»

7800GT ter 6800 GS + 512 MB RAMa = Gainward

Xtreme Systems - Gainwardu je že nekaj časa nazaj uspelo na (sicer predelano) tiskano vezje kartice GeForce 6800 Ultra priciniti 512 MB RAMa. Pomanjkanje najhitrejših nVidiinih kartic, 7800 GTX 512, jih je prisililo poiskati novo rešitev. Za žrtev operacije, podobni tisti, izvedeni na kartici 6800 Ultra, so izbrali 7800 GT kartico. Gainward pa ne bi bil Gainward, če kartica ne bi imela zelo dolgega imena, Gainward PowerPack! Ultra/3450PCX TV DVI Golden Sample.

Kartica bo teksture shranjevala v GDDR3 tip pomnilnika, ki bo tiktakal pri (vsaj) 700 MHz oz. 1,4 GHz DDR. Zaradi na novo zasnovanega tiskanega vezja lahko pričakujemo tudi rahlo boljše navijalske sposobnosti. Za posladek pa so inženirjem dovolili razrezati še kartico nižjega visokega razreda, 6800 GS, ki so jo prav tako opremili z dodatnimi 256 megabajti GDDR3 pomnilnika, ki je prav tako 1,4 ns.

Tiskana vezja bodo v značilni rdeči barvi, lahko pa pričakujemo tudi rahlo pohitritev v frekvenci s strani Gainwarda. Xtremesystems.org ter

3 komentarji

Gainward vodno hlajenje

X-Bit Labs - Pred kratkim smo opravili intervju z Gainwardovim predstavnikom za naš del Evrope - Andreasom Dittom in če se morda spominjate, je omenjal vodno hlajene grafične kartice. No, zadeva je resnično izšla, imenuje pa se CoolFX PowerPack! Ultra/1600 XP Golden Sample. Kartica, ki se skriva pod tako dolgim imenom je v bistvu GeForce FX 5900. Sposobna je navitja čez 500 MHz za GPU in čez 950 za pomnilnik, a kaj ko je cena kar okroglih 1000$ oziroma 899 EU. X-bit labs. Hvala Aztech, da si nas opozoril na novico!

16 komentarjev

MEGA test GeForce 4 grafičnih kartic

Tom's Hardware - Če pa še vedno oklevate, kako bi zapravili tistih 100 tisočakov, se odpravite na tole stran. Pri Tom-u so si le za vas ogledali kar 11 GF 4 Ti4400 in Ti4600 grafičnih kartic. Ko so jih pognali skozi vse teste, so ugotovili, da Ti4600 kartice ponujajo največ, a imajo zasoljeno ceno. Na drugi strani imajo Ti4400 bolj razumljivo ceno, to pa ne pomeni, da so dosti slabše od Ti4600.

Žal nam niso podali t.i. "best buy-a", a vseeno so napisali zelo zanimiv test, katerega bodoči kupci GF 4 kartic le preberite. Klik!

2 komentarja

Gainwardova Zlata Primerka

Digit Life - Ja, kot za vsako nedeljo, lahko tudi za to rečemo, da je preprosto dolgočasna. Nič novic, sovražnih prevzemov in podobnega :D... Sem pa izbrskal tale test na Digit-Lifeu, v katerem so na preizkušnjo popeljali Gainwardovi Ti4400 in Ti4600 Golden Sample kartici. Po čem se razlikujeta od ostalih? Razen po rdeči barvi tiskanega vezja tudi po tem, da lahko brez dodatnega hlajenja z zagotovilom proizvajalca tečeta na višjih frekvencah od deklariranih, kar pomeni, da sta zelo prijazni tudi bolj ekstremnemu navijanju. Veselo na pozno nedeljsko branje!

0 komentarjev

Priložnostna branja

Overclockers Australia - Ako se vam zahoče brati nekaj testov, potem pričnimo pri HardCoreWare, ki so na test popeljali Athlona XP 2100+. Od osnovnih plošč si lahko preberete opis EPoXove KT333 plošče 8K3A na OCPlus ter ChillBlastu, če vam pa to ni zadosti, si pa oglejte še test Soyove K7V Thunder Plus na HeatSeekerz, MSIjeve KT3 Ultra-ARU na AMD3D ter K7T266 Pro2 istega podjetja na SubZeroTech. Če se vam ne berejo testi osnovnih plošč, preidimo na grafične kartice, kjer si lahko preberete test VisionTekove Geforce Ti4600 mrcine na SL Central, Creativovega Ti4400 na Deviant PC, Leadtekovega Ti4400 na Gaming 3D, ATIjevega Radeona 8500 na PCStats ter test taiste kartice na PC Paradox. Dosti za danes :D.

0 komentarjev

Test Ti4400 ter Ti4600

Digit Life - Tokrat je te dve kartici testiral Digit-Life. Članek je zanimiv, saj poleg samih benchmarkov pove tudi, česa novega se lahko nadejamo v novih Geforce4 grafičnih karticah. Kartici so primerjali z Geforce3 Ti družino ter ostalimi konkurenčnimi grafičnimi karticami. Rezultat? Tistih 75 MHz hitrosti procesorja ter 100 MHz DDR hitrosti pomnilnika se ne pozna prav kaj dosti v prid Ti4600, tako da je odštetje dodanih 50 tisočakov za Ti4600 malodane nerazumljivo. Je pa res, da je pomnilnik na Ti4600 nominiran na 710 MHz, kar daje kartici velik navijaški potencial. Nekako se mi zdi, da bo Ti4600 prevzela mesto današnjega Geforce3 Ti500 - kartica bo enostavno za svojo ceno ponujala premalo, vsak malo bolj izkušen uporabnik bo pa kupil za manjši denar Ti4400 ter enostavno navil svojo pot do boljšega modela :D. Klik!

0 komentarjev

Digit-Lifov test diskov

Digit Life - Pri Digit-Life so se odločili, da bodo testirali Western Digitalova diska iz serije AB in BB. Western Digital je kar precej znan proizvajalec, v svoje diske pa vgrajuje t.i. Data LifeGuard tehnologijo. Digit-Life je diska v družbi konkurence testirali z vsemi možnimi programi, ki izmerijo hitrost, dostopni čas, prenos podatkov, učinovitost v FAT in NTFS datotečnem sistemu in še kaj bi se našlo. Če se odločate za WD disk, potem si test le oglejte. Tudi sam posedujem Western Digitala in sem kar zadovoljen z njim .

0 komentarjev