»

Utišajte diske

PC Arena -

Na PC Arena so objavili test drugačnih računalniških komponent. Testirali so namreč posebne obloge, ki jih pritrdite na diske in s tem zmanjšate njihovo glasnost ter tresljaje. Zadeva izgleda dokaj kul, njena uporabna vrednost pa je vprašljiva. Saj smo vendar Slo-Tech z navitimi računalniki in goro ogabno vreščečih ventilatorjev, nas pa bi motil ropot diskov! Test tukaj!

6 komentarjev

Vodno hlajenje napajlnika

Digital Explosion -

Elektrika in voda ne gresta najbolje skupaj, so me učili. In to dejstvo sem nekajkrat tudi eksperimentalno preveril (vse v imenu znanosti), a še vedno se najdejo ljudje, ki so pripravljeni narediti vse mogoče.

Na Digital Explosion so se tako odločili preizkusiti paket za vodno hlajenje napajalnika. Roko na srce, ideja ni tako kot neumna, kot morda izgleda na prvi pogled, saj ima marsikdo vse računalniške komponente razen prav napajlnika neslišno hlajenje (pasivno, vodno ...) in je dejstvo, da se edinole napajlnik dere, moteče. Če torej želite popolno tišino, klik!

7 komentarjev

Modifikacija diska

Digital Explosion - Diski imajo v naših računalnih domala status bogov, saj vsebujejo vso naše delo, za nameček pa so te stvarce izjemno občutljive. No, tudi takšna občutljivost pa ne ustavi ljudi, ki so se odločili modificirati, kar se modificirati da. Na Digital Explosion so se tako odločili disku vgraditi pleksi okno. Zadeva sicer izgleda kul, a po tem posegu vam garancija žal ne velja več. [:D] Klik!

9 komentarjev

Boj proti hrupu

HWGuru - Mogoče se kdo kar malce nostalgično spominja časov, ko navijanje ni bilo še tako popularno in povprečen PC še ni spominjal na današnje zanesenjaške "kište", ki lahko vsebujejo tudi 10 ali več ventilatorjev. Vendar pa vedno večje gretje procesorjev in ostalih komponent zahteva svoj davek in hočeš nočeš se ti v ohišju kolikor toliko zmogljivega računalnika takoj naberejo štirje ventilatorji, ki pa povzročajo določeno količino hrupa, ki je lahko zelo moteč za določeno skupino ljudi. Lahko kaj storimo proti temu? Rešitev je veliko, ena izmed najbolj preprostih pa je raba Akasinih oblog, ki "vpijajo" hrup. Te obloge so testirali na tej strani, avtor pa navaja, da je razlika pri...

2 komentarja

Preproge ze utišanje računala

Digital Explosion - Se spominte Akasa oblog, ki si jih enostavno prilepil na stranice računala in s tem navzven utišal vse tiste silne ventilatorje v računalu? No, na Digital-Explosion so si ogledali podobno stvar, le da so te obloge iz dvojnega materiala, kar naj bi pomagalo pri še boljši zvočni (in na žalost tudi toplotni) izolaciji. Zunanji je bolj volnen in rahel, medtem ko je spodnji bolj gost in trden. Seveda paše zraven preprosta inštalacija ter dokaj nizka cena. Sicer pa ne vem, zakaj ne bi človek kupil kar kosa tepiha in ga prilepil gor. "Test" tukaj.

6 komentarjev

Vodno hlajenje pomnilnika?

Digital Explosion - Na angleški strani Digital Explosion je opisana teorija za tem, ako je možno vodno shladiti pomnilniške module. Ideja na tej strani ni napačna. Predpostavimo, da je med režami za pomnilniške module stalna razdalja, ki je enaka vsem ploščam. Med dva pomnilniška modula nato damo bakren blok, skozi katerega teče voda, blok bi pa pokonci držala sila med moduloma. Vse lepo in prav, a težave vseeno so. Pomnilnik je obojestranski, kar pomeni, da odpade hlajenje skrajno leve ter skrajno desne polovice modula. Problem je tudi, ako imamo v računalu samo en modul, saj tako hlajenje tudi tukaj odpove. Da ne govorimo o nForce čipovju, ki ima tretjo pomnilniško režo z večjo razdaljo odmaknjeno od prvih dveh. Pa še Rambusa ne bi mogli hladiti... Vseeno zanimiv članek, saj je tip prišel do zaključka, da je vodno hlajenje pomnilniških modulov najtežja zadeva pod soncem. Se mu upate oporekati?...

1 komentar

Quest for the Tihi Rachunalnik

Euro Gamer - Raznim člankom o utišanju računala sej pridružil še eden in sicer EuroGamerjev. Žal bi težko rekel, da gre za zelo informativen članek, poln inovativnih tehnik za utišanje posameznih komponent, saj me je celotna zadeva bolj spominjala na predstavitev prodajnega programa podjetja QuietPC. Če torej ne poznate tega podjetja in njihovih zanimivih izdelkov, si zadevo le oglejte, drugače pa raje pojdite brati kaj bolj koristnega.

0 komentarjev