»

Matične plošče s podporo za Kentsfield

AnandTech - Intel sedaj že nekaj časa uporablja podnožje Socket 775, kar bi naj v teoriji pomenilo, da je možno sisteme s tem podnožjem enostavno nadgrajevati z novimi čipi, žal pa se je to dejstvo izkazalo za neresnično, ob izidu Conroe-ja je bilo na nekaterih matičnih ploščah možno nadgraditi BIOS, na mnogih pa procesor enostavno ni deloval in so bile potrebne ponovne izdaje. Pri AnandTechu se zavedajo, da bi znalo do podobnega problema priti tudi s prihajajočimi štirijedrnimi Kentsfield procesorji, zato so se pozanimali pri najbolj znanih proizvajalcih matičnih plošč ter spisali članek s seznamom izdelkov, ki bodo z Intel-ovim novim paradnim konjem kompatibilni. Veselo branje.

5 komentarjev

Je Intel megaherčni goljuf?

PC World - AMD navdušenci že dolgo poudarjajo, da Intelovi procesorji pri isti frekvenci delovanja ne zmorejo takega bremena kot AMDjevi. Kot vemo, je AMD svojim procesorjem iz Palomino serije začel celo dodajati znameniti plus k njihovem nazivu. No, nekateri so šli še korak dlje in vložili tožbo proti Intelu, Gatewayu in Hewlett Packardu. Le-ti naj bi jih zavedli v nakup Intelovega P4 procesorja z neresničnimi izjavami o superiornosti P4 procesorja nad P3 in AMD Athlon procesorji. Klik za več informacij.

21 komentarjev

Konstruktivna kritika

Dan's DATA - Dan se je spravil nad metode testiranja internetnih HW strani. V članku, ki ste ga pravkar kliknili, je za testni primer vzel Thermaltakeov RAM Cooling Kit ter se zgražal nad dejstvom, kako mu lahko ocenjevalci dajo 80-odstotne ocene, če zadeva sploh ne deluje. Njegova (zelo utemeljena) vprašanja so bila: Ali je opisovalec vzdrževal stalno temperaturo sobe? Je vsakič postavil temperaturni senzor na isto mesto? Je slučajno dal senzor med kovino ter čip (slaba ideja)? No, na vrh vseh dvomov o pravilnosti testiranja je pod vprašanje vzel še to, ali se splača dati tistih nekaj jurjev za izdelek, ki vam v praksi ne bo pomagal. Mogoče izboljšal rezultate v sintetičnih benchmark programih za 3 odstotke, to že. Ampak, ali boste res začutili razliko? Edino, kar mu zamerim je to, da je okrcal najstnike kot take, češ da ne znajo testirati. Češ da je treba biti odrasel, da dobiš dovoljenje za testiranje strojne opreme. Vraga, JAZ sem najstnik! Mar to pomeni, da nimam pojma? Prinznam, včasih...

1 komentar

Izšel je Pentium 4 2400

Overclockers Australia - Kaj to pomeni? Da so vse velike svetovne spletne strani, ki se ukvarjajo s testiranjem strojne opreme, dobile od Intela dovoljenje, da objavijo test - tako to pač gre. Pa pojdimo, kot vsakič, po vrsti: Anandtech, The Tech Zone, Hexus.NET, HardCoreWare, Hot Hardware, Hardware Mania, TweakTown, HardOCP ter ComputerSource. Več kot petdeset tiskanih strani materiala kvalitetno in poučno branje :D. Na hitro obnovimo: Intelov novi paradni konj, Pentium 4 2400, ni arhitektonsko nobena inovacija, saj še vedno temelji na 0.13 mikronskem jedru Northwood na 478-nožičnem podnožju. Zunanja frekvenca je quad-pumped 400 MHz, kar mu omogoča, da dela s PC600 RDRAM, PC1600 DDR RAM in PC133 SDRAM pomnilniškimi moduli. Veselo na branje!

0 komentarjev

Odklepanje Intela

DWPG - Najvecji problem pri Intelovih procesorjih (poleg cene seveda >:D ), je zagotovo zaklenjen mnozilnik, oz. nezmoznost, da se ga odklene.No, tega problema so se lotilili na DWPG.com, kjer so z malo truda in kar precej orodja 'uspesno' odklenili PII266. Poučno branje za vse nagnjene k destrukciji :D Se link !

4 komentarji

Čisto vse o Pentiumu 4

Tech Report - Na The Tech Report so si zastavili zelo ambiciozen cilj ter na globoko ter široko opisali novi Intelov paradni konj, Pentium 4. Na kar 13 (ja, prav ste prebrali, trinajst) strani dolgem, obsežnem, informativnem ter širokem članku so Pentium 4 popeljali čez domala vse. Izjemno informativno govori o sami strukturi procesorja, o čipovju itn. Testirali so ga z veliko igrami ter programi, med drugim s Photoshopom 5.5, s igro Quake III, grafičnim bench programom 3D Mark 2000 ter s še veliko programi. Če vas vsaj malo zanima, koliko pravih novosti prinaša Pentium 4 od PPro procesorjev dalje, si članek kar pogumno oglejte.

2 komentarja