»

Zalman vodni blok

vir: Zalman
Sharka Computers - Vsak dan smo priče novimi izdelkom ali proizvajalcem na področju vodnega hlajenja. Dobro znani Zalman je tako s porizvodnega traku spustil par zanimivih novih produktov. Med njimi je tudi vodni blok ZM-WB2 za AMD/P4. Osnova je seveda bakrena, pokrov pa iz anoiziranega aluminija. Cena - cirka 14.000 SIT. Zanimivo je, da izdelka na uradni Zalmanovi strani ni, lahko pa ga vidite tule.

6 komentarjev

Slabe novice za lastnike ABIT plošč

X-Bit Labs - Z novimi AthlonXP procesorji so se na spletu pojavila številna sporočila razočaranih lastnikov številnih matičnih plošč, ki ne zmorejo podpirati najnovejših AMD-jevih procesorjev. Med razočaranimi lastniki pa niso samo tisti, ki posedujejo plošče neznanih tajvanskih proizvajalcev, ampak celo tisti, ki so veliko stavili na sedaj že legendarne ABIT-ovke. In katere ABIT-ovke imajo probleme z AthloniXP? Berite dalje:
  • Vsi lastniki, ki imate v svojem računalniku KT7 / KT7-RAID / KT7E plošče (vse verzije) in KT7A/KT7A-RAID V1.0/1.1/1.2, ste lahko upravičeno razočarani, saj vaše plošče ne bodo nikoli videle Athlonov XP.

  • Bolj srečni ste lahko lastniki plošč ABIT KG7 / KG7-RAID in ABIT KT7A / KT7A-RAID V1.3, saj so le-te popolnoma združljive z AthloniXP

V čem tiči problem? Dejstvo je, da AMD navaja, da so AthloniXP popolnoma združljivi za nazaj tako z najnovejšimi chipseti, kot tudi z malce starejšimi VIA KT133/A/E, tako da tukaj nebi smelo biti problema. Po vsem tem lahko sklepamo, da so...

6 komentarjev

Vodno hlajenje

AthlonOC - No še ena novica s področja vodnega hlajenja danes. Na AthlonOC so objavili članek v katerem so podrobno opisali in poslikali postopek kako pripraviti Abit KT7 Raid in Athlona 750, da slednji deluje na 1250MHz. Uff, kaj sem Jack, ko imam CPU še zmeraj na neverjetnih 266MHz . Bi se človek kar pogreznil... Uff, bi skoraj pozabil dat link... Tukajle!

1 komentar