»

Prvi popravek za Ubisoftov DRM

Shranjevanje tudi brez internetne povezave

vir: Shacknews
Shacknews - Po obilici ogorčenja in slabih rezultatih anket so pri Ubisoftu že splavili prvi popravek za prihajajoč Assassin's Creed 2. Poleg vsiljivega DRM-ja samega je bilo največ žolča na internetu prelitega prek dejstva, da se bo ob izgubi internetne povezave igra enostavno zaprla, kasnejše nadaljevanje pa bo mogoče le od zadnje shranjene igre. A temu očitno ne bo tako. Popravek bo namreč omogočil nemoteno nadaljevanje igranja, tudi če bo vmes prišlo do izpada internetne povezave. Igra se bo nato shranila lokalno, saj bo po njenem ponovnem zagonu mogoče nadaljevati iz iste točke, kjer je bila zaključena prejšnja igralna seja. V izvorni novici omenjajo tudi prvi primerek razbite zaščite, o čemer smo že poročali. Popravek si že lahko prenesete s FileShacka. Bo možnost...

17 komentarjev

Xfree86 4.2.0

Slashdot - Izšel je Xfree86 4.2.0. Changelog lahko dobite tule. Preden bo stvar zmirrorana in preden bodo narejeni paketi za vse distribucije, bo verjetno preteklo še precej vode. Ni ravno revolucija, je pa evolucija - veliko popravkov za različne grafične kartice.

7 komentarjev

Novi Transmetini procesorji

The Register - Sodeč po The Registerju se kontraverzni proizvajalec procesorjev, Transmeta, pripravlja na predstavitev novih izdelkov. Konec meseca bomo tako ugledali dve novi družini procesorjev, TM5500 in TM5800. Čipi bodo izdelani v 0.13 mikronski tehnologiji, kar pomeni tudi zmanjšanje napetosti na 1.1-1.6V ter 0.9-1.3V.
TM5500 bo imel 256KB L2 predpomnilnika, TM5800 pa 512KB. Glede frekvenc trenutno še vlada manjša zmeda, saj se načrti ter različne predstavitve ne ujemajo med seboj. Čipi bodo verjetno delovali pri frekvencah od 800 do 1GHz.
Skupaj z novimi procesorji bo predstavljena tudi nova različica Code Morphing Softwara, tokrat 4.2.0. V primerjavi s trenutnim TM5600 bo tako TM5800 hitrejši za 50% ob 20% večji varčnosti z energijo. Če bo temu res tako, se bo Transmeta resno uveljavila na trgu prenosnikov, mogoče pa tudi v Evropi in Ameriki (trenutno so Transmetini čipi popularni le med japonskimi proizvajalci).

0 komentarjev