»

SDK za Samsung TouchWiz vmesnik

vmesnik TouchWiz

vir: engadget
engadget - Samsung se je odločil, da bo TouchWiz vmesnik, ki ga je že moč uporabljati na njihovem s Symbianom opremljenem telefonu i8910 oz. Omnii HD ter nekaterih feature mobilnikih, ki uporabljajo namenski operacijski sistem, postal standarden na vseh njihovih mobilnikih, opremljenih z zaslonom, občutljivim na dotik. Z veliko bazo uporabnikov, ki bodo gledali enak vmesnik, pa naj bo telefon pametne ali pa ne, se je Samsung odločil izdati enoten razvijalski paket za izdelavo aplikacij, ki bodo delovale na vseh platformah, Windows Mobile, Symbian S60 ter na namenskih operacijskih sistemih, ki jih uporabljajo manj pametni telefoni. Obenem bo Samsung aplikacije ponujal na spletni trgovini, Samsung Mobile Applications, pripravljajo pa tudi galerijo...

9 komentarjev

Antec LanBoy

vir: Pimprig
Pimprig - Dandanes so LAN-partyji vedno bolj pogosti. Vsem znano podjetje Antec je izdelalo ohišje prilagojeno posebej za take zabave. Na spletni strani PimpRig so si ogledali srebrno ohišje Antec LANBOY Aluminum Mini Tower.

S prenašanjem ohišja ne boste imeli večjih težav, saj je zelo lahko ter majhno. Na levi stranici ima vdelano dokaj veliko pleksi okno, v samo ohišje pa je vgrajen 350W napajalnik. Na sprednji strani ima dva USB vhoda ter ima prostora za štiri 5,25'' enote in dve 3,5''. Vanj lahko vstavite še do dva 80 mm ventilatorja. Poleg ohišja pa zraven dobite tudi jermen, s katerim ga lahko prenašate naokoli. V opisu si lahko ogledate tudi modifikacijo ohišja. Veselo na branje.


0 komentarjev

Antec TrueControl 550 W

Tweak Town - Danes je potreba po vse močnejših napajalnikih vse večja, kajti komponente potrebujejo vse več elektrike. Veliko si lahko preberete v nedavno napisanem morphlingovem testu. Tokrat so na Tweak Town postavili na test Antecov 550 W napajalnik, ki se od ostalih razlikuje po tem, da ima priloženo 5,25" enoto, ki jo vtaknemo v režo, kjer imamo le-te. Ta enota nadzoruje napajalnik. Enoto so priporočili vsem, ki želite močan napajalnik, ki bo obenem zelo kvaliteten. Na testu so mu prisodili celih 9,5 točk od 10 možnih. Več o tem.

13 komentarjev

X-Wing 101 ohišje

Mikhailtech - Zanimivo industrijsko ohišje po imenu X-Wing 101 proizvedeno od podjetja Color Cases, se ponaša z lepo barvo, veliko možnostmi za hlajenje (veliko lukenj za ventilatorje), lepim izgledom ter relativno prostornostjo. Toda ima tudi precej napak. Recimo neuporabna zgornja in spodnja luknja za 5.25" enote in podobno... Toda te novice ne pišem zato, da bi vam predstavil ohišje, marveč zato, da bi vam pokazal tole: Kaj je to, sprašujete? To je "dimnik" oziroma luknja za izpih vročega zraka na vrhu ohišja. Če potrebujemo odjem vročega zraka iz ohišja, enostavno pritisnemo in zadevica se odpre. V njej pa lepo tiči ventilator, ki poskrbi za...

5 komentarjev

Tweakanje trdih diskov in pomnilnika

Jaz - Tweak3D, mama-stran vseh tweakerskih vodičev na internetu, je vsekakor vredna pogostega obiskovanja, saj se na njej najde marsikaj uporabnega. Timon mi je tako poslal povezave do dveh zanimivih člankov, ki govorita o optimiziranju pomnilniških in diskovnih prenosov pod Windows sistemi. Sicer ne gre za najnovejša članka, toda za vse newbije med nami je takšne povezave dobro pogosto omenjati. Torej, navodila za optimizacijo pod Win2k najdete tukaj, lastniki Win9x pa se odpravite sem!

1 komentar