ploščo za Intel Pentium M procesorje, ki so sicer prvotno namenjeni prenosnikom, ampak si jih zaradi majhne porabe, posledično hladnega delovanja in hitrosti najbrž želi marsikdo videti v svojem namiznem računalu. Nova plošča je zgrajena okoli veznega čipovja Intel 915GM in je opremljena s krmilnikom S-ATA za diske, režo za grafiko PCIe, dvojnim gigabitnim LAN-vmesnikom PCIe, vgrajenim DVI-vmesnikom, zvokom 7.1, podporo za HDTV ... Podpira tudi pomnilnik DDRII s 533 Mhz ali navaden DDR s 333 MHz. Ploščo izdelujejo v formatu micro ATX. Cena? Še ni znana, prav tako se še ničesar ne ve o dobavljivosti tega izdelka. Za podrobnejši opis izdelka skočite sem, lahko pa si tudi preberete novico na strani proizvajalca.

15 komentarjev

Je Intel megaherčni goljuf?

PC World - AMD navdušenci že dolgo poudarjajo, da Intelovi procesorji pri isti frekvenci delovanja ne zmorejo takega bremena kot AMDjevi. Kot vemo, je AMD svojim procesorjem iz Palomino serije začel celo dodajati znameniti plus k njihovem nazivu. No, nekateri so šli še korak dlje in vložili tožbo proti Intelu, Gatewayu in Hewlett Packardu. Le-ti naj bi jih zavedli v nakup Intelovega P4 procesorja z neresničnimi izjavami o superiornosti P4 procesorja nad P3 in AMD Athlon procesorji. Klik za več informacij.

21 komentarjev

V ponedeljek cenejši Pentiumi 4

X-Bit Labs - V ponedeljek lahko od Intela pričakujemo pocenitev. Le-ta se bo gibala od okoli 29% za Pentiume 4 2.4 pa vse do 44% za 2.2 GHz model. Pocenili naj bi se vse izvedenke Pentiuma 4, razen najhitrejše inačice, ki tiktaka na 2.53 GHz. Zanimivo bo videti, kako se bo na to odzval AMD. Kot vemo iz preteklih izkušenj, je vsaki Intelovi pocenitvi sledila AMDjeva. Upajmo, da bo tudi tokrat tako [:D] .

25 komentarjev

Zvij svoj LCD

The-Ctrl-Alt-Del - Zvijajoč svojo džolo (ups, LCD) je šel na LAN v Piran!
Kaj pravite na to, da bi svoj namizni 21" LCD lepo vzeli s stojala ga zvili v rolico in ga vtaknili v žep ter odšli na, recimo, LAN? Bi bilo super kajne? No, tudi to ni več tako daleč.

Royal Philips Electronics so pogruntali, da sedanje "pakiranje" LCD-jev med dve stekli sploh ni potrebno, saj so iznašli metodo, s pomočjokatere lahko tekoče kristalčke prilepijo na skoraj kakršenkoli material. Tako lahko ustvarijo ekrane na stenah, papirju, tkaninah, plastiki in podobnem... Na CNN-u je precej podrobno opisan postopek, tako da si ga kar oglejte, krajšo verzijo novice pa imate na The-ctrl-alt-del. ...

7 komentarjev

Intel naznanja

CNet - Na današnji konferenci je Intel govoril o svojih namiznih in prenosnih različicah Pentium 4 procesorjev: trenutno prodajajo namizne različice pri 2.4 gigaherca, konec tega kvartala bodo dosegli 2.53 GHz ter v četrtem kvartalu letošnjega leta še 3 GHz. 2.53 GHz različica procesorja bo s sabo prinesla tudi hitrejše vodilo, ki bo tiktakalo pri 533 MHz namesto sedanjih 400 MHz, kar je obljubljano že dolgo časa. Tako lahko pričakujemo prve primerke 3 GHz procesorjev še letošnje leto. Celoten članek tukaj.

2 komentarja

OC Pentiuma 4

Sharky Extreme - Tole pa je nekaj... Ne bi se branil 1.8 gigaherčnega Pentiuma 4 v družbi Geforcea 2 Ultra. No ja, da ne bo slučajno kdo mislil, da je Intel izdal 1.8 GHz verzijo Pentiuma 4... Ne, to je uspelo navijačem pri Sharky Extremu. Rezultat navijanja 1.4 GHz različice Pentiuma 4 je prinesel hitrost 1819 MHz, 3491 točk pri CPU testu SiSoft Sandre (2231 FPU) in 232,6 slik na sekundo v Quakeu 3. Ti rezultati so bili dobljeni pri resoluciji 640x480, brez zvoka in z nastavitvami na normal. Kakorkoli že, malo razburjenja za lahko noč ne more škoditi .

6 komentarjev