»

Ideja za vodno hlajenje

Hard H2O - Ker med novicami že dolgo ni bilo nobene modifikacije, naj vam pokažem zelo lepo narejeno vodno hlajenje (v bistvu samo rezervoar za vodo). Obarvana voda, rezervoar iz pleksi stekla ter LED dioda in učinkovito vodno hlajenje lahko postane še paša za oči. Tole je sicer industrijska rešitev, a vsekakor jo lahko postavimo kot zgled vsem domačim modelarjem in "modifikatorjem™". Hard H2O.

4 komentarji

Nore modifikacije!

Afrotechmods - To je pa stran z najbolj norimi modifikacijami kar sem jih kdaj videl! Prejšnja novica opisuje združevanje PSXa in PCja. Ko pa sem še malce deskal po Afrotechmods, sem odkril še eno noro modifikacijo. Ustvarjalci te zelo preproste a grozno domiselne strani so pod oddelek "zelo poceni modifikacije" opisali tudi hlajenje pomnilniških čipov na grafični kartici s kovanci. Samo oglejte si tole sliko in vse vam bo jasno: Priporočam vam, da še malce podeskate po tej strani, saj boste presenečeni, kam seže domišljija nekaterih osebkov! Dodatek:
- Tukaj je opis "papirnega hlajenja";
- Tukaj so uporabili alu folijo pri hlajenju Athlona;
- Tukaj imate kup neumnosti in tako naprej...

4 komentarji

"Kotalke" za miško

Overclockers Australia - No ja, niso ravno kotalke, toda učinek in namen je v bistvu podoben. Zmanjšati trenje in izboljšati drsenje med podlago in miško. Problem pri miškah je včasih tudi ta, da jih moramo z veliko silo vleči gor in dol po podlagi in s tem izgubimo natančnost ter hitro odzivnost, ki je potrebna pri igrah. Zato so si GamersStuff.com izmislili neke vrste nalepko, ki jo prilepimo čez nogice na miški in s tem pridobimo to, da se miška lažje premika po podlagi.
Glede na opis in zaključek je avtor članka na OverClock Intelligence Agency bil precej navdušen nad zadevo. Sam predlagam, da si nalimate spodaj kakšen selotejp ali kaj podobnega, učinek naj bi bil podoben. ...

6 komentarjev

Iluzija vode v računalniku

GideonTech - Ko smo že pri modifikacijah (ki so ob bližnjem tekmovanju zelo popularne tudi na Slo-Techu), enostavno moram omeniti ta GideonTechvov članek. Gre za ustvarjanje iluzije vode v ohišju, ki res pripomore k razpoznavnosti in impresivnosti ohišja (kar je navsezadnje glavni cilj, kajne ?). Kakorkoli, postopek res ni posebej zakompliciran, rezultati pa so nadvse zanimivi, tako da si stvarco le oglejte!

7 komentarjev

Dual AMD platke prihajajo!

Jaz - Glede na to, da mi je povezavo na te slikice poslalo vsaj ducat ljudi, sem jih seveda moral objavit. Gre za slike prve Dual SocketA plošče, in sicer gre za Tyanovo AMD 760MP platko. To je vsekakor pozitivna novica, saj pomeni, da plošče ostalih proizvajalcev niso tako daleč. Seveda mi ni potrebno poudarjati, da na Dual SocketA plošče čaka kar nekaj ljudi. Upajmo le, da si AMD ne bo začel izmišljevati raznih omejitev (SMP nekompatibilnost Duronov ali kaj podobnega)...

0 komentarjev