»

Prvoaprilske

Slo-Tech - Prvi april že dolgo velja za dan šaljivcev, zato se na ta dan tudi mediji malo pošalijo s svojim občinstvom. Tudi včerajšnji dan ni bil izjema. Tako so se pojavile novice, da se bo naš bodoči evrokomisar namesto s širitvijo EU ukvarjal z evropskim kmetijstvom, marsikdo si je želel, da bi novica o odstavitvi zadnje čase ne preveč priljubljenega selektorja Prašnikarja ne bila zgolj šala, novopečenega Foruma 21 naj oblast sploh ne bi zanimala, v Poletu se je pojavila že več kot očitno "lovska", da bo formula 1 čez tri leta hrumela tudi na mestu nesojenega ljubljanskega stadiona, zelo "sumljiva" je bila tudi novica o tako rekoč obveznem odsevnem brezrokavniku na italijanskih in španskih cestah, vendar vse kaže, da je kar resnična.

Tudi področju računalništva ni bilo prizanešeno s šalami. Marsikomu je zasvetila alarmna lučka ob novici o že pošteno predebatiranemu ASDL za 4 SIT, zato pa so resnične šale prišle iz tujine. Tako priznam, da sem skoraj nasedel novici iz Hrvaške, da bodo...

15 komentarjev

RV250 bo Radeon 9000?

Reactor Critical - Na Reactor Criticalu, ki boj najbrž postala ena izmed meni najbolj priljubljenih strani, so nanizali nekaj zelo zanimivih podatkov o najnovejših karticah, ki bodo zgrajene okoli čipa RV250, oziroma čipa Radeon 9000, kakor naj bi se košček silicija imenoval. Glede na podatke, ki pa zaenkrat še niso uradni, naj bi proizvajalci izdelovali kar štiri različice kartic na tem procesorju, ki se bodo razlikovale po frekvenci in lastnostih pomnilnika in frekvenci grafičnega čipa. Kartice (verjetno ATI-jeve različice) bodo sledeče:
  • RADEON 9000 bo opremljena s 300 MHz RV250 čipom in 64 MB 3.3 ns DDR SDRAM pomnilnika, ki bo deloval s frekvenco 600 MHz.

  • RADEON 9000LE bo opremljena z 275 MHz RV250 čipom in prav tako 64 MB pomnilnika DDR SDRAM, ki pa bo tu 4 nanosekundni in bo deloval s frekvenco 500 MHz.

  • RADEON 9000LE (?) bo še ena kartica, ki bo opremljena s procesorjem RV250, ki bo tokrat deloval z malce nižjo frekvenco 250 MHz in 64 MB 5 nanosekundnega 400 MHz pomnilnika DDR SDRAM.

  • ...

0 komentarjev

ZlobnaKoda™: GameSpy in zopet KaZaA

The Register - Namestitveni programček prvoomenjenega pripomočka za nalinijsko igranje je približno 3.100 uporabnikom serviral (nenaročen) bonusek v obliki virusa Nimda-E. Drugoomenjeni pripomoček, spletnoizmenjevalni KaZaA, pa je doživel svojo drugo večjo nevarnost (pustimo sodišča na strani :]), virus Backdoor.K0wbot.1.3.B, ki v računalu ustvari stranski vhod. Dragi tovari... SloTecherji, obnovite definicije podpisov svojega priljubljenega AV programja ter uporabljajte glavo. Hvala.

8 komentarjev

Liberte, Egalite, Frethem (Unicorn)

Vnunet - Ime: Samorog Frethem
Rod: Virus
Družina: Socialec
Ime Datoteke: decrpyt-password.exe
Opis ZlobneKode: tipičen predstavnik družine, ki se, kot bi rekli naši vrli tv-medijci, "ne razširja že s prihodom v poštni predal", pač pa uporabnika opozarja, da vsebuje neko zelo zelo skrivno geslo, s katerim imaš do-stop do.. nečesa pomembnega pač. No, uporabnika poziva, naj si geslo zapomni in ga ne shrani na disk, s čimer naj bi uporabnik kliknil na gumb "Odpri" namesto "Shrani". Od tu dalje pa rutina: razpošljek na naslove v adresarju (Outlookovemu, seveda). Oni, ki redno posodabljamo definicije podpisov virusov, smo seveda varni. (Da, Minmax, oni, ki ne uporabljajo Oken takisto...)

3 komentarji

Ne že spet... Klez ist bek

Vnunet - Ja, zopet. Tudi tokrat se Klez.g (oz. .h) ne razlikuje od svojih predhodnikov ter nasploh vsega e-poštnega viruzovja, ima pa tokrat še bonus v obliki dodatnega virusa (Elkern). HudobnaKoda se prenaša kot email z različnimi sporočili, v eni različici pa se celo pretvarja za "Klez Removal Tool" ter trdi, da je treba ignorirati obvestilo morebitnega protivirusnega programja, da je program virus, saj to ni oz. ga naj bi le oponašal. Kako nizko smo padli... Klik!

p.s.: C-A-R, prste proč!

3 komentarji

11. novembra se pazite

Vnunet - Navkljub temu, da so uporabniki elektronske pošte dejansko na vsakem koraku opozorjeni o nje prelestnih virusih, je vsak (oz. nemalo njih) večidel uspešen. Zakaj je temu tako ne mislim razpravljati (in se mi niti ne sanja).

Zatorej ponovno: če dobite sporočilo, na katerem je nekaj čudnega ( a) neznan pošiljatelj, b) priponka s končnico .vbs, .exe ali celo več - ponavadi dvema - končnicana, c) besedilo v angleščini, vi pa veste, da kolega pošiljatelj ni sposoben tako dobre angleščine, č) žgečkljiva vsebina ali ime datoteke, d) karkoli drugega, o čemer niste popolnoma seznanjeni) - ga, za Sergiovo voljo - NE ODPIRAJTE (velja vsaj za priponko). V redu, dovolj tečnarjenja.

Če sem malce zašel ter ponovil že ničkolikokrat napisano, naj mi bo oproščeno. A kaj, ko vem da bom poleg nemalo sporočil v teh dneh, ki mi ponujajo prijetno presenečenje, virus Redesi (v dveh izvedenkah), 11. novembra deležen neznosnega tuljenja telefona, ko mi bodo 'previdni uporabniki' težili, da jim na zaslonu...

17 komentarjev

Geforce II Ultra

Evil Avatar - Sedaj od Visionteka, testirali so jo pa pri Evil Avatarju (heh ql ime). Kot po tekočem traku so zlajnali, kot že vsi prej: Beštijalna hitrost, odlična kvaliteta slike ter previsoka cena. Je pa pri tej inačici Ultre posebnost, da ima kartica DV-I izhod (za digitalen priklop LCD zaslonov) ter da ima TV-OUT. Ampak, če vprašate mene, je nakup Ultre še vedno nesmiseln. Sedaj se splača kupiti Pro 64, so se pocenile. Pa jo navijete na specifikacije Ultre, pa je . Pa naj si bo kartica še tako hitra. Klik!

0 komentarjev