»

"Shell:" ranljivosti nima samo Mozilla

InfoWorld - InfoWorld poroča, da varnostna ranljivost "shell:", ki je bila odkrita, oznanjena in popravljena pred dnevi ter o kateri smo že poročali ni prisotna samo v Mozillinih aplikacijah, pač pa jim podlegajo tudi Microsoftove - Word in MSN Messenger.

In kako hitro lahko pričakujemo popravke za ta dva izdelka ...? Upajmo, da ima Microsoft dovolj razvijalcev, da bodo z delom opravili vsaj približno v takšnem časovnem obdobju.

7 komentarjev

Ponovna poplava popravkov

Slashdot -

Danes zjutraj nas je zopet pričakal zajeten kupček popravkov za Okna. MS03-043, kot ga imenujejo je napaka v Windows Messenger Service (kar ni isto kot MSN Messenger) in daje napadalcu možnost popolne kontrole (spet?) nad Okni NT, 2000, XP in 2003.

Malimehki priporoča čimprejšnjo posodobitev sistema (tisti, ki tega še niste storili). Prav tako bi bilo morda pametno, da čimprej onemogočite Messenger Service. Najprej Windows Update potem pa Slashdot.

20 komentarjev

WXSP:AE

Vnunet - [povedano na dolgo in takisto zelo slovensko: Windows XP Service Pack 1: Avgusta Enkrat]

Microsoft kani konec maja (hmm, saj smo že skoraj junija!) izbranim beta-preskuševalcem™ izročiti prvi servisni paketek za trenutno najaktualnejši namizni operacijski sistem. Kot pa sem že pisal, bo šlo pri tem za več kot le skupek do takrat izadnih popravkov: šlo bo za prvi Microsoftov nov "operacijski izdelek", s čimer je primoran vanj vključiti nekaj določb iz poravnav, ki jih je/ni sklenil z ameriškimi državicami. Najpomembnejša je ta, da bodo sedaj OEM partnerji lahko Microsoftove vdelane programe, torej Outlook, Messenger in podobno, skrili (ne odstranili!) ter tako naredili računalnik prepoznavnejši ter "manj MS". Popravek nas ima doleteti enkrat konec avgusta.

3 komentarji

Microsoft se je predal!

The Register - Sodeč po tej novici na The Registerju, se je po dolgem času končala burna razprava o Internet Explorerju, ki je bil do sedaj del Windows sistemov. Vendar nič več. Sodišče je Microsoftu naročilo, da mora v Windows XP operacijskih sistemih ponuditi možnost odstranitve Internet Explorerja. Internet Explorer se tako po dolgem času seli na listo Add/Remove, kjer ga bodo lahko sestavljalci računalnikov brez kakšnih komplikacij odstranili. Več o tem tukaj.

7 komentarjev

Prvi virus v MSN Messenger

The Register - Pojavil se je prvi virus, ki se razširja s pomočjo MSN Messenger programa. W32/Hello, internetni črv, se širi na računalnikih z operacijskim sistemom Windows, kot datoteka Hello.exe. Če uporabnik klikne na to datoteko, ki je v resnici Visual Basic 5 aplikacija, črv napravi bližnjico brez imena in ikone v start-up mapi v Windows-u. Potem se bo poskušal poslati vsem ljudem na kontaktni listi uporabnika MSN Messenger programa.
Če MSN Messenger ni instaliran na računalniku v pričakovani mapi, se bo namesto črva prikazalo sporočilo: "Run-time Error '91'. Object variable or With block variable not set."
Ta črv je označen kot low risk, ker se ne razširja hitro ter ne povzroča dosti škode. Vseeno pa je v opozorilo uporabnikom, da naj bodo previdni tudi pri programih za "instant messaging".

4 komentarji