»

DDR II kmalu

X-Bit Labs - Micron Technology je včeraj začel proizvajati DDR II module v večjih količinah (ne še v masovnih). To pa niso samo posamezni čipki, temveč tudi že ploščice z gostotami od 1/4 do 1/2 in 1 GB. Do drugega kvartala prihodnjega leta, ko bo Intel na trg poslal čipovji nove generacije -- Grantsdale in Alderwood -- pa bodo produkcijo se povečali.

Spet bo največjo hitrost dosegel v dvokanalnem načinu, DDR II pa ima namen priti v vse vrste računal -- od namiznih do strežnikov in prenosnikov. Intel pričakuje, da mu bodo vsi proizvajalci pomnilnika sledili in s tem ponudili podporo njihovim novim čipovjem. Samsung, Infineon, Micron, Elpida in Hynix naj bi masovno proizvajali ta pomnilnik že v drugem kvartalu. X-bit labs.

5 komentarjev

Še več nForce 2 matičnih plošč

Tom's Hardware - Na dobro znani strani Tom's Hardware so spisali ne tako zelo kratek (beri: precej obsežen - alien-w) članek o novih matičnih ploščah z nForce2 čipovjem. Mamaplate prihajajo iz podjetji Abit, Biostar in MSI. Pri testu so uporabili AMD Athlon XP 2800+ procesor, 2x 256 MB PC3500 CL2 Corsair Micro pomnilnik in seveda še Asus V8460 - GeForce 4 TI4600 128 MB grafično kartico. Če razmišljate o nakupu nove plate kar veselo na branje!

nForce2 plošče pa na Slo-Techu najdete tukaj.

1 komentar

Cene pomilnika se še vedno višajo

The inquirer - Sodeč po novici na The Inquirerju, naj bi se cene DDR in SDRAM pomilnika še vedno višale tako na daljnem vzhodu, kot v Evropi. Bolj natančno, cena 256 MB DDR pomilnika naj bi se sedaj gibala med $55 in $60 dolarji, medtem pa naj bi bile cene 128 MB PC133 SDRAMa $18 dolarjev, 256 MB PC133 pa med $34 in $36 dolarji.
Čeprav so se cene postopoma višale skozi cel teden, pa naj bi bila prodaja pomilnikov ne tako velika. Zgleda, da kupci čakajo, da bodo videli, če se bodo cene RAMa spet znižale.

6 komentarjev

Čimprej v trgovino!

Jaz - Po mojem mnenju je pomnilnik ta teden dosegel svojo minimalno cenovno mejo. V ZDA se že draži, naslednji teden smo na vrsti mi. Sedaj pa poslušajte: Če mislite kupiti pomnilnik, čim brž v trgovino! Danes sem ga sam kupil 2 x 128 MB, za vse skupaj sem pa dal malo več kot 40000 SIT! 20000 SIT za 128 MB pomnilnika! Kupil sem ga pri Mlacomu, nazivna hitrost je pa PC133 na CAS2. Btw, izdeluje ga Micron. Torej, kaj še čakate, hitro v avto / trolo / na vlak ter brž po pomnilnik! Časa zmanjkuje!

8 komentarjev

Kronične pocenitve pomnilnika

Mushkin - Če vsaj malo obiskujete našo stran, potem najbrž že veste, da so se pomnilniški moduli v zadnjem času drastično pocenili. Tako lahko pri različnih podjetjih dobimo 128 MB PC133 pomnilnika že za 25000 SIT, kar je v primerjavi s skoraj dvakratno ceno pred dobrim mesecem pravi blagoslov. Ampak, ker je vsake dobre stvari enkrat (največkrat prekmalu) konec, izgleda da bodo cene že spet narasle. Mushkin, ameriška internetna trgovina, je še včeraj ponujala 128 MB PC150 CAS2 module za izjemno nizkih 99$. Danes cena znaša že 119$. Btw, če hočete ta pomnilnik kupiti, skočite na to stran.

0 komentarjev

Cene RAMa znatno padle

Jaz - Igor me je preko e-mail opozoril, da še vedno nismo objavili novice o znatnem padcu cen RAMa v Sloveniji. Tako zdaj dobite 128MB PC133 pomnilnika za okoli 26K SIT z DDVjem, kar je skoraj 100% ceneje, kot pred nekaj meseci. Kako dolgo bo tako stanje trajalo sicer ne vem, toda osebno bi priporočil čimprejšnjo nabavko vsem, ki rabite pomnilnik. Povsem lahko se zgodi, da bo cena skočila na prejšnjo raven v roku par dni!

3 komentarji