»

3D video natečaj

Slo-Tech - Resnična resničnost in 3delavnica.com razpisujeta nagradni natečaj za najboljšo 3D animacijo na temo potovanja paketov v računalniških mrežah.

Če imate nekaj preveč časa, dobro navito mrcino za renderiranje in nekaj domišljije se lahko preizkusite v spretnostih 3D modeliranja in animacije. Nagrada za najboljšega bo 75.000 SIT in pa predvajanje izdelka v oddaji. Čas imate do 1. marca, delate pa lahko tudi v skupinah. No, da vidimo kaj zmoremo narediti v 3D grafiki v Sloveniji.

Cilj projekta ni, da bi ljudje naredili čim bolj realistične predstave digitalnega mikrokozmosa, ampak da pokažejo svojo interpretacijo življenja v mrežah. Kaj torej po vaše sanja železnina?

13 komentarjev

Nov test!

Gigabyte 9500 64 MB spredaj

Slo-Tech - Bolje pozno kot nikoli, smo rekli, ter pod drobnogled vzeli celotno družino ATIjevih Radeonov 9500. Med seboj smo primerjali GIgabyteovega Radeona 9500, Sapphireovega Radeona 9500 PRO ter Radeona 9500 s 128 MB pomnilnika podjetja HIS. Te tri kartice smo nato primerjali z nVidiinim Geforceom4 Ti4200, navitim na delovno frekvenco vseh treh Radeonov. Kaj smo ugotovili? Tega vam ne bom razkril, vas pa vabim, da si preberete test, saj smo nad vsako grafično kartico pognali več kot 100 testov, notri pa tudi ne manjka znameniti graf cene na sličico v sekundi. Branje obvezno!

25 komentarjev

Enajst Ti4200 na kupu

Bench House - Če se odločate za nakup nove grafične kartice ter ste že sklenili, da bo le-ta iz družine Geforce4 Ti4200, morate takoj, nujno, za domače branje in sploh odsurfati na ta naslov, kjer si boste lahko prebrali najbolj popoln ter informativen primerjalni test enajstih izvedenk kartic s čipom Geforce4 Ti4200. Test je izjemno obsežen, kar 25 strani ima, a ni vrag, da ne boste ob končanju branja testa zagotovo vedeli, katera bo vaša nova grafična kartica. Vsak primerek je obširno opisan, kartice so testirane v mnogih programih ter raznih ločljivostih, ne manjka pa tudi najvišja še stabilna frekvenca kartice ter rezultati navite mrcine ter celo kakovost slike, ki jo kartica prikaže. Nujno - Klik!

0 komentarjev

Mobi-papir

Večer - Kaj takega (to smo že tako ali tako navajeni, kajne [;)]) lahko pogruntajo le čez lužo. Za kaj gre? Ameriško podjetje Hop-on je izdelalo mobilni telefon - kartico. Tako lahko kjerkoli v ZDA kupite telefon - kartico, s katerim lahko telefonirate za ceno lokalnega impulza (kar je veliko ceneje) 60, 90 ali 120 minut, odvisno katero kartico kupite. Slušalke z mikrofonom kupite samo enkrat, potem pa menjate samo telefon, eh, kartico...

6 komentarjev

Nočete dati nad 50 jurjev za grafikuljo?

AnandTech - Hočete si omisliti grafično kartico ter srepo zabolščite v denarnico. Prosim lepo? Kako naj dam 70 jurjev za dobro grafično, če sem pa za 20 kosov prekratek? Kje so tisti dobri časi, ko je najboljša 3D grafična stala malo nad štiridesetimi tisočaki? Raje nehajte nostalgirati ter si raje preberite tale test na Anandtechu. Na sedemnajstih straneh so do obisti primerjane grafične kartice, katere lahko (v ZDA) kupite za manj kot 200 zelencev. Kot se pokaže, sem imel prav. nVidiin Geforce4 Ti4200 je absolutni zmagovalec, saj nosi titulo prvaka v prav vseh testih. Če se spomnite, sem vam pred dnevi posredoval v novici povezavo do strani, kjer je bil Ti4200 navit nad specifikacije Ti4600, in to stabilno. Vam moram povedati še kaj več? :D

9 komentarjev

Nov test

Slo-Tech - Končno sem za vas spisal primerjalni test treh novih vročih grafičnih kartic. Pod prste so mi prišli ATIjev Radeon 7500, Radeon 8500 LE ter nVidiin Geforce3 Ti200 v preobleki podjetja Gainward. Ja, ker vsaka od treh grafičnih zaseda svoje mesto v lastnem cenovnem razredu, ne glejte na test kot na showdown primerjavo ter boj na nož, ampak kot na test, ki vam priporoči ali odsvetuje nakup kakšne od grafičnih kartic. Uživajte v branju. Aja, ta test posvečam _Mortal_-u. Naj uživa v njegovem težko pričakovanem testu .

16 komentarjev